Längtar till jul

Nu har Herta kommit hem från kvällspasset. Tillsammans med en kopp thé begrundar hon dagen som varit. Några saker är väldigt tydliga just nu.
Herta vill att julledigheten skall infinna sig. Hon längtar efter liv i luckan dvs att tåget från staden i Närke, ni vet det där med 3-4 byten skall transportera sonen hem till mor igen. Studerar man på denna ort åker man inte hem så ofta pga alla byten.Nyttigt och bra kanske, fokus på studentliv och studier men... jag vet, jag har också läst i staden i Närke men ibland är det lite trist om man jämför ner till studiestäderna hos släkten dit man kan åka på en kväll. Men staden i Närke är bra, en gammaldags humanistisk stad med modern touch, inte alls fel...bara när mamma längtar.

Köttfärssås och spagetti?

eller pasta bolognese, vad man nu kallar det för. Det blir kvällsjobb för Herta ikväll vilket innebär att jag tar ett par timmar och åker hem och fixar middag och bryter av lite innan bilen tar mig tillbaka för kanske fyra timmars arbete.
Tömmer frysen, hittar köttfärssås och lite spagetti eller om man nu skall säga pasta?
Vad säger NI?
Spagette eller pasta?
Makaroner eller pasta?
Köttfärssås eller pasta bolognese?
Kärt uttryck har många namn.

Att vandra lidandets väg.

Försäkringskassan backar i sina tidigare beslut och har nu beviljat svårt sjuka Annica Holmqvist sjukersättning och icke tidsbegränsad sådan. Detta var väl ett besked självklart en välfärdsstat och ett om än alldeles för sent men äntligen ett värdigt beslut. Sån tur att kvinnan hade möjlighet att låna lite pengar av vänner osv och att hon kunde ha sin bostad kvar tills alla beslutskvarnar fick mala färdigt ( läs den massmediala opppinionen). Nu har vi bara alla andra samhällsmedborgare som farit illa. Jag förstår att beslut måste prövas av högre instans osv för att få prejudikat, är helt klar över detta men när svårt sjuka människor...då förstår jag inte?

Jag kan stå emot.

Nu ikväll skulle Herta kolla vilka varor som fanns i skafferiet inför kanske morgondagens nyblandning av Hertas favoritmusli. Jag har handlat diverse olika nötter typ pinjenötter, pumpafrön mm och skulle bara uppdatera mej o kolla att allt fanns hemma. Då ser jag dessa två sk chokladkakor av storlek... ja det ser Ni själva på förpackningen. Vem har köpt dessa? Och vem har, till Hertas förfäran moffsat i sig en halv chokladkaka dvs 100 g. Ja inte är det Herta i alla fall. Känner mig ganska stolt att jag inte tar några bitar ur denna, faktiskt ingen alls.
Bara så NI vet.

Julefröjd

Nästa helg tänker Herta ta med maken och ev svärfar hit.

1:a advent i Nyköping

Nu skall det skottas.
Klockan ringde och mannen och Herta vaknade till liv. Ute snöade det mer än normalt dvs snön öste ner. Fanns inget annat att göra än att:
 • Äta frukost
 • Läsa DN
 • Skotta snö och förhoppningsvis få ut bilen.
Det är advent. Lyssna på sången av Umeå studentkör.
Efter adventsgudstjänst och kyrkkaffe begav vi oss ner på stan. Kunde det finnas några p-platser. En del hade parkerat länge.
Nyköpingsån, nere vid Pelles lusthus.
Sommarväg, vinterunderhålles ej.
Gamla Rådhuset i Nyköping
Nicolaikyrkan
Hargarna är i farten i år igen.
Oxfilépasta smakade bra en kall dag som denna.
Nu känns det att det är advent. Det har börjat skymma och alla ljus syns tydligare.
Vem köper muffar idag, undrade mannen . Detta ämne tänker Herta återkomma till.
Kanske lite nya kransar?
Detta är en typisk traditionell bild från Torget i Nyköping med Residenset och Nicoliakyrkan i bakgrunden.
Samma residens men i en annan vinkling.
Julkrubban utanför Nicolaikyrkan, än så länge utan Jesusbarnet.
Nicolaikyrkan sett bakifrån.
Här går vi på väg mot Öster och Östra Storgatan.
Nyköpingsån
Sparbankshuset
Alla Helgona kyrka
Åter hemma igen. Nu återstod en timmas snöskottning, glögg och middag. De sista händelserna får NI inte se.

Husliga Herta

Nu när vi kommit i i adventstiden har även Herta drabbats av lite bakiver. När denna känsla dyker upp är det av stor vikt att inte låta det hela bero utan att leva ut dessa känslor fullt ut. Detta har nu Herta gjort.

Detta behövs.
 • 4 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 1 dl potatismjöl
 • 1 msk pepparkakskrydda
 • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål och vänd ner äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, vanlig storlek. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan Du brer på krämen.


Saffranscreme:

 • 2.5 dl kedella (10%)
 • 1 ask Philadelfiaost (200 gram)
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 2 pkt 0.5 gram saffran (malen)

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till saffranscremen i en bunke. Bred denna på rulltårtan när denna har svalnat något. Rulla ihop. Lägg gärna kallt en stund. Rultårtan kan med fördel frysas.
Brittas pepparrulltårta med saffranschreme
Funkar bra tillsammans med kaffe efter en god middag i adventstid.
Ps. Det var ingen ide att lägga upp tjusigt på svarta tallrikar. Våra gäster ville ha flera bitar.

Tävling

Vem är denna person?
Undertecknad var ute på julmarknad och fick bråttom upp med kameran då det dök upp en kändis när Herta snabbt hoppade in i en butik. Vet någon vem det är?


Det är första adventshelg

Det är snart 1a advent!
och jag skall:
 • Möjligtvis inte träna pga förkylningsåkomma
 • Adventa hemma ( in på vinden, ut med adventsljusstakar och adventsstjärna och ställ upp/häng upp).
 • Kanske någon lite adventig duk någonstans.
 • Manuella ljus i riktig stearin inför söndagens evenemang.
 • Läsa DN äta frukost och tända första ljuset tillsammans med mannen på söndag morgon.
 • Uppvakta 60-årig kollega tillsammans med annan kollega( som ännu inte har fyllt 60).
 • Adventsgudstjänst
 • Julskyltningen har jag tröttnat på men har hittat en mer gammaldags lite traditionell sådan på söndag em dit jag tänker släpa med mej mannen efter söndag fm med kyrkkaffe.

Kan man ta lite ost bara sådär...

Vi har en påse Mozarella i kylskåpet. Nu undrar jag om jag kan ta en påse bara sådär på en knäckemacka till mitt kvällsthé Ja inte en hel påse förståss men några skivor...till att börja med?

Snowwalk for three

Ok vi skulle till gymet idag men  mannen fick annat för sig, trodde han. Herta beodrade promenad och vi drog fram alla kläder för snöstorm. Herta har ju nyligen varit hos frissan så det är numer inte alls svårt att få plats i mössan.
På med alla kläder och sen ut i snöstormen. Vi tog vägen förbi några kompisar där en i sällskapet skulle låna med sig en pocket vid visiten i helgen men glömde densamma. Inte kan man klara sig utan " Små citroner gula" alltför många dagar när man nu planerat att läsa Kajsa Ingemarssons bok.
Vi travade iväg och nådde snart gamla radhusgatan, ringde på och lämnade in boken. Vederbörande som skulle läsa boken följde gärna med på en runda. Mannen ifråga hade som ursäkt att det fanns möjlighet att studera Zlatan i någon match på nätet ikväll eller hur det nu var... Nåväl vi var tre som gav oss iväg och tre som kom hem en timma senare.

Julmarknad på slottet
I helgen var vi på Julmarknad på Nyköpingshus. Här en barnkör som gick runt och sjöng lite här och var. (kortet är medvetet tagit från sidan)Det fanns mycket att shoppa loss sig på. Vanligtvis gör vi inte det. Vet inte vad som hände denna gång? Här är det ost från  Järna. Det blev lite inköp.Starkostar och milda ostar, gott!

Korvar på Nyköpingshus.

Några fårbondekorvar köpte vi inte.Svagdricka och enbärsmust. Svagdricka hörde min barndoms jular till och enbärsdricka fick vi när det var kalas nere i Småland. Vi köpte både och.Rökta räkor och aioli köpte vi inte.Lax i olika sort.Rökt laxEn man sålde träleksaker och spelDessa fina leksaker, för barn att dra efter sig, kunde man också finna på marknaden.Och sen kunde vi inhandla dörrkransar mm. Det gjorde vi inte.Här sjunger barnkören en gång till.Mera knallar (fast de kallas det nog inte på detta stället)Julmarknad på Nyköpingshus.
Hällabröd eller barkbröd ( fast de sistnämnda syns nog inte i bild)Hästen stod och väntade men inga barn ville rida denna dag. Kunde det bero på vädret tro.
Vi kommer att drabbas nästan allihopa!

Tre av tio personer på en arbetsplats i Sörmland har så dålig kondis att de löper förhöjd risk att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar. Om detta kan man läsa i en ny undersökning gjord på 2400 personer anställda i vårt län. Undersökningen är gjrod av Previa och redovisas väldigt kortfattat i Södermanlands Nyheter idag.

Konditionstesterna visar att 31 procent av de anställda i Sörmland har dålig kondition, enligt undersökningen.Det innebär en förhöjd risk för hjärt-kärlsjukdom och kan leda till att man får svårare att prestera bra på jobbet kan man också läsa i artikeln i Södermanlands Nyheter i dag.

I undersökningen uppger hälften av de anställda i Sörmland, 50 procent, att de har en stillasittande fritid eller endast motionerar lätt. Detta är inte bra tycker Herta.

Vi behöver gå man ur huse men hur?


Huvudfix

Nu har Herta varit hos frissan. Det var mycket behövligt och mycket har nu försvunnit. Här ligger lite rester.
Herta har testat lite olika frissor men har nu varit hos en ny som hon var mycket nöjd med när hon väl var färdig.
Nu är jag och klipper mej...
När frissan skulle fixa och joxa till blandningen kom hon dessförinnan med denna bricka. Jag fick välja kaffesort och självklart passade det med en cappuchino vilken kom in tillsammans med en liten flaska Pellegrino tillsammans med en chokladbit av mörkare sort. Jag fick också en bunt tidningar av typ Sköna hem och Elle. Skönt att slippa skvallerblaskorna om diverse mer eller mindre ointressant folk.
En intressant sak hände under klippningen:
När väl håret skulle tvättas ut innan klippningen så fick jag gå in i ett annat rum med mörkbruna väggar. Där fanns två stolar varpå jag fick sitta i den ena. Stolen var av en vinylskinnsort med sköna dynor. När jag väl satt mig där hissade frissan upp mina fötter medelst en fjärrkontroll. Under hela denna stund i detta rum spelades det lugn pianomusik. Stolen fungerade som massagestol och vibrerade på ett trevligt sätt under tiden jag satt i denna.
Hon tvättade ur vätskor och schamponerade samt balsamerade (!...jag vet att det inte heter så) och sen satte det igång...huvudmassagen som jag inte vet hur lång tid den tog men som var väldans skönt. Under tiden jag satt där så kom det även in en annan dam i befintlig ålder som utsattes för samma procedur.
Kostade lite gjorde detta men va sjutton, jag klippte mej för ett halvår sedan så...

Rasande fart nedåt

Mina besökssiffror här på bloggen har minskat nedåt radikalt. Har inte hunnit skriva den senaste tiden eller rättare sagt, har kanske prioriterat annat.
Men det kommer mera...

5 baddräktsbeklädda personer.

I arla morgonstund ( 07.00) klev 5 baddräktsbeklädda personer ner i träningsbassängen. Stearinljusen var tända och musiken började så sakteliga...
Tänk att vi var där i morse också.

Dubbelfika ger ett effektivare Sverige

Vet NI om att för att få ett effektivare samhälle så behöver vi ha fikarast två gånger per dag. Manpower har undersökt detta. På denna sida kan DU läsa mer om undersökningen som berört 8000 personer.
"Det är alltså konstaterat att den gamla hederliga fikarasten på jobbet ger mer effektiva medarbetare. Att inte fika tillsammans leder dessutom till sämre stämning på arbetsplatsen. Detta framgår av den senaste Work Life-undersökningen i samarbete med Kairos Future där drygt 8 000 personer i Manpower-panelen svarat på frågor om arbete och karriär."
Peter Lundblad, vd på Manpower konstaterar följande:
" – Undersökningen visar att svenskar behöver sin gemensamma fikarast. Man kan fråga sig vad som kommer först: är det fikapauserna i sig som skapar en positiv stämning eller är det den positiva stämningen som leder till att människor fikar mera? Klart är dock att medarbetare som både är effektiva och glada naturligtvis är varje arbetsgivares dröm."
I undersökningen framgår också var i vårt avlånga land som vi förstår detta bäst. Norrlänningar fikar två gånger per dag och tjejer födda på 70 talet i 08-distriktet speciellt inom handels fikar inte alls.

Det kom en award...

Nu har jag fått en award från Anne. Tack så väldigt mycket för detta. Jag skall försöka göra så gott jag kan utifrån de ramar min blogg har.
Jag förväntas svara på följande frågor:
Som mottagare av en award ställs det en del krav på en och denna gång är det följande:
 • Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
 • Tacka och länka till den du fick priset av.
 • Skriva 7 saker om dig själv.
 • Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner.
När jag var barn lekte jag mest med killar. Mitt liv handlade om fotboll, skidor, bygga lådbilar, leka burken, bygga med byggmodeller...ni vet fartyg och flygplan osv. Dockvagnen var ganska oanvänd.
2. Jag har haft 5 katter.
3. Min första bil var en beige Amazon. När jag köpte den fick jag inte med mej nycklarna till soppalåset hem så det var bara att vända om till företaget i Linköping som sålde bilen.
4. Jag har bott i studentkorridor för många år sedan.
5. Jag har slipat rost och fixat en av mina tidigare bilar själv. Man tar en domkraft och hissar upp bilen och kryper under själv. Bra tjej reder sig själv tyckte jag men kanske inte mina grannar...
6. Norra Sverige är den finaste platsen på jorden.
7. Jag kan vara lite svag för:
 • Kaffetermosar
 • Telefoner
 • Ljusstakar
Nu skall jag skicka denna award vidare med en stilla förfrågan om Du vill svara på samma frågor som jag nyss svarat på. Valet är fritt och det är fritt att avstå om inte tiden och lusten finns eller av andra själ.
Jag lämnar över till:
Anita
Kyrksyster
Mia
Inga
Skatan
Annebelle

Ni skall svettas!

Gymets hurtisinstruktör framför andra körde Funwalk-passet tidigare ikväll.
- Ikväll skall jag se till att Ni kommer att svettas, inledde hon med.
Denna instruktör är en av mina favoriter, klart ibland de bättre. Kände mej nöjd med detta inklusive lite styrketräning därtill.
Efter detta har vi ätit denna delikata måltid:
 • Korv från Rosas handel i Löttorp
 • Omelett
Vet inte vad som hände? Helt plötsligt hade vi dukat upp en efterrätt också enligt följande:
 • Frödinge ostkaka
 • Jordgubbssylt ( hallonsylten var slut)
 • Grädde
 • Kaffe
Allt detta intogs framför Tv:n till "Halv åtta hos mej"

Nu börjas det

Vi var en sväng till en av stadens Blomsterträdgårdar idag. På vägen hem från ett annat ställe...ville Herta stanna till en stund och kanske hitta något som hon inte behöver.
Gustav på Grönborgs
Nu har Herta hittat Gustav. Han måste dokumenteras. Man kan lätt tro att Herta är kattgalen.
Gustav på Grönborg har egentligen ett annat hem men där vistas han inte så ofta trots att personalen gått hem med honom många gånger.
Han sköter sin uppgift väl tycker jag.
Kanonfin kille!

Traderian tradera....

Lägger idag ut lite grejor på Tradera. Herta har satt 1 kr som utgångsbud på sina annonser. För säkerhets skull liksom. Roar mej med att kolla på ecco skor där dojjor som ser ut att vara långt ifrån nyskick läggs ut för 250-300:- i utgångsbud? Några bud på dessa har än så länge inte kommit. Undrar om folk bjuder när utgångsbudet är så högt. Jag tror man skall sätta låga bud och hoppas att någon börjar bjuda och att priserna höjs? Vad tror Ni+ Hur skall man göra när  man säljer på Tradera?
Kläm fram lite säljtips här nu och kanske lite hur man handlar också så kan vi diskutera detta!

Farsdagslunch med gummistövlar.

Idag är vi inventerade av svägerskan som skall inbjuda sin far till farsdagslunch och kompletterar gästlistan med oss. Hoppas att en skogspromenad inkluderas i detta arrangemang. Skall jag månne ladda med gummistövlar i detta regnets rike?

Lördagslugnet har lagt sig.

Lördagsupplevelser:
 • Rejäl sovmorgon
 • Städning och golvvask
 • Konstaterar att både vinden och källaren behöver gås igenom
 • Samtalar med mannen om min upptäckt ovan.
 • Lunch
 • Sitta i fåtöljen blir somnar en stund (vad är en stund)
 • Åka till stan och shoppa loss på pärmar som just när jag behöver dem ser lite tråkiga ut.
 • Fika, muta mannen med en munk till kaffet.
 • Kaffet tog lång tid.
 • Sonen har ringt.
 • Ringer sonen, långt samtal.
 • Provar Blossas vanliga.
 • Börja med middagen
 • Äta middag ( vitlökspepparbiffar med råstekta morötter, palsternackor samt röd paprika)
 • Surfar lite
 • Lägger upp jeans.
 • Slappar i soffan
 • Äta middag

Regn ute och städning inne.

Idag är en dag då Herta känner sig småpigg och sugen på rengöring. Här skall städas toaletter och kök eller säger man kanske kök och toaletter? Man benämner väl köket först? Jag är nu klädd för detta moment med min gula ajaxflaska i handen lätt uppblandad i skurvattnet.
Få se hur långt jag kommer. En liten utflykt någonstans i dag i något angeläget ärende borde vi också få till.

Letar sängbord

Undrar om jag någonsin kommer att finna de ultimata borden. Har hittat några uppe i norr, i staden i Närke nere i Göteborgstrakten på Blocket.
Men visst är det lite jobbigt att åka runt och kolla. Tänk om jag åker till t ex Örebro, kollar på borden som verkade jättesnygga och finner att Nej dessa vill jag inte ha hemma hos mej.( det är inte dem på bilden).
Fundrar om sonen skall få ett besök innan jul bl a med anledning av detta tema?
Hur tycker Ni det är att handla på blocket och åka runt och kolla och sedan kolla på att denna pryl har inget att hämta hemma hos oss, Du får snällt stanna här? Eller åker Du bara på grejor Du vet exakt att Du vill ha`?

"Julen är här"...enligt affärsmännen.


Ikväll var vi en sväng till City Gross och handlade. Vi gick runt och kollade på inget speciellt en stund och kom snart till "advents- och julsakerna, det som de plockat in än så länge. Hittade denna som jag mycket väl skulle kunna ha som dekoration hemma om jag hade haft mindre barn eller hunnit bli farmor kanske?
Vet NI vad det är för något? ( HÄr hade jag tänkt länka en låt på youtube men det ville inte blogg.se.)

Gammalt bråte hemma hos mor och far

Några syskon i London städade upp i dödsboet bland som de trodde gammalt bråte. De hittade en gammal vas. Den var spräcklig och färggrann. De valde trots utseendet att ta den till värdering. Vasen såldes sedan på auktion för 561 mille.
Alltså inte feng shui och till tippen på en gång när vi skall röja i allt gammalt!

Hemmadag och sjukanmäld

Idag har Herta tillbringat första hälften av dagen hemmavid. Rekorderligt sjukanmäld i dvalan i morse har jag nu åter sett dagens ljus. Gillar inte att vara hemma. Tar mig ut till brevlådan för att hämta dagens post.
 • Inga räkningar idag.
 • Två brev till mannen
 • Sunt förnuft till mannen
 • I Form till hustrun
 • Reklam i stora lass uppdelat på personligt skrivet brev till Herta förmodligen skickat i likartad form till många från Kattistidningen. Den vill att jag skall prenumerera tre nummer och satsa på mera heminredning hemma hos mej. Jag kommer att få alla tips jag behöver för detta.
Herta orkar inte tänka på heminredning. Herta lägger detta tillsammans med övrigt "vanligt" från butikerna i närregionen plus ett litet häfte med en massa blandat i. Herta kan ibland förnöjas över allt skit som finns och som vi förmodas tro att vi behöver. Hur är det om man inte har så mycket för sig.Lockas man av att skicka efter än det ena, än det andra då? Vilka är det som beställer ur dessa broshyrer innehållande allt från tidningsprenumerationer inkl väska, hälsosamma piller, billiga bilder om man beställer 100 st, frimärken,bläckpatroner,privatlån(ush), svenska spel, smycken, underkläder mm. Ok det kan finnas ett och annat bra men...
 • Sen kom det ett brev från frälsningsarmen, ett brev med annat innehåll. Där kan man läsa om vad saker kostar om vi skänker en slant till dem för vidare befodran till människor som behöver dem.
 1. 100:-   En enkel jullunch.
 2. 250:-   Lite julmat och en julklapp.
 3. 400:-   Julmat för två vuxna.
 4. 1000:- Julmat för en barnfamilj.

Paus...kanske

Helt plötsligt får jag lust att ta en liten paus i bloggandet. Den blir säkert kort men i alla fall. I avvaktan på vidare fundering går jag och lägger mej.

Google account - Hur gör man?

Nu har jag lagt upp ett goggel account konto. Hur gör jag för att använda google för att få info om vilka som besöker min blogg. Jag har sett en massa information om hur jag gör MEN VAR NÅGONSTANS GÅR JAG IN OCH SKRIVER IN MINA UPPGIFTER SÅ ATT DETTA KOMMER ATT FUNGERA. FINNS DET MÅNNE NÅGON SOM VET SÅ ÄR JAG VERKLIGEN TACKSAM?
Kusiosa info: "Man skall inte vara tacksam, man skall vara glad" men i detta fall är jag tacksam.

Jag vill ha ett husdjur nu!


Jag vill ha ett husdjur nu! Klicka på länken nedan( skulle skriva klicka på bilden men blogg.se vill inte att jag länkar just nu.
http://www.youtube.com/watch?v=V3gzF7zeuaM&feature=player_embedded


Mamma messar

Herta har sonen addad på fejjan. Sonen var inte anträffbar under söndagen då Herta ville prata med honom om vardagslivets trivialiteter osv. Herta ringde och ringde men inget svar. Herta misstänkte att sonen lagt ifrån sig mobilen någonstans ( vilket han också gjort). Herta skickar också SMS för säkerhets skull liksom...
Sonen skriver sedan på fejjan följande:
""

Dagens sms från morsan: "Din mor ringer sen". Föräldrar och sms måste vara bland det roligaste som finns.""


Välkommen hagel och drivis.

Nu har Herta vinterdäck på bilen.

Nu vill jag ha hjälp!

Jag skulle vilja ha en enkel men välfungerande och gärna också gratis funktion till bloggen där man ser vilka personer/läs bloggar som har gästat denna blogg. Finns det något. Jag har nu skaffat en variant. Kolla här till höger. Men det räcker inte tycker jag. Jag vill se vilka bloggar, inte bara att någon från Västernorrland har "tittat in"
Jag vill gärna ha en funktion på svenska.

Ljusen lyser i mörkret...

Minneslunden vid Östra kyrkogården.
Jag har en koppling till Allhelgonahelgen. Den har för mej varit en ganska arbetsam helg i perioder, mycket kopplad till död och till saknad. Saknad av några få människor som stått mej så nära och som varit så viktiga för mej. Jag skrev igår här i bloggen lite mer om detta.
Minneslunden i närbild.
De många ljusen skapar trygghet. Trygghet mitt i saknaden efter människor som vi egentligen skulle vilja ha hos oss men som vi tvingats och också lärt oss att leva utan och att idag ha ett annat förhållningssätt till.
Nya kyrkogårdens minneslund lite mer i dagsljus.
Det är så vackert så här i Allhelgonatid. Många gravar har ljus framför sig.
En sväng även till stadens stora jättekyrkogård. En gravplats som är alldeles för stor för mej.
Klockan är sent gången. Ljusen härhemma för dem vi älskar som finns i vårt hjärta lyser inte längre och vi går in i natten.

Shopping i Allhelgonatid.

Det finns mycket att handla i Allhelgonatid...Undrar om allt är enbart för gravarna?
Lyktan längst till höger skulle passa hos mej.
Tydligen skall man ha hjärtan med i olika sammanhang också.
Lite rött kanske?
De kransar som fanns kvar när jag väl hann ut.
Mera lyktor.
Eller kanske en lykta som hänger i år?
I år skall det tydligen vara glaslyktor för 39-59:-
Glöm inte bort att änglarna finns...
Lite shabby chic på västra Storgatan.
Kransar
Mera kransar.
Äntligen lite mossa.
Och så dessa modeller. Den gamla tidlösa som håller i alla tider. Herta har aldrig köpt av denna sort.

Tid för eftertanke.

"Sorgen är kärlekens pris och vem vill leva utan kärlek" säger Nyköpingsprästen Henrik Rudsäter i Södermanlands Nyheter idag. Han menar att en definition av sorg kan se ut på detta sätt.
Så tydligt skrivet tänker jag. De vi verkligen sörjer eller kanske mera saknar är de människor som vi har älskat och fortfarande älskar. De som har en egen plats i vårt hjärta, alltid.
För mej är denna helg som nu kommer väldigt positiv trots att den handlar om döden. Den har
varit ett tillfälle att få tänka på, bry sig om, prata med andra om och dela tankarna kring de människor som har lämnat oss alldeles för tidigt. Vi borde ha fått uppleva mer, samtala mer osv även om vi vet och förstår att sjukdom och lidande ibland tar överhanden och att vi inte får mera tid tillsammans.
Att gå på kyrkogården, att gå till gravar och i minneslunden under denna helgen kan ibland ge mig en känsla av samhörighet. Det blir ibland ett stilla tankemöte med den verklighet som några av oss kallar himlen. Det blir tillfälle till stilla samtal och till reflektion. Bilden ovan är en gammal bild. Den föreställer en nära anhörig till mej som stod mej mycket nära och som lämnade oss för snart tio år sedan.
Nu är vi där igen. I år har varit ett sådant år, ännu en gång.

Sjuk men måste hinna med i alla fall.

Vi går in i eftertankens helg. Herta skall nog ligga med huvudet i sidled eller nåt.
Imorgon skall kusiner firas långa mil bort. En resa tur och retur över dagen som är mycket tveksam just  nu inkl ett kyrkogådsbesök på annan ort.
Gravar skall fixas i närområdet och besökas bara för att Herta vill.

Vill inte!

Nu har jag missat följande denna vecka:
Onsdag morgon på gymet med funwalks och yoga. Tvingades avboka.
Torsdag morgon, extra tidigt med vattengympa. Tvingades avboka:
Torsdag: arbete med hjälp av alvedon.
Fredag: Jobbar hemma.
Detta är inte kul!

RSS 2.0