Husliga Herta

Nu när vi kommit i i adventstiden har även Herta drabbats av lite bakiver. När denna känsla dyker upp är det av stor vikt att inte låta det hela bero utan att leva ut dessa känslor fullt ut. Detta har nu Herta gjort.

Detta behövs.
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål och vänd ner äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, vanlig storlek. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan Du brer på krämen.


Saffranscreme:

  • 2.5 dl kedella (10%)
  • 1 ask Philadelfiaost (200 gram)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 pkt 0.5 gram saffran (malen)

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till saffranscremen i en bunke. Bred denna på rulltårtan när denna har svalnat något. Rulla ihop. Lägg gärna kallt en stund. Rultårtan kan med fördel frysas.
Brittas pepparrulltårta med saffranschreme
Funkar bra tillsammans med kaffe efter en god middag i adventstid.
Ps. Det var ingen ide att lägga upp tjusigt på svarta tallrikar. Våra gäster ville ha flera bitar.

Kommentarer
Postat av: anne

Mums!



Den ska jag göra!

2010-11-28 @ 21:50:38
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Suss

MMMMMMMMMmmmmmm, men fasligt mycket saffran. Man får äta med andakt, som min mormor brukade säga när det var lite extra.

2010-11-29 @ 14:56:04
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Ovanliga kombinationer! Men Suss kommer säkert att kasta sig över detta recept och baka.

2011-04-24 @ 11:57:25
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0