Avkoket

Som Ni vet planerar jag en liten vandring eller kanske rättare sagt andra mig närstående planerar denna vandring. Då kan jag inte bli förkyld och få ont i halsen och eländé. Det går ju bara inte.
Sonen har gett mig ett recept på ett avkok som hjälpte honom genomföra en morgondag vid ett tillfälle då det inte gick att missa någon viktig föreläsning.
Ungefär så här skulle man göra:
  • Koka upp vatten i en kastrull. Jag tog en liter i kväll.
  • Riv ingefära och lägg i. Jag tog en bit, kanske 4x3 cm.
  • Ta ett par vitlöksklyftor och lägg i. Jag tog fyra stora.
  • Låt koka upp och sedan sjuda i 20-25 minuter.
  • Svalna av och drick detta sedan kallt.
Jag har ännu inte druckit detta då det fortfarande är väldigt varmt. Jag tänker mig detta i stället för kvällsthé ikväll.
Har någon annan erfarenhet av dylika arrangemang?

Kånka hit och kånka dit.

Undrar vilken tyggsäck jag skall ta?

Nu skall gamla jackan vaxas.

Jag har ägt två fjällrävenjackor. Dels min gamla trotjänare från 70-talet. Ni vet den med lite olika märken på.Märken från läger och olika roligheter. Den som jag aldrig kan slänga eller göra mig av med. Den har minnen från lyckliga roliga spännande dagar. Friluftsliv och sunda vanor.Naturen. Vår, sommar och lite höst men också vinter och kalla Härjedalen. Snygga spännande killar och kärlek på avstånd, fast kanske inte alltid...
Dennna gröna Fjällrävenjacka skall jag alltid spara och ha kvar om jag kan. Något konstigt hände med den vilket har omöjliggjort att jag kunnat använda den såtillvida att blixtlåset inte fungerar. Ja det fungerar men inte på mej.
Sen har vi min nyaste Fjällrävenjacka. Det är den jackan som skall med på resan till Jämtland nu snart.Den är inte använd så mycket och köpt på extra extrapris sent 80-tal tror jag då ingen ville ha en Fjällrävenjacka. Där var jag smart. Jag gick emot strömmen så mycket sörlänning jag är och köpte mej en.
Denna jacka skall nu impregneras inför resan mot Norr.
Jag har aldrig impregnerat en jacka tidigare så det skall bli spännande att se om jag lyckas. Vad har Ni för erfarenhet av detta?
Undrar om jag vågar ta vårt nya strykjärn??????

Hertig Karls Marknad en liten stund i alla fall.

'
Samling på torget med lite arrangemang innan vandringen ned till Slottet. Detta år hade också olika vandringsansvariga tagit med sig de som ville promenera ner tillsammans från stadens olika bostadsområden. Man gick då tillsammans ner till slottet. Trevligt sätt att lära känna nya människor tycker jag.
Vi gick en sväng till Bondens marknad som höll till bredvid Stadshuset.
Sen var jag tvungen att rädda en liten hund. Om detta kan DU läsa här:
Efter en ganska lång sväng med att jaga hund och sen visit med honom på polisstationen fortsatte vi ner till Slottet.
Tack och lov för surströmming!
Mannen var på gott humor och delade bil med mej hem efter marknaden.
En surströmmingsklämma sitter aldrig fel.
Föreställning för barnfamiljer.
Att svarva med träsvarv.
En man stod och svarvade med en träsvarv. Det fanns också möjlighet att köpa en bruksanvisning för 50:- på hur man bygger en träsvarv. Mannen lyckades hålla sig ifrån detta....
Kolmila
Kolmila innebar Kolbullar för den som så ville. Vi ville inte denna gången.
Vi investerade i en ny hasp.
Korv av alla de slag.
Vaxbönor
Bönor
Jättekul föreställning
Människor kom och gick. Det var marknad och olika arrangemang, föreställningar och annat hela dagen.
Solen sken.
Man kunde äta allt från Kebab till surströmming, lefsa mm.
Fängelsehålorna.
Det bakades också.

Långväga gäster snart.

Snart får vi ett helt gäng nattgäster, mitt i veckan. Livet är intensivt och detta måste planeras i god tid och ställas i ordning sovplatser. När vi jobbar hinner vi inte.
Mannen torkar golv.
Ett av sovrummen klart.
Nu är det bara källaren kvar.

Vart skall jag resa?

Snart skall jag ut och resa, en resa som jag har längtat väldigt efter.
När jag fyllde jämt erhöll jag denna helgtur som en födelsedagspresent och nu skall den utkvitteras.
Jag längtar!
Är det någon som kan gissa vart jag skall åka?

Yorkshireterrier på vift

Dagen har varit innehållssrik. Morgonpass på gymet med instruktör A som är en av de bättre instruktörerna om Herta själv får välja. Cykelpass tätt följt av Core eller som det heter from idag mage & rygg. A är nog den som gör fd Corepasset bäst tycker jag. Hon ser allt som händer i rummet, om man gör rätt osv.
Därefter skulle nya glasögon  beställas. Det gick dock inte då säljarna var nya och inte kunde räkna på kostnaden och ta emot min beställning idag. HERTA VILL HA SINA NYA GLASÖGON OCH HERTA VILL BESTÄLLA DEM NU IDAG.
SÅ var det då dags för Hertig Karls Marknad. Inledning på Stora Torget efter gymet. Träffade lite vänner och stod och pratade. Något som hette Bondens Marknad eller nåt liknande på Smörtorget. Hann köpa bröd bakat på dinkel inklusive skorpor innan vi såg honom.....
En liten yorkshireterrier sprang fram och tillbaka i närheten av Smörtorget bakom Stadshuet och ut på gatan ibland bilarna. Nöd och näppe att han inte blev påkörd. Herta lägger nu på en rem och efter några minuters jagande inklusive att den lille behöver göra sina behov på en för ändamålet för honom trevlig gräsmatta så kommer nu den lille hunden fram till mig och låter sin infångas.
Hjärtat bankar och slår och hunden är så rädd. Herta får hålla honom en lång stund tills han lugnar ner sig ( eller om det nu är en hon). Vi bestämmer oss sedan för att kontakta polisen i staden och lämna honom där.
Mannen går en sväng på torget och letar personer med koppel men utan hund. Inga personer likt detta signalement är dock synbara för mannen.
På polisstationen finns en bur i källaren där han kan få vara pga bl a allergier osv. Vi lämnar våra uppgifter. Hunder har chip men det finns inget noterat när man söker på chipet vilket kan innebära att ägaren inte betalt in senaste årsavgiften. Detta händer inte så sällan berättar man för oss.
Jag får frågan om jag vill ta med den lille hem till att börja med under en tid tills man finner ägaren...Mannen tittat på mej och sägar:
- Du får bestämma. Jag ser dock i hans ögon att han inte alls är negativ till detta....
Vi bestämmer oss för detta. Då inkommer ytterligare ett samtal till polisen. Man har nu hittat en äldre dam som ägare. Vi hörde namnet och sökte på Eniro där hon fanns, en dam runt 90. Den stackars vovven hade kanske smitit vid något tillfälle. Det var mycket ljud på stan idag och kanske lite läskigt för den lille.

Ledig helg framför oss

Denna helg skall tillbringas på detta sätt:
Gymet lördag fm.
Hertig Karls Marknad
OCh sen skall det städas inför den kommande logiverksamheten, på frivillig basis men i alla fall.

Ingen aning om vad

Efter att dagens arbete var avslutat hade jag en massa ärenden på stan och på annat håll. Jag hade gjort i ordning en liten lapp med vart jag skulle osv. Lappen la jag kanske dumt, mellan sätena på bilen. Så klarade jag av Claes Ohlsson och reinvesteringen av alla batterier och sen skulle jag ju till Åhlens. Men vad sjutton skulle jag göra där. Inte en aning! Jag strosade runt i butiken i hopp om att det jag skulle ha skulle dyka upp. Shoppade upp mig på några småsaker som jag ändå tänkt att handla men kanske inte just idag. Jag hade fortfarande ingen aning om varför jag var här egentligen. Kom in på avdelningen med hårborstar osv och gick runt ett varv bland hyllorna och då ser jag dem, helt plötsligt.
FÖRSTORINGSGLAS
Familjen behöver inverstera i detta. Tidigare har jag hjälpt mannen som gått före mej med denna problematik. Nu kan jag inte just hjälpa honom. Vem skall hjälpa mej när hjälp behövs och när bruksanvisningarna blir mindre av besparingsskäl.
Jo jag får ta hjälp av den kommersiella världen och göra en investering i ett förstoringsglas. Dock inte det som kan beskådas på bilden ovan. Det är nog av en ålderdomlig sort.
Nu kan man välja på förstoring X3 och X5. Jag tog nr 3. Det får väl finnas någon måtta. Allt vill man ju inte se och veta om.

Att göra val

Det kommer och går och just nu går det inte alls tycker jag. Jag försöker konstatera att det måste bero på att alla bruksanvisningar har fått mindre text men men det fungerar i varje fall inte. Samtidigt så ser det oklart ut i övrigt också. Alltså dags för syntest som konstaterar att jag ser bättre på långt håll men har svårt att läsa. Ja vad kunde man vänta sig.
Nu till problemet som uppstår i detta sammanhang. Jag måste välja glasögonbåge. Idag har fyra icke fotograferade och för allmän beskådan bågar med hen till mej. Kollegorna stöttade mig i det som jag själv bedömde som ett klokt  val. Sen hade vi vi visning hemma.
På lördag skall jag bestämma mig.

Regn = perfekt kväll på gymet.

Så var vi där ikväll igen. Mannen och jag. Instruktören A som alltid kör stenhårt var där och fick fart på oss. En kul halvtimma som följdes av styrketräning på egen hand. Jag förundras alltid över dessa som jag tror, oftast unga män som inte orkar bära tillbaka 25 kg:s vikterna från de olika maskinerna. Jag gillar inte att släpa vikter. Mannen härhemma ser som sin uppgift att göra detta som en extra styrkegrej. Han lyfter tillbaka allihop till sina platser, varje gång vi är på gymet, nästan.
Det var många för mej nya ikväll. Helt plötsligt så hör jag ett ljud: Åååååå, Hååååå, Haaaaaaaa, Ööööööö, Haaaaaaa. Åååååååååå och så fortsatte det kontinuerligt liksom. Först blev jag livrädd och trodde att mannen min som befann sig på maskinen bredvid mej höll på att få en hjärtinfarkt. Men det gjorde han inte som tur. Han körde på som vanligt. Nej ljudet kom någon annanastans ifrån i lokalen. Det var en person som tog i, hela passet igenom liksom. Ja sätten är många när vi kommer samman på gymet.

Skynda att älska

På Bokus hemsida kan vi läsa följande:
" Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. 

Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla dem tillbaka längre."
Jag hittade denna bok bland ett antal pocketböcker och jag skulle köpa tre för att få ett billigare pris. Jag hade svårt att välja bok nr tre och tvingades välja denna bok.
Boken var läsvärd. Gick snabbt att läsa igenom vilket är bra för en person som ibland har svårt att samla tankarna. Här ville man följa Alex tankar om sin far och sin familj och de relationer osv som rådde. Ibland tänkte jag, går det för sakta. Vissa saker måste man bara ta itu med, kan inte fly ifrån tänkte jag. Men stop där. Bara för att jag tycker att man skall ta tag i allt möjligt så innebär det inte att alla andra är bekväma med det.

Karins lasagne!

Idag har jag fått ett brev ifrån ICa igen. Jag får en bonuscheck denna gången och sen får jag se var jag handlat hela sommaren om jag nu handlat på Ica. Det kan ju vara intressant. Jodå jag har handlat. ICA har också gjort följande bedömning avseende mina flesta inköp.
* ICAs bryggkaffe
* Fjällyoghurt
* Felix Ketchup
* Ägg
* Karins Lasagne
* Önos hallonsaft.
Nu vill jag bara berätta en sak. Jag har aldrig köpt Karins lasagne. Omöjligt!

Människor man minns

Ikväll var jag på kyrkogården och planterade. Det har tillkommit en grav för mej att ta hand om och ombesörja och jag behövde dit och höstfixa. Regnet hade hällregnat ner en stund tidigare men nu var det uppehåll och ljuset hade kommit tillbaka och gav ett lite annorlunda sken.
Plötsligt började det klarna upp och jag fick för mej att titta runt lite ibland gravarna. Kom på att jag trots att jag varit en regelbunden gäst på denna fina kyrkogård sedan 20 år tillbaka så har jag aldrig gett mig tid att gå runt och titta på alla gravar. Tog mej lite tid och hann runt på en tredjedel av kyrkogården innan jag fick för mej att det började droppa och ville hinna till bilen. Bestämde mig för att jag skall ge mig en stund och gå runt och kolla på alla gravar, även de lite äldre med sina speciella för den tiden, inristningar osv.
Vad många människor det är som man minns om man får se deras namn. MÄnniskor som man inte har tänkt på på flera år men som blir alldeles glasklara efter ett tag när man ser deras namn igen.

Kollar tårtläget?

Det kommer ganska snart en vecka då allt skall bege sig. Veckan ser ut ungefär såhär:
Dag ett : Stiger av tåget på morgonen förhoppningsvis pigg och fräsch och går direkt till jobbet.
Dag två: Middagsplanering och städ och alltmöjligt annat nödvändigt.
Dag tre: Mannen på kräft och korvfest/skiva eller inkl fiskning.
Dag fyra: Hustrun på surströmmingsfest.
Dag fem: Lugn kväll hemma. Där bedrog DU dig. Då kommer gästerna från andra sidan klotet som är på släktträff uppåt och vill träffa alla vänner och vänners barn till familjen samtidigt. Och nattlogi och middag trycker jag är självklart i sammanhanget. Alltså middag dag fem. Får fundera ut nå´t passande.
Dag sex. Upp i ottan och fara till staden i Närke och i detta inkluderat att dessförinnan ha planerat och styrt upp ett kalas för sonen. Därefter åka hem och förhoppningsvis åka vidare till annat kalas på vägen hem liksom. Mycket praktiskt.
Dag sju. Valarbete dvs dela ut information det enda jag skall göra i detta sammanhang, vad jag vet idag. Anledningen är att detta ger promenader vilket vi skall ägna oss åt så ofta vi kan.
Kan man ta en veckas semester efter detta: Nej det kan man inte. Jag ser det som att arbetet blir det som är som vanligt fast mitt jobb aldrig är vanligt.
Av den anledningen skulle jag kolla konditorimöjligheterna i staden i Närke idag. Jag hade fått en rekommendation om ett kondis i Tybble Centrum dvs nära Campus och lägenheter och annat. Jag gick följdakligen dit efter att ha lämnat sonen.
-Hej!
-Hej! Vad får det lov att vara eller nå´t?
-Jo jag funderar lite, kan man beställa tårtor här?
-Vi har inga tårtor nu men man kan beställa...går efter en broshyr.
-Var tar NI tårtorna ifrån, säger jag.
- Inget direkt svar från damen bakom disken.
- Har Ni något i mjölkfritt?
-Vadå? Det vet jag inte. Men jag kan kolla.
-Tack men jag kollar bara lite på uppdrag...säger jag och skyndar fort därifrån. Stället har mest inriktning på frukostsmörgåsar och fik med litet sortiment. Jag vill inte beställa tårta som jag inte sett hur den kommer att se ut på ett ungefär.
Ash vi tar med en tårta från hemstaden. Baka varken hinner eller orkar jag just denna vecka.

Fram och tillbaka över dan

Nu är sonen avlämnad och lugnet har inställt sig härhemma igen...
Kan nämna att vi också hann med ett effektivt besök på Ikea. Vi hade olika skäl till detta. På vägen hem infann sig tröttheten lagom till dess jag passerade Vingåker varför ett besök på Vingåker Outlet var ofrånkomligt. Men inte handlade jag nånting inte. Mycket kul fanns det dock. Tänk om man fick energi någonstans ifrån att prova 10 par jeans när man är där. Detta skulle säkert resultera i att man fann ett par, vettiga.

Dessa bilresor

Visst är det mysigt att åka bil. Man hinner prata om filura om allt möjligt. Jag surfar lite och uppdaterar mig. Kopplar av. Solen skiner och livet är ganska underbart.

En idyll i Svea rike må NI tro...

Idag bär det av med alla saker till staden i Närke...

Nära till tårtan

Om några veckor fyller sonen år. Ganska snart närmare bestämt.  Detta skall firas i studiestaden enär släkten skall bese den nya spännande fina ändamålsenliga lägenheten vilken han hyr.
Dagen i sig är mycket effektiv. Det får inte sinka sig några timmar hit och dit. Då faller planen. Av den anledningen och att vi dessutom i veckan innan genomför både kräftfest och surströmming samt tar emot gäster från andra sidan jordklotet ( olika kvällar) kan eventuellt medföra att vi inte orkar eller rättare sagt har tid för för mycket hemmafixat på kaffebordet den aktuella dagen. Det blir så bra så bra tror jag för det finns en tårtfavorit...
Just det! Prinsesstårta. Den får det bli och då får det bli "köpetårta".
Nu gäller det att hitta goda tårtor på rätt sida om stan, hellst och sen lite annat smaskigt också. Var hittar man mjölkfria fikabröd i Örebro är en annan fråga? Dessutom gott lunchställe. Men Leontina har tipsat så det kan vi nog lösa.

Sjuttiotal!

mms_img60955 (MMS)

Visst minns vi väl vårt 70-tal? Fick för oss ikväll att vi bara måste ha kassler och på det ananas. Vi bara måste... Visst minns vi väl


Imorgon bär det av tillbaka

Sommaren går mot sitt slut och det skall återvändas till staden där det beger sig. Staden där allt började en gång för många år sedan men det är en annan historia som jag bara berättar in real life.
Ikväll skall allt gås igenom , packas ihop,cykeln skall med, datorer? och annat nödvändigt måste.
LIVETS NÖDTORFT
MAT
TOAPAPPER
DATOR...ER

Cykeln fram

Andra arbetsveckan. Förra veckan krävde bil i tjänsten men denna vecka kräver cykeln att få vara med. Första transporten jobbet tur och retur idag.
Inget gym ikväll. Måste planeras inför morgondagen och allt som komma skall.

Andra veckan

Jag har inte hunnit försöka hitta kantareller denna helgen. Tyvärr!

Söndagskväll hemmavid...

Ja nu är det sista helgdagskvällen innan sonen åker tillbaka till studieorten...Hur skall det bli för mamma sen?
Det funkar nog. Det har i alla fall varit en väldigt rolig sommar. På tisdag lastar vi bilen.

Det är mycket nu.

Söndag -Vilodagen!
Sov ut imorse. Människan behöver sova har jag läst mig till. Senast läste jag om den kommande viktminskningen som bara infinner sig om vi sover ordentligt. Sover vi för lite så ökar vikten. Äntligen en förklaring till oss stressade nutidsmänniskor.
Sov därför ut idag. Klockan 08.30 gick delar av hushållsgemenskapen upp. Åt frukost. två grova rågmackor med ost, ett glas lättyoughurt, en kopp thé och slutligen en kopp kaffe. Äntligen är jag färdig för en ny dag.
Till gymet . Skulle bli tidigare men så mycket dök upp på vägen tex kolla in målningen, strukturera upp tvätten och läsa DN.
Det var instruktör A idag. A är mycket effektiv kan man säga. Men fort gick det och så var passet slut. En dryg halvtimma styrketräning innan, därnere, som alltid om jag hinner. Som så ofta förr hade klengossarna varit där och lagt upp 60 kg vikt på min specialmaskin utan att hänga tillbaka. Jag lyfter inte 60 kg, ännu.
Därefter snabbt vidare till Intersport för framtida planering. Det hela utföll med lyckat resultat.
In på Willys som har ändrat utseende sen jag var där sist och det verkar vara länge sedan...
Hem till lunch som övriga fixat.
La mej en kort stund med en tidning...somnade...vaknade efter en kvart. Tur efgtersom ajg glömt att ställa mobilen vilket jag alltid gör om jag misstänker kommande sovtillstånd.
Prommis till affären. Varför har alla köpt upp sig på Västerbottensost i dessa tider. Nu vill jag inte promenera mera idag? Ja jag vet att det är surströmmingstider men ikväll skall vi ha det och jag vill köpa det nu.
Och ikväll blir det kräftor. Det var många år sedan härhemma.
Först dock kaffe och boken. Tjolaahej!

Café Panorama


Sonen och jag var som sagt i stora huvudstaden idag m.a.a. att vissa behov uppkopmmit inför den höst som stundar. Behoven kan beskrivas som lämpliga kläder för ett aktivt studentliv med fokus på klädsamt casual stuk.
Det är mysigt att gå med sonen på stan. Vi kollade på studentbehoven men hann även med en del av mammas sedan länge behov och planering till vilket jag tänker återkomma senare i denna blogg.
Trevlig lunch intogs på trevlig Restaurang mittemot Hötorget. Alla platser utomhus var upptagna och vi fick beställa inomhus. Klart jag frågade om vi kunde få ett bord utomhus och passade samtidigt snabbt på att informera servitrisen vänligt om att jag höll på att få värmeslag inomhus. Hon log förstående och sa att hon skulle kolla. Mitt ordval upplevdes inte som helt positivt av mitt resesällskap för dagen men...
Servitrisen kom snabbt tillbaka och meddelade att ett bord just blivit tomt och om vi skyndar oss så kan vi ta det....
Vi for snabbt upp ur våra stolar och vad skönt det var, utomhus.
Efter ytterligare shopping behövdes kaffe, innan hemfärd till småstaden igen alltså. Modern med rötterna i traditioner där man gärna besökte kulturhuset när tiderna begav sig föreslog att till kaféet däruppe...kan vi inte gå dit och fika vilket möttes av positivism.
Vi tog oss upp. Många trappor och lite läskigt om man inte gillar höjder och att sitta ute ibland detta kändes det att åka rulltrappa efter rulltrappa upp. Vi hittade kafeét ibland andra serveringar, utställningar, bibliotek,filmer, theater och annat spännande och fick vårt kaffe med tillbehör.
Vi tog våra brickor och gick ut på takterassen.
Då kom regnet. Ja inte ett vanligt fint sommarregn utan ösregn eller för att tala klartext: HIMLEN ÖPPNADE SIG FÖR OSS OCH ALLA ANDRA SOM REDAN SATT OCH FIKADE DÄR.
Men det fanns ju bord och stolar inomhus också...

Hur såg den ut?

Idag var vi som sagt i stora staden bl a för shopping. Det skulle invigas en spårvagnssträcka inklusive vagn idag. Spårväg City är den första biten i en satsning på att åter göra Stockholms innerstad till en spårvägsstad. Frågan är nu hur vagnen ser ut. När vi kom ut från Gallerian hade man klätt in vagnen i diverse plastskynke och något skymtade fram, kanske i svart. Diverse SL-folk, tror jag, gick också omkring i dess närhet.
En musikkår sågs längre bort på  Sveavägen. Men vi orkade inte vänta på denna händelse.
Neej idag var det shopping som gällde.

Shoppingtur !

mms_img20886 (MMS)

Dagenidag tillbringas med shopping i stora staden inför den höst som komma skall.


Snart är det fest.

I mitt liv finns det inte några surströmmingsmänniskor. Tyvärr . Mannen härhemma påstår att han sett tillverkningen i samband med ett studiebesök anordnat genom skolan i unga år. Norrlänningar!!! Tur då att ett hyffsat stort sällskap på jobbet äter surströmming.
Idag fick jag mail med inbjudan till surströmming igen.
Jag är så glad. Det kommer att bli av i år igen.

Vart tog kaffet vägen...

Som sagt denna vecka har börjat i arla morgonstund med att jag kör ut utöver mänskligt kapital även stora mängder vatten, fm kaffe på termos. Idag gjorde jag detsamma och åkte därefter en vända till för att hämta annat. När jag kom tillbaka och övriga i sällskapet hade fixat i ordning morgonsamlingens frukost osv hade en av mina kollegor satt på mera kaffe och informerade mej samtidigt glatt att kaffet var slut. Endast två personer hade fått kaffe.
- Men vad konstigt. sa jag. Jag satte på en hel kanna kaffe och sedan 6 koppar
övriga tittar på mej och säger:
- Vi fick två koppar men XX har satt på mer så det är snart färdigt.
Jag funderade och funderade på var kaffet tagit vägen. Jag var helsäkert medveten om att pumptermosen var full. Lite kaffe hade åkt ut i en plastkasse vilken jag ställt termosarna i, i den stora papperspåsen med båda mina termosar, en för kaffe och en för thévatten.
Arbetet satte igång men jag funderade i bakhuvudet hela tiden. Vid ett tillfälle gick jag ut till bilen, som stod alldeles i närheten och kollade om kaffet var kvar i bilen. Det var det enda alternativ som jag kunde finna möjligt.
Tror Ni att jag hittade kaffet? Och i så fall var?  Ni vet hur mycket det var. Vi pratar en pumptermos minus x antal koppar.

Heja Anne!

Igår var en intressant dag. Bla var det den dagen jag informerade Anne när vi hastigt möttes "på stan" som vi säger här i denna trevliga del av Sverige...att hon gör mig stressad med sitt morgonflås.
Jo tänk det sa jag och det tog hon till sig vilket man kan läsa här.
Visst är det härligt med människor som tar tag i sitt liv och i sitt välbefinnande...det har jag också gjort, i många år. Det är bara det att jag har haft en lite slappare period, inte enbart beroende på att jag inte vill eller har lust utan pga lite annat...och nu tar det sån energi att komma igång igen men jag måste...och jag är på väg men i väntan på¨träningspass fem gånger i veckan och sånt´som förr så ja det är lite segt...
Kan väl säga att det är bra med lite stress om det är positiv stress och det tycker jag att Annes bloggande om flåsets återkomst till åkrar och ängar och läskiga gubbaar och mystiska katter tilsammans med en massa majs och dessutom några av de människor eller åtminstone några av dem som finns i närmiljön faktiskt är.
Därför Anne, fortsätt stressa mig och alla andra som vill men inte är där eller någon annanstans annan tid på dygnet ännu.
Nu är det dock kväller snart. Denna veckas jobb har varit utöver tankemöda och möten även av ganska mycket praktisk natur.

Tillbaka till vanliga verkligheten.

mms_img49753 (MMS)

Tillbaka till vanliga verkligheten.


Inte så tokig vy.

mms_img70003 (MMS)

Inte så tokig vy.


Allas promenad ikväll

Ikväll deklarerade jag för familjen att jag skulle ut och stavgå.
Ville någon följa med?
Det ville alla.
En timma i aktiv aktivitet med hela min familj. Det händer inte så ofta nuförtiden.
Men det är ganska så mysigt.

Första arbetsveckan i gång

på jobbet.
Funkar skapligt. Uteaktiviteter tre dagar av fem möjliga varav första utedagen idag. Lagom slut nu ikväll. En av aktiviteterna  var att paddla kanot och det var verkligen längesedan.
I morgon skall jag vara "transit" ut till en segelbåt.

En Butler ibland?

Nu skall jag kunna få en Butler när jag behöver. Undrar vad detta kommer att kosta. Dels mej skattevägen och sen behöver jag säkert betala någon form av egenavgift. Hur kommer detta att fungera för oss som bor i mindre städer. Skall jag kunna åka kollektivt och sen är allt fixat när jag kommer hem. Matkassar är väl en sak men hämta barn? Hur kommer detta att se ut? Är det samma person? Känner de barnen eller bara till? Vem ringer man till. Kommer barnomsorgen att acceptera en massa olika follk som hämtar ungarna? Tanken i detta förslag är väl att konkurrera ut Rutan och Roten men jag kan tycka att det verkar lite svårarrangerat och logistiken kring det hela verkar lite förvirrande...?

Men jag kan ju ha fel!

Semestern är slut.

Ja nu är semestern slut och vi planerar in nästa resa !
Undrar vart vi skall åka då?
Några förslag?

Efter Fjäderholmarna

Så kom vi in till Slussen.
Dags för en bit mat.
Det är valtider.
Klockan är 19.14 och det är 29 grader i Stockholm.
På ett litet torg i närheten av Sven Vintappares hotel. Var det Gåsgränd kanske.
En härlig sommarkväll och mycket folk på stan.
Det är kulturfestival i stan.
Jag fick höra bl a Marie Bergman, igen.
På Sergels Torg var det också folk.
Kaffedags innan tåget hem igen. ( Eller var det kanske glass?)
Vi valde
Tre (3) kulor och kaffe samt
Banana split. Vem tror NI valde vad av mej och mannen?

Födelsedsagsresan 3

Härifrån skall vi åka hem sedan nångång.
Här badade vi. Vi hade en otroligt varm nästan kvalmig men samtidigt solig dag, säkert över 30 grader. Helt plötslig kom det svallvågor efter Vikinglines båtar. Då blev även den som satt på en soffa vid vattnet blöt upp till knäna där det annars var strand...
Nu var det dags för friluftsteater.
Vi köpte ett glas...
rosé, kaffe och mackor.
Detta medan finlandsbåtarna passerade.
Friluftsteater.
Dags att gå tillbaka till båten in till slussen.
Kö till båten men alla kom med.
Så lämnar vi Fjäderholmarna för denna gången.

Födelsedagsresan del 2

Här kommer fortsättningen på vår tur till Fjäderholmarna. Vill Du läsa del 1 så hittar Du den här.
På ön finns en militär historia.
Växter över hela ön.
Undrar varför det finns detta kors här? Någon som vet?
Fina vyer.
Så har vi kommit till hantverksbyn.
Dessa muggar skulle jag gärna ha eett par ex av.
Eller varför inte dessa?
Eller kanske dessa?
Svanar i vattnet strax utanför.
Kanske passar detta hemma?
Eller kanske detta?
Titta på detta noga. Det är grus som ligger i de olika fyrkanterna. Snyggt gjort!
Träsnide
Glaskonst
Denna vill jag ha till en enkel kostnad av 850:- såg jag på prislappen. Nu skall jag inte köpa den...vill jag bara bara berätta. Inte alls.
Härliga miljöer. Ett kafé i eett gammalt rött hus där man kunde sitta ute i en slänt ned mot vattnet. Inte tokigt alls.
Vi hittade många annorlunda, knotiga träd.
Det fanns flera hängmattor lite överallt som man kunde vila i.
"Mitt husfolk tog en fika så jag la mig här"
Fortsättning följer...

Födelsedagsresan del 1.

Som sagt, jag skulle åka på hemlig utflykt m.a.a. en tidigare i vår jämn födelsedag. jag skrev i ett tidigare inlägg hade jag fått denna resa i gåva vid en ganska nyligen jämn födelsedag.
Som direktiv på vad jag skulle ha med mig. 15 minuter före avfärd tingde en av arrangörerna för utflykten och talade om via mannen som svarade i telefonen, att hon dressat om till klänning. Skönt tänkte jag. Det var redan 24 grader ute. Snabbt gjorde jag sammalunda.
Vi for iväg med bilen och vidare med tåget. Därefter vidare med tunnelbanan mot Hagsätra??? Vad sjutton gör man i Hagsätra? Vi hoppade dock av vid slussen. Där såg jag bara Djurgårdsbåtarna men fattade snabbt att några andra båtar borde vara i antågande.
Sen förstod jag...och blev så glad. Hit har jag velat åka länge.
So sagt, på väg mot Fjäderholmen.
Vi lämnar slussen.
Här lämnar vi Slusssen.
Finlandsbåtarna eller i varje fall en av dem.
Nacka strand
Annorlunda vattenstaty vid Nacka strand.
Denne man tog oss till Fjäderholmarna.
Efter 25 minuter var vi framme. En underbar båttur med strålande sol.
Denna båt tog oss ut till Fjäderholmarna.
Denna båt tog oss ut till Fjäderholmarna.
Våra vänner hade tagit med sig en härlig picknicklunch som vi intog när vi kommit fram. Gott att äta och väskan blev lättare.
Vi hade härlig utsikt till maten.
Sen behövdes kaffe.
Lite ströbilder från där vi passerade på vår väg runt ön.
Vi skulle gå på skärgårdsteater...
Schack och luffarschack utomhus...
En liten vik...gamla båtar ligger och flyter.
När Finlandsbåtarna passerar gungar det lite ibland.
Här sitter jag och spanar.
En gammal båt med villken man körde kreatur.
Lille vovven långt fram i bilden följde med oss på bryggan. Får Ni bild på det så får NI bild på vännernas ben och de kanske de inte vill.
Här badade vi när det inte kom Finlandsbåtar eller rättare sagt innan de kom.
Här kommer tre stycken vattenskotrar ( bara två på denna bilden)
Fortsättning följer snart så det inte blir för långt för Er läsare denna gången.

Bloggen färdigläst.

Nu har jag inga läsare igen, bloggen är färdigläst?

Hit kom vi,

mms_img37191 (MMS)

Hit kom vi,


Mot norr?

Imorgon skall jag ut på en resa. Jag vet inte vart. Jag blir tillsammans med mannen hämtad härhemma 09.30. Jag skall medföra följande:
-Lätt tröja
-regnplagg för vinden
-bikini
-liten handduk som inte tar så stor plats.
Detta kan lämpligen förvaras i en ryggsäck har man berättat för mig.
Jag vet att vi skall mot norr???
I övrigt har jag ingen aning. Mannen vet men han har lyckats hålla tyst för mej.

Begrava lilla mamsen på lunchen?

Sitter just nu och lyssnar på Människor och tro. I Sverige så väntar vi längst med att begrava våra anhöriga. Här i Sverige kan vi enligt våra lagar vänta längst två månader efter dödsfallet  och innan vi begraver. Lagen kommer dock att ändras så vi måste hantera våra begravningar senast en månad efter att döden inträtt. Det är vanligt att vi väntar ungefär 18 dagar, högst en månad. Som anledning till vår väntan får jag höra att vi har så mycket annat som behöver göra före begravningen av t ex lilla mamma. Fjällresan med familjen och konferensen med jobbet går före.
En präst någonstans i vårt land berättar om ett tillfälle då en man kom in på församlingsexpeditionen, tog fram sin kalender och sa följande. Jag kan på tisdag i nästa vecka. Jag har ett möte klockan 15.00 så jag hinner om vi tar det på lunchen .
Vi pratar om hans mamma.
Var har vår värdighet tagit vägen?
Var har vår respekt för gamla släktingar tagit vägen?
Tidigare hade vi ett sorgeår men nu skall vi vara fitt for fight redan efter ett par månader?
Vi lever i effektivitetens tidevarv!

Arbetet väntar...

Sista dagen på sommarsemestern. På måndag blir det arbete för hela slanten. Nu skall jag gå ut och gå.

Färdigläst

Nu verkar bloggläsaren ha läst färdigt eller inte hinna mer, 79 klick igår.

Sj, sj gamle vän?

Snart skall en av mina presenter jag erhöll vid min jämna dag för en tid sedan utkvitteras. Vi diskuterar ressätt och tanken var att slippa bilen vilket inte verkar att bli så enkelt. Sitter och kollar på SJ.s hemsida och det finns följande val av ressätt om man åker nattetid...

Plats i liggvagnskupé

Kupé med sex bäddar. Enklare komfort. Filt, sovpåse och örngott ingår. WC och bagageutrymme i korridor

Plats i sovvagnskupé

Kupé med två-tre färdigbäddade sängar. God komfort

 

Egen sovvagnskupé

Kupé med två-tre färdigbäddade sängar. God komfort

 

 

Egen sovvagnskupé med WC/dusch

Kupé med två färdigbäddade sängar. God komfort. WC/dusch finns i kupén. Morgontidning ingår

 

1 klass sovvagnskupé

Kupé för en person i färdigbäddad säng. Högsta komfort. WC/dusch finns i kupén. Morgontidning, frukost och tillgång till SJ Lounge ingår

 

Det här blir enkelt för att ta oss ner till sörlandet igen.

 

 


Tio år

Tio år har det blivit rent juridiskt, i övrigt hänseende några fler.
Visst kan man fira det. Pga diverse host och krax blev det hemmavid. Men mat fick vi och gott smakade det.
Vad vi fick till kaffe kom inte på bild och inte i skrift heller. Eventuellt annat kommer inte på bloggen heller.Men detta ovan var gott.

Vi är fyra till bordet.

Vi är numera fyra till bordet. Denna händelse uppkom igår kväll vid middagstid. En av familjemedlemmarnas ögon är helt saliga, ler på ett nyss sätt liksom. En annan familjemedlem går försiktigt fram, känner inte den nya medlemmens egenskaper, kanske lite tveksam men klart intresserad. Hittade dock inte sina glasögon och snubblade samtidigt på en pall, en sån där som ikea säljer och som man kan antingen klättra på eller placera en stor krukväxt eller lägga en hög med tidningar på. Intresset kom tillfälligt av sig men vederbörande smög sig senare fram till den nye.
Den salige frågar oss andra om vi tagit kontakt med den nya, under den tid den andre medlemmen uppsökte ett av stadens institut för hälsa och välbefinnande. Det hade vi inte. Det finns ett stort intresse för att vi skall göra det.
Ja så har vi det en dag som denna.

Någon läser min blogg...

Kan även idag konstatera att jag har många läsare, 129 klickningar igår...ELLER SÅ ÄR DET NÅGOT SOM GÅR IGENOM MIN BLOGG, som hittat den alltså. Välkommen i så fall!

Paradiset i Kännåsen.

Jag har just hittat en spännande blogg som handlar om ett par som lyckiats odla och ha en mässa rolig växtlighet på nivå Östersund..

Kväll på gymet.

Ja jag hade inte tänkt mej det idag, att gå på gymet alltså. Men sen blev jag ivägkörd. Familjen hade lite olika orsaker till att jag skulle gymma. Orsakerna behöver vi ju inte gå in på. Bara att jag kom iväg, körde två pass, core och funwalk vilket resulterade i att jag blev både slut och sjöblöt.
Men nu är jag hemma igen och ägnar mig åt återhämtning. Återhämtningen blev lite ingående mycket ikväll men men...mätt blev jag och säkert nyttigt var det. Det är ju viktigt med återhämtning.

Tenn imorgon!

mms_img41741 (MMS)

Tenn imorgon!


Iphone och Android användares sexvanor.

Idag kan vi läsa i Expressen om våra sexvanor. Man har studerat cirka 10 000 personer mellan 18 och 40 år.
En av huvudfrågorna gällde antalet sexpartners. Bland 30-åringar visar det sig att kvinnor med Iphone har haft flest sexpartners, med ett snitt på 12,5 partners, och att män med Android-mobiler har haft minst antal sexpartners, i genomsnitt 6 stycken.
Iphone-ägare har i snitt haft ungefär dubbelt så många sexpartners som personer med Android-mobiler. Av kommentarerna att döma i Expressen har folk funderat kring detta. En kommentar var att androidanvändarna har fullt upp med att förstå mobilen. Måste vara en iphoneanvändare som känner sig användarvänlig.
Jaja det finns mycket att fundera på såhär i sommartid....
'Hur jag hittade denna info. Jo det var Selma som tipsade om artikeln.
Kom just på att detta inte gäller mej, fast jag testar en Android telefon just nu. Varför jag inte är med i undersökningen. Jo jag är över 40. Ibland klarar man sig.

Hellmanslunch.

mms_img25212 (MMS)

Sitter på Hellmanshaket och har intagit lunch idag.förmiddagen har ägnats åt optikerbesök för att kolla ev behov av nya glasögon vilket det visade sig att jag behöver. Svagare vilket är intressant men för oss närsynta hör detta ålderdomen till Ja så kan det vara och så är det förmodligen! Nu gäller det bara att välja båge vilket inte kommer att bli lätt denna gången. Träffade fö en som det verkade mycket kompetent optiker! Dessa växer inte på alla träd.


100 st

Oj idag fick jag 100 besökare på mina sidor. SÅ många brukar det aldrig bli. Vad har hänt?

Kvällens runda tillbringades med P1.

mms_img21018 (MMS)

Kvällens runda tillbringades tillsammans med P1, igen. Denna gång bl a med radioföljetongen som handlade om en ung kvinna i det gamla bondesamhället och om hennes stundende bröllop. Hon väntar sin blivande makes barn och hon känner skuld och skam och är så rädd att någon skall få veta innan bröllopet. Få se nu hur det går imorgon...


Campingbord från förr

Hittade detta campingbord när jag som vanligt letar gamla kultmöbler att ha utomhus på Tradera.
Känner Ni igen möblemanget? Precis detta hade vi men jag tror vi hade rött bord och sen två stolar av varje färg dvs rött och blått.
Kul att se tycker jag!

Lilla snigel akta Dej.

Som sagt, gräset är klippt och jag har lyssnat på Sommar i P1. Dagens värd hette Lena Ollving och är Vice vd och operativ chef på försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Hon blev nyligen utsedd till "Näringslivets mäktigaste kvinna" av tidningen Veckans Affärer.
Jätteintressant att höra henne berätta om hur män och kvinnor funkar och tänker, mest utifrån de möten hon gjort i arbetet genom åren. Hur vi fungerar olika på möten t ex och hur hon gjort för att få igenom sina förslag.
Har DU tid och en dator som orkar så gå in på Svtplay eller nåt och lyssna på henne.
Sämre kan man ha det när man klipper gräs.

Gräset klippt! .

mms_img26765 (MMS)

Gräset klippt! Javisst är gräset klippt. Det tar en timma och femton minuter att i lugn takt klippa gräset. Nu är det dags för kaffe!


Bandare från förr

Ser just att den som har en gammal bandare från förr kan sälja den nu och få ett antal hundralappar.
En gammal bandspelare med plats för gamla band verkar vara riktgt inne. Detta är Philips, jag tror vi har en fullt fungerande Tandbergare hemma. Denna är dock intressant att ha kvar och skall inte säljas. Här finns mycket roligt inspelat och långa band inspelade har vi. Minns Ni long play? Det gällde att bestämma sig vilket man ville använda sig av.
Satte man på fel så blev det ett roligt ljud
.
Det finns också en intressant frågeställning, skall man spara alla gamla kasetter eller skall dessa göras om. Clas Ohlsson har lite kul aparatur som kan vara behjälplig med detta, till en liten kostnad förståss.

Rörlighetens pris eller möjlighet

Idag har dagen sett ut såhär rörelsemässigt.
07.30 Morgonrunda 45 minuter.
12.30 Cykeltur 1,5 mil
19,oo Cykelpass på gymet.

Kaffedags.

mms_img43236 (MMS)

Kaffedags. Det funkar alltid efter min shoppingrunda med cykel idag. Slutstationen det avlägsna köpcentret . Känner mig i rörelse idag. Undrar hur dagen fortsätter ?


När sommaren övergår i septembersommar sk...

mms_img43235 (MMS)

När sommaren går över i septembersommar skall jag få uppleva en av mina presenter nämligen min fjällvandring i Jämtlandsfjällen. Kängsituationen är därför akut. Hoppas hitta ett skönt par sum funkar annars också. Vilken sko tror Ni jag väljer?


Kodachrome filmen har gått ur tiden

I Dn idag kan vi läsa om detta tragiska men ändå förståeliga, Kodachrome-filmen har gått ur tiden.Minns inte hur många rullar jag har köpt genom åren. Det har tagits Dia och vanliga papperskopiebilder och så svartvit förståss men Kodachrome använde jag mycket till Diabilderna.
Ibland funderar jag på hur jag skall göra med alla magasin med Diabilder? Jag borde väl digitalisera alltihopa? Ja jag borde skaffa lite grejor och göra detta.
Frågan är bara nör?
Vad har Du för minnen.



Planeringstid

När sommaren är slut så är det inte slut med det roliga. Då skall jag börja plocka ut mina 50-års-presenter. Till en av dessa presenter behöver jag ett par vettiga vandarkängor. Har varit på en tur till några sportaffärer och skall ner idag och kolla också....Undrar om jag hittar något kul?

Sista veckan

Nu är det dags för sista semesterveckan. Vad skall hända då kan man undra? Undertecknad har just avslutat intaget av två rallarfrallor med nötrulle och ost samt ett glas mellanfil och en kopp thé. Så att Ni vet. Morgonrundan idag med P1 och vetenskapsradion.Som sagt alltid lär jag mig något, i lugn och ro.  Just nu har jag dock glömt bort vad...

Nyponrosor

Ang Nyponrosor

Nyponrosor är inte så kul. Speciellt om de finns med i en häck och blir en nyponroshäck. Nyponroshäckar skall klippas varje år. De växer som ogräs och hur man än klipper så tar man bort för lite. Man sticker sig på dem och de är otäcka att rensa ut just för att man sticker sig.
Idag har varit en sån där rensa nyponrosorshäcken dag. Vi har klippt, släpat iväg till släpkärran och kört iväg till uppsamlingsplats för nyponroshäckar nej jag menar allt möjligt av trädgårdsrens.
Nu vill jag inte göra något mer idag.

Att cykla ifrån regnet

Med cykeln ner till stan. Situationen fördröjdes beroende på detta evinnerliga regnväder. Vi tänkte svårt hitta p-platser och det är samtidigt mycket sundare att cykla varför vi fick invänta spöregnets upphörande.
Lite dålig skärpa när jag skulle fota SMHI paraflax i regnet.
Lite oskärpa blev det allt när jag snabbt som sjutton skulle fota personen som gick framför mej med ett SMHI paraply, i regnet, på Nyköpings festdagar eller Karnevalen som man sa förr.
Jag tog en bild till för säkerhets skull...
Här syns inte paraplyets smhi text heller för personen som äger paraplyet vrider på huvudet.l...?
Lite mer skärpa men som sagt något SMHI syns inte och det är lika bra det så mycket som det regnade i början. Tycker att bilden är typisk för kvällen. Igår sken solen och då var vi hemma och sparade oss till ikväll?
Nyköpings Thaiförening eller vad de heter serverade goda Thairätter.
Detta ser kanske inte så smaskigt ut med vårrullarna ( man fick två till gryträtten) men tänk det smakade jättebra.Kul är det när det finns att välja på, Thairätter, indiskt, Langos, kebab, korv och hamburgare och vegetariskt och så förståss var alla restauranger öppna inkl ett par kafeér. Kul!
Karnevaståget skippade vioch när vi kom ner visade olika sambagrupper från när och fjärran upp sig. Inget vi direkt fördjupade oss i.
Här är det några som tältar, på torget.
Vakterna brydde sig inte....
Vakterna verkar inte bry sig! Konstigt! Näe det var inte så konstigt.De var framme och tittade och förvissade sig om att installationen var fredligt sinnad och bara föreställde...
Väntar på typ en festival 2011.
... ett gäng ungdomar som väntar på" Typ en festival 2011 ". Ja det gäller att tillbringa tiden på ett vettigt sätt. Jag tycker personligen att det liknar en sk installation och om ungdomarna inte verkade så unga  så skulle jag ha gissat på Konstfackelever som velat visa på någon auktion av något slag.
Monoshop spelade på gamla Domusparkeringen.
Det kom mer och mer människor. Detta coverband spelar jättebra och kör många låtar som "vi känner till"
En som inte ville lyssna på Monoshps utan som ville gå hem var denna lilla krabat.
Bilden blev väldigt svart. Lille vovven var med i tältet och lyssnade vilket jag inte tror att han ville. Musiken var för hög för mänskliga öron och jag undrade hur han hade det.
Nr vi kom ut från tältet hade det slutat regna och var helt klart och en ganska vanlig augustikväll så som vi känner dem. Vi gick upp til Torget som var fullt med människor och på scen stod Martin Stenmark. Vi lyssnade en stund. Ingen av oss lyssnar vanligtvis så specielt mycket på denna man så det var kul att höra honom.
Han är ju bra. I Södermanlands Nyhetar kan vi f.ö läsa idag att efter sin konsert skall han åka och bada. Han känner badställena här får vi läsa - syssan bor i stan enligt SN.  Konserten slutade efter 23.00 tänker jag. Skall han bada efter detta. Sådant har jag intge fått något klokt svar på.
Undrar hus vi skall få veta detta? Behöver vi veta det? Klarar vi oss utan denna vetskap?

Det är fest i stan!

Igår sken solen. Vi var hemma och gjorde ingenting. Ikväll hällregnar det. Va planerar att cykla ner till stan.

Nya installationer?

Nya saker eller kanske gamla från Öppen Hand i Nyköping.
Som sagt, idag var det dags att köra iväg med ett antal kassar till Öppen Hands loppis igen. Efter att ha lämnat mina kassar på baksidan lockades jag av tanken att gå in i butiken och se om det var något jag behövde. Det var det givetvis inte men jag kom ut därifrån mett ett antal burkar och flaskor enligt följande.
-Stor glasburk, 2 liter, äldre, ev "bra och ha sak" till kommande installation?
- Gammal mjölkflaska. Hur skall jag installera denna? Tips mottages tacksamt!
- Glasburk med lock i felfritt skick. Tänkbar burk att fylla med godis om jag går bort någonsans kanske någongång?
Totalkostnad: 18:-.
Glasaterialierna ligger nu i blöt för ev extra rengöring samt etikettborttagning.
Så kan det gå när man åker med sånt man inte behöver, till loppis.

Fåtölj för två.

Så här på sensommaren ( snart) sitter jag och kollar om någon vill bli av med sina trädgårdrsmöbler. SKulle behöva några gamla grupper som jag kan måla om och fixa till. Ser en syrenberså framför mig och en solig gräsmatta som också behöver något i vitt. Tittar därför i alla annonser om begagnat och så på Tradera och Blocket förståss.
Hittade denna grupp. Den var ju inte riktigt vad jag letade efter men...
Vill ha en soffa för två med ett bord emellan som liksom står på hjul och som man förflytta medelst rullning likt en skottkärra.
Detta kanske inte var vad jag sökte...

Välkommen hem igen!

Cybershot har varit på behandling och rehabilitering i två veckor.  Helt plötsligt när vi skulle prata med en person, jag lyssnade och den andre personen sa någonting och jag ville prata tillbaka liksom så kunde jag inte höra vad den andre sa. Det funkade bara om högtalaren var på och det är ju inte alltid man vill dela telefonsamtalet med övriga personer i min närvara, givetvis beroende på var jag befinner mej.  Nåväl Cybershot skickades inoch jag var bedrövad. Hur skulle det bli? Skulle han komma tillbaka i bättre skick eller skulle han vara inoperabel och jag kanske måste konstatera att våra dagar tillsammans var räknade.
Men idag så kom han eller rättare sagt igår kom ett sms att han fanns på ICA butiken här närmast, liggandes ibland alla andra paketen. Idag, hemma ifrån semestern så åkte jag och kvitterade ut paketet.
Cybershop är rejält genomgången.
Följande punkter har efter reparation kontrollerats på mobiltelefonen:
-Beskrivet fel.
- Att den har nyaste programvaran ( inget jag önskade).
-tt displayen/belysningen fungerar.
-Att tangentbordet fungerar.
-Att vibratorn fungerar.
-Att högtalaren fungerar.
-Att mikrofonen fungerar.
-Att kameran och minneskortet fungerar.
-Att systemkontakt/laddkontakt fungerar.
Tänk om vi, när vi har genomgått sjukvård kunde få kvitton likt detta ovan på hur vi är genomgångna? Så att man vet vad man har varit med om eller om det gäller en äldre släkting så att man vet vad den personen genomgått om nu vederbörande inte kommer sig för att fråga doktorn.

Min mammas Småland.

Igår passerade jag, på vägen hem ifrån Öland, förbi min mammas småland. Vi passerade röda stugor, torparställen i äkta PerAlbin-stuga modell och små fina hemman. Undrar om man säger hemman i Småland, det tror jag inte att man gör. Har hemman med skogen att göra, att man ägde skog? Nej jag tror inte det. Är det någon som vet?
Vi har besökt kyrkogårdar, hälsat på gamla moster och morbrödrar, träffat kusiner som inte träffats på under många år, gästat lantliv och ätit god mat och paj till kaffet. Vi har letat, tittat  och hittat gamla bostadshus och gamla missionshus i Smålands djupa skogar. Vi har träffat trevliga människor på vägen ganom gårdagen.
Inte konstigt att jag inte orkar gå till gymet idag. Helt slut men bra kändes det. Kanske kommer det lite bilder.

Den lilla rosa

Jag är inne på Tradera lite då och då då jag letar efter vissa saker.
Nu såg jag att dessa käcka kannor är ute till försäljning igen.Budgivning är på gång på kannan ovan och fn ligger budet på 1636...och det är 10 timmar kvar. Inte klokt för den lilla termoskannan i rosa. Ifall någon vill ha kannan så har jag kopierat in länken.

Blir vansinnigt sugen...

Läste att Anita redan har börjat. Frågan återkommer från varje år. Vem skall jag äta surströmming med detta år? Som tur är så finns det ett gäng på jobbet som gärna vill äta denna delikatess tillsammans med andra. Om så inte vore fallet vet jag inte hur jag skulle klara mej igenom den kommande hösten. Mannen vill inte. Påstår att han på en skolutflykt i unga år sett tilllagningsprocessen och därför gjort ett livsval att avstå! Förstår honom inte. Sonen har jag ännu inte gått med på den rätta vägen avseende denna rätt. Men det kommer hoppas jag på. Själv var jag nästan 20 och förälskad i en ung man från jätteNorrland. Hans mamma som sedemera blev min svärmor serverade denna rätt, som seden bör en gång per år. Lilla jag som vid den tiden inte åt  rätten blev serverad Hotdogs grillkorv stekt i panna som alternativ. Jag gillar inte hotdogs grillkorv och definitivt inte stekt i panna. Panna kan översättas med stekpanna. Idag är jag evigt tacksam till denna kvinna som indirekt lärde mej att äta denna strömming. Då inga alternativ fanns så försökte jag lära mej. Det tog ett par år och nu är jag bland de värre i sammanhanget.
Farmor lever inte längre men hon visste att hon lärde mej att äta surströmming och att jag är glad för detta.

Internet i solsoffan.

Varför har man internet med sig på semestern?
Hur många har datorn eller någon iphone med sig på semestern? Är DU uppdaterad? Varför? Kopplar Du av med datorn eller skulle Du behöva vara utan några dagar? Jag undrar lite bara...

Skillnad mellan grönt och gult?

Vad var det nu för skillnad mellan grön och gul såpa?
Nu måste NI hjälpa mej. Vad var det nu för skillnad mellan grön och gul såpa? Jag minns det som att det var någon skismpå något sätt  men jag minns inte vilken?

Slit och släng! Ma...

mms_img47121 (MMS)

Slit och släng! Man kan förundras över att folk vill kasta så mycket när de kommer till återvinningen. Möbler och saker som är i skick som ok. Killen på återvinningen berättade att de ofta hänvisar folk till Rödare korset i stället men att de ofta får till svar att de inte orkar åka vidare dit utan vill lämna nu.


mammas och pappas gamla bestick

Mamma och pappa hade ett gammalt bestickset väldigt likt detta fast helt i rostfritt. Detta heter Focus de luxe och kan hittas på DN:s Galleria-sida. Letade DN poncho och hittade detta istället.
På den tiden tyckte jag inte om setet. Skall vara 50-tal. Jag kan informera att setet kostar 1099:-
Bara så att Ni vet!

Theorin på Göstas fisk eller kan attityden påverka läsandet.

Det händer många saker på Öland på somrarna, ja annars också men på sommaren då hände det massor.Idag var Johan Theorin i Sandvik och pratade böcker och barndomens liv på Öland och sina gamla släktingars historier.
Vi var många som trängde ihop oss samtidigt med att frukost kunde intas. För min del intog jag kaffe och räkmacka. Många andra valde istället macka med gubbröra, inte heller ett dåligt val.
Jag tog mej till Sandvik själv och satte mej ensam vid ett bord. Pga platsbristen (!) kom det snabbt ett par tjejer i en allmän ålder och frågade om de kunde sätta sig. Vi hade innan det hela började ett ganska småtrevligt samtal om böckerna och om platserna i böckerna. En av tjejerna hade gått i simskola i Djupvik tillsammans med Johan.Någon annan frågade om han lärde sig simma snabbt. Hon mindes dock ingen speciell information som kunde passa för oss andra.
Kul i alla fall att lyssna till honom i en timma. Han är inte som en del andra författare utan en ganska rapp kille i jeans, tröja och keps som pratar snabbt och drar historier på ett ganska rappt sätt och med attityd. Tur att jag hade läst böckerna innan jag lyssnde på honom.Däremot den som inte är läsroad skulle kanske gilla att lyssna till honom då han kanske kan locka till läsning även om man kankse inte vill. Pga sitt sätt alltså.
Göstas fisk i Sandvik
Så klart man är klok och förståndig och tänker på andra när man varit iväg på något kul och bra. Hoppade gladeligen in på fiskaffären på vägen hem och shoppade upp mig på rökt lax och romsås. Bara så att NI vet.
Fiskebåt i Sandviks hamn.
...och en lite mindre.

Nakenfoto

Ok nu skall jag göra ett test. Jag skall se om jag ökar min besöksstatistik här på bloggen genom att lägga ut en nakenbild dvs jag skriver nakenbild här i bloggen så får vi se om besökssiffrorna ökar. Selma har ökat sina besökssiffror genom detta vid ett tillfälle. Hon valde dock att låta mannen gömma sig bakom en fåtölj eller dylikt. Jag har också benämnt bilden som snygging.
Men Ni som känner mej vet att jag aldrig skulle lägga ut dylika bilder här på bloggen. Lite mer seriositet har vi väl.
I mitt nästa inlägg skall jag berätta om ett möte jag har varit på idag. Men det tar vi i nästa inlägg. Det skall inte beblandas med nakenbilder!

Löttorpsrundan

Nu i em har vi som tidigare nämnts införskaffat en tjock trämoj för att kunna byta ut en stolpe. Visst är det kul att traska runt på bygghandlarbutiker. Jag menar nu kanske inte bara i brädgården men det brukar ju finnas en butik bredvid med rejält med järnhandlarsortiment. Jag vet inte vad det är som gör att många tjejer gillar dessa butiker oavsett vi handlar eller inte. LIka dant med reklamen när katalogerna från Järnhandlarbutikerna kommer. Nog fördjupar vi oss i dem! Där finns mycket kul, många bra att ha saker om man nu hade råd och plats i förrådet.
Efter detta tog vi en shoppingrunda i Löttorps småbutiker förutom ICA då, mat fanns hemma i stugan. Tänk man måste vara i form och ha en dagsform som gillar shopping i småbutiker med alltmöjligt nödvändigt måste i ett välsorterat hem. Ingen av oss fann detta nöjsamt men vi tog oss igenom och snabbt därefter shoppade vi loss på glass på ortens enda glass och fikaställe. Tänk många matställen, nattöppna sådana fanns det men bara ett fik. Har vi slutat köpa kaffe?
Imorgon skall det vara marknad i Löttorp. Då är vi förmodligen inte där.
Då är jag på ett frukostmöte och lyssnar på Johan Theorin inte så långt härifrån. På vägen hem från detta tänker jag shoppa loss på lite rökt firre till lunch. Bli inte hungriga nu bara för att jag berättar det.

Vad vore tillvaron om det inte fanns en br...

mms_img35064 (MMS)

Vad vore tillvaron om det inte fanns en brädgard?


Morgon med Carin Hjulström

Ännu en dag i Paradiset! Dagens morgonprommis har tagit en ny sträckning. Jag har hittat en ny liten, på sina håll grusväg och på sina hål l"gräs i mitten väg" som innebär att jag kan gå min morgonrunda på ca 50 minuter runt och slipper gå tillbaka och slipper gå på större vägar överhuvudtaget.
Mötte två tjejer i 30-års-åldern, den ena med en liten grabb i vagn och den andra fullt joggingklädd. Vi möter varandra i ett försiktigt leende. Mötte också en likasinnad, nästan i alla fall dvs en kvinna i sina bästa år, fullt fritidsklädd som man är på sommaren långt bortom all ära och redlighet dvs i shorts och tröja. Kvinnan hade stavar. Kanske bör jag göra en investering i ett par gångstavar. Heter det så?
Jag mötte även 5 bilar på den lite större vägen. Den första, en tjusig Saab herrgårdsvagn. nej jag vet att det inte heter så idag,det var bara i min barndom men jag vet inte vad de lite större Saabarna heter nu för tiden. I varje fall så höll gubben 60+ på att ta mej med sig, så nära körde han. De fyra resterande personerna såg att jag kom gående vilket jag får vara glad för.
Nyss återkommen till stugan så kommer Chocko med matte gående. Chocko är en finsk lapphund i 5-års-åldern( mattes info). Han tittar på mej när jag går ut på altanen efter promenaden, kanske för att få luft, kanske för att finna ett möte för samtal ( hundens ägare9 som man gör på sommarsemestern när man har tid och ork att lyssna på andra.
Chocko sitter kvar på vår tomt eller egentligen är det allmänning utanför vår tomt men vi klipper gräset där...
Jag börjar prata med honom och hans intressse stiger. Jag går ut från altanen och fram till hunden som blir så glad. Han lägger upp sina framtassar i mina armar, låter konstigt men det var precis vad han gjorde så jag kom ju ingenstans. Sen la han sitt huvud mycket uppfodrande emot mitt ben. Han slickade och slabbade ingenting och hoppade inte upp. Halt underbart med en hund som inte slabbar hit och dit. Jag är inte van vid sån´t, kattmänniska som jag är.
Chocke bestämde sig sedan att vi skulle prata en stund och la sig på sidan i gräset vilket föranledde att jag kliade hunden på magen och hörde mattes historia,  var hon och hunden kom ifrån osv. Trevligt folk, matte med sin Chocko.
Förmiddagen har i övrigt ägnats åt Carin Hjulströms bok med titeln Finns inte på kartan. Precis vad jag behöver en slö semesterdag som denna.
"Frida Fors besvikelse är stor när hon får praktikplats på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, istället för på någon av de större tidningarna i storstan. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden och växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och hur det är att leva på en liten ort som hotas av avfolkning." Denna text kan man läsa som info på Bokus hemsida.  Lättläst och precis vad en semesterdag kräver.
Mannen har sågat av altanen. Han funderar nu på utvecklingen av detta dvs vad som skall göras för att få till det hela. Orsaken är en trasig grind som någon tidigare hyresgäst har suttit sönder.

I Johan Theorins fotspår

Jag har nyss läst Johan Theorins senaste bok, Blodläge och jag har inte lust att ge mig ut på de öländska vägarna under sen kvällstid, om man säger så. När solen skiner och alla är ute däremot, då är det härligt. Denna sjöbod kan man hitta lite norr om Djupvik, alldeles ensam vid havet ligger den.
Man kan hitta många sjöbodar likt denna utmed vägen som går utmed havet.
Men vart leder denna lucka?
Här finns en hake, bara. Undrar om vi vågar titta in...
Så fint vid havet. Tänk om man hade en sjöbod så nära att åka till, vara vid...fast jag vet inte om jag skulle våga sova över där...
Vi tittade in genom luckans glänta. Kanske ganska klokt att ha det så öppet vid sjöboden så blir inget stulet eller förstört heller. Inget var låst men vi förstod att här fanns någon som såg till det hela.
Vi för vår del lånade bara stranden nedanför. Inget var markerat och jag har sett många människor sitta och sola framför denna sjöbod. Denna härliga allemansrätt vi har. Vi har dock med denna ett ansvar att inte skräpa ner och sabba, vara rädd om den öländska naturen och inte parkera bilen utanför vägen osv. Men sådant är väl självklart. Oftast är det också cykel som gäller.
Stränderna mellan Djupvik och Sandvik.
Vi börjar närma oss stenhuggeriet.
Lofta Stenhuggeri.
Stenhuggerier har det funnits ett antal av på Öland.

Vad är mänskligt?

Någon är på torget idag.
Aha kristdemokraterna
Som sagt, igår åkte vi in till Borgholm under lördagsförmiddagen. Det fanns några saker som behövde reinvesteras eller kanske tittas på för ev inköp/behov. Vi skulle äta lunch planenligt på Smedjan och fortsätta efter detta. Smedjan ligger vid kyrkan i Borgholm. Kyrkan ligger vid Stora Torget och där passade Kristdemokraterna på att hålla sin valupptakt med partiledaren och sommarölänningen Göran Hägglund. Fullt med familjemänniskor överallt. Lekar för barnen och kaffe med bulla till alla. Broschyrer och wettextrasor delades ut. Ja DU läste rätt. Jag tilldelades broschyr och trasa i nyskick...
Denna delades ut tillsammans med broschyr vid Kristdemokraternas valupptakt i Borgholm.
Vet inte hur jag kände inför att få en wettexduk i gåva i valrörelsen. I och för sej praktiskt att använda hemma i köket och torka av med men... Jag tror inte att jag skulle vilja dela ut trasor i valrörelsen. Ja kanske om vi skall prata familjeföretag i det lilla och det var ju det som skedde idag. Tror dock inte att det kommer att hända.
TV 4 var också här. En intressant iaktagelse vi gjorde var att numer har TV människorna Phanasonic som kameramärke.
Grönsaksförsäljarna var på plats. Vi shoppade som vanligt.
Det finns många fina hus här i stan. Parkera vid torget och gå runt och titta.

Smedjans 70-tal

Denna utsikt hade jag igår när vi satt på Restaurang Smedjan i Borgholm.. Jag hade googlat på Restaurangen, vi ville ha något nytt och vi var trötta på alla gamla, sommarÖlänningar som vi varit i många år. Vi hittade detta ställe som ligger alldeles nära Svenska kyrkan i Borgholm. God mat från färska råvaror till vettiga priser. Restaurangen är en gammal smedja. Öppet hela dagen.
Planen var att äta lunch lite snabbt men detta ställe spelade 70-talslåtar ur högtalarna, låtar som vi inte hört på länge,som jag trodde jag glömt men som dök upp ur högtalaren. Det blev kaffe på maten med både påtår och tretår.
Stället kan rekommenderas!

Varför Wettex?

Idag skulle jag kunna ladda upp en massa fina bilder på sakerna nedan:
Prommis
Sol och bad ovanför Stenvik, förlåt Djupvik.
Filmning av kustvägen norr om Djupvik
Göran Hägglunds wettextrasor som argument i valrörelsen.
Ett glas rött + brieost + kex
Restaurang Smedjan i Borgholm, fn bäst.
Mystiska gamla fiskebodar med ny verksamhet.
Men jag har ingen lust. Har ägnat kvällen åt mat och annat trevligt samt förslappning med mannen i soffan. Nej ok han satt i soffan och jag i en sköööööööööööööööööööön fåtölj.

RSS 2.0