Kvalituttan tveksam?


Idag har jag som sagt varit ute och åkt skidor. Pg a minusgrader i mängder har jag i detta sammanhang använt mitt underställ av märket Craft. Jag är nu mycket fundersam Har detta plagg krympt? Vad kan ha hänt? Jag förstår ingenting. Detta har inte krympt tidigare. Jag har haft den i flera år och jag följer de angivna tvättråden i detta fall 40 grader kulörtvätt.

Visst är det konstigt? Skall jag nu behöva inhandla ett nytt exemplar?

Hittar inte antal besökare ?
Besöksstatistiken skulle finnas ovanför inläggen, till höger enligt vad en av denna bloggs läsare skrev. Jag fattar inte. Hur hittar jag hur många besökare jag haft på min blogg nuförtiden?

Skidföre


Här är det dubbla spår. Då kör vi i det vänstra körfältet.Idag fick jag en fundering när jag var vid en av ortens sportstugor kopplat till vintersport och främst längdskidåkning. Någon sa till mej att där det är två spår skall man hålla sig till det vänstra spåret och där det är två stycken "två-spår" så håller man sig också i det vänstra "två-spåret" En annan person informerade mej om att man i vissa spår bara bör åka i den ena körriktningen.

Om man sedan istället valde att åka vid den gamla golfbanan som låg alldeles intill så verkade det mera vara ok att köra lite som man fattar själv. Kan någon informera mej varför man skall hålla vänster när det finns två spår.Jag fortsätter nog att åka härhemmavid. Det verkar enklare. De flersta här tycker att det är ok att hålla till höger och samtidigt tycka att man får köra åt vilket håll man vill.

Saken är ganska intressant. Var vi än är så måste vi kunna koderna. Jag kunde dem inte. Det var många många år sedan jag åkte skidor här senast men jag kan lära mej och nu vet jag och jag tänker försöka att inte åka "fel"

Vill samtidigt säga att de som förklarade för mej var jättetrevliga, vänliga och hjälpsamma. Allt var positivt...ja kanske inte mitt fattande då till en början.

Reflektioner?

Åstugans café fast utan kaffe.Fågelbord med kattinriktning.Åstugans café hade 50 % på allt i butiken. Massor av shabby shic men inget för mej. Jag hittade däremot ett fågelbord för oss som gillar katter.


Åstugans café ligger utanför Nyköping mot Tystbergahållet om man åker den gamla vägen (riksettan). Sommartid är detta en underbar plats med servering och prylbutik, loppis och andra prylar blandat om vartannat. Cafét ligger vid ån som rinner förbi och det är en härlig plats att sittta på verandan över vattnet med kaffet. Nu är det full vinter och vi passerade och fick lust att stanna och fotografera lite istället. Kände samtidigt nödvändigheten av att shoppa loss på ett fågelbord i för mej lite annorlunda tappning.

Gnistrande kallt
Igår var det gnistrande kallt, härligt vackert.

Nuläge!
Skitkallt ute! 14 grader ikväll. Skulle skotta snö men struntar i det. Har inte någon lust att skotta i kylan. Skall snart hämta mannen vid stationen. Tågen från 08-distrikten verkar ha mycket om sig och kring sej. Är hungrig! Har jobbat massor denna veckamen har kul på jobbet mer än vanligt denna vecka....

Men nu är det fredagskväll!

Besöksstatistiken


Var hittar jag besöksstatistiken på blogg.se nu när de har gjort om själva "arbetssidan" där man skriver mm?

Test av väskinsats fördröjs pga omständigheter jag fn inte rår över.

Som jag säger här ovan så kommer slutresultatet av min test av handväskinsatsen att dröja ytterligare några dagar. Jag rår f.n. inte över orsaken till detta. Jag har som sagt öppnat förpackningen och stuvat ner det som jag bedömer som livets nödtorft men  jag får inte plats och det beror på, som jag bedömer det, att min plånbok är lika stor, ja inte riktigt men nästan, som själva handväskinsatsen. Av denna andedningen måste plånbokenn bytas ut på något sätt. Kan nämna att jag har funderar på detta under en tid men inte kunna fatta något beslut om detta.

Jag återkommer alltså i ärendet.

Snöskottning och gym
       


Denna vecka har varit väldigt intensiv på många sätt. Känner mej positivt trött vilket är en skön känsla även om kroppen behöver vila osv. Mitt i allt detta har jag börjat en studiecirkel på fritiden. Det har inte hänt på många år men nu har jag gett mig tid till detta. Mitt i allt detta hade jag mycket praktiskt hemma som skall fixas med denna vecka och tänkte till gymet lite mera intensivt. Detta sista har kommit av sig pga veckans intensivitet och den annalkande snön.
 
Idag stälde jag mig den svåra frågan: Skall jag köra ett eller två pass på gymet eller skall jag åka direkt hem och skotta snö...eftersom det snöat hela dagen. Jag valde mycket motvilligt gymet, Två pass, ett styrkepass och sen cykel då nästan som vanligt.

Därefter åkte jag hem till snön. Nu har jag skottat hela långa uppfarten och en av de två gator vid vilket vi bor...så inte gamla tanter skall drutta omkull i snön.

Sätter mig i soffan och slappar resten av kvällen.

I morgon är en annan dag...bl a datautbildning. Kan berätta för alla mer eller mindre intresserade att i morgon åker jag hem direkt efter jobbet eller nästan i alla fall...snön skall då motas i grind.

Kan också nämna apropå snöskottning att mannen har flytt fältet så passligt denna vecka med hjälp av en kurs. Nu är ju jag en självständig människa som fixat med hus, bilar husvagnar och annat inklusive snöskottning själv tidigare vid många tillfällen men om man nu har någon vid sin sida behöver ju denna person inte åka iväg på en kurs just denna veckan. Så att jag får skotta själv menar jag.

(Skojar bara lite. Jag är givetvis glad att det ges utbildning och annat lite då och då till den arbetande befolkningen)

Rödbetssoppa på Hellmans café


Denna vecka har varit väldigt intensiv på många sätt och jag är nog ganska trött på ett ganska bra sätt nu och det skall bli skönt när det blir helg. Bloggen har jag inte ägnat mig så mycket åt. Matlåda har det blivit varje dag jag tror sedan jul också. Idag skulle jag in till stan på ett möte vid lunchtid så jag passade på att hoppa in på Hellmans café. Idag serverades Rödbetssoppa, sallad och köttfärspirog. Allt smakade helt underbart gott. Jag tycker om Hellmans rätter med mycket grönt.


handväskinsats


Kan berätta att nu har jag packat ner alla mina "bra att ha saker" i min väska. Tycker att jag kanske har köpt en för liten insats. Jag köpte mellansstorleken. Jag återkommer med rapport hur den fungerar i själva väskan.

Abrahams barn


Idag har jag varit och lyssnat på en intressant förelösning. Christer Hedin var i stan och talade över ämnet de Abrahamitiska religionerna dvs de tre stora religionerna som härstammar från Abraham. Tiden gick väldigt fort och det var jätteintressant. Jag tycker det är viktigt att känna till det som förenar och utifrån det är det lättare för oss människor att mötas.


Jag har nu övergått till att avsluta kvällen med att intaga mitt nybakade rågbröd (ikväll igen...)


Prommisen och möten under den.
 Söndag fm. Jag måste ut och gå. Tar den vanliga svängen, förbi affären.Lite kompletteringshandling kanske. Travar bort mot där vi bodde tidigare. Konstaterar att nya ägarna verkar trivas med köket vi gjorde i ordning. Det verkar se ut ungefär som när vi bodde där. En snygg taklampa har de köpt som hänger över köksbordet. De verkar använda bänkbelysnignen som mannen planerade och donade så mycket med. Så att allt skule bli perfekt, med dimrar här och där och annat läckert. Inga spottar men annat som gör skillnad. Känner mig glad att de bor där. Jag känner dem inte. Några andra köpte huset, bodde ett tag, sågade ner det åtta år gamla äppelträdet med Ingrid Marie frukt för att de skulle bygga en uteplats på tomtens platå utöver den som redan fanns och som de förbättrade och för att de inte gillade en massa besvär med frukt att ta hand om! Kanske besvärligt för en barnfamilj. Men som sagt de som bor där nu verkar använda sig av vår belysning. Känns kul. En ny brevlåda står där också. Inte en dag för tidigt.

Travade vidare och kom slutligen fram till affären. Innan stötte jag på två personer som såg jätteglada ut. Vi pratade en stund. De frågade var jag hade mannen och nämnde honom vid namn. Vi stod en bit ifrån varandra så jag såg inte deras ansikten så jättebra. Det var liksom två vägar som möttes men som ändå inte korsades helt.

Det är bara en sak. Jag vet inte vilka de är.


Resesvägerskan har ringt.


Fick alldeles nyss telefon från "resesvägerskan". Resesvägerskan är en härlig människa när det gäller resor. Hon hittar dem på nätet. Hon hittar de billigaste resorna och hon lyckas få till dem på ett bra sätt. Hon gillar resprat. Vi har nu pratat resor en lång stund.Vi har gått igenom våra planer för i år och vi har gått igenom deras planer får i vår.

              
 


Vi har haft ett långt resesamtal om det ena och det andra... 


Snart är det vår!

Snart är det vår!


Tittade in en sväng på en blomsteraffär på vägen hem. Affischer uppmanade till att nu var det dags att köpa hem lite nytt fräscht till våren.


Lite pastellfärger, orange,grönt gult och rosa.

Har inte bestämt mej för om jag gillar detta eller inte...Kommer jag att ryckas med av reklamen och shoppa upp mej på några oranga och gröna krukor? Vad tror Ni?


Vi bor mitt i Europa

Hade ett ärende till Skavsta flygplats alldeles utanför Nyköping idag...ni vet den där flygplatsen som kallas Stockholm Skavsta fast den ligger på cykelavstånd från vår stad. Fastnade framför en affisch med alla destinationer som vi kan nå från Nyköping.

Det känns ju faktiskt ganska kul!

Har Du flygit från Skavsta och hur var det?

Avgångshallen Skavsta flygplats.

Rågisar en vanlig fredag.    

Vet inte vad som drabbat mej ikväll. Några timmar efter middan med kinamat och ett glas rött satte jag igång och bakade rågbröd som vi nu skall inte snart till kvällsthe´t. Vet någon vad det kan bero på att jag satte igång med detta? Det har inte hänt på många år?

Hämtmat och soffan


 Fredagskväll. Ikväll blev det kinamat och ett glas rött innan soffan. Här skall kopplas av.


Posten har anlänt

Som sagt, nu har jag fått min handväskinsats. Skall berätta hur den funkar.

Inte om katten själv får välja


Alldeles för trött.


En lång intensiv innehållsrik ganska krävande arbetsdag idag..rätt att vara trött. Tar bort snön och skrapar rutorna och åker hem. Hemma har mannen skottat. Kanonskönt för en som inte vill mer idag vilket leder mig rakt in till soffan och "halv 8". Kanske jag borde tagit ett simpass istället. Nej det vill jag inte. Inte om katten själv får välja.

Närbutiken hade 5 croissanter för ett bra pris så det låg en påse hemma och väntade. Hur tror Ni att jag agerade? Kan berätta att vi började förståss med middag först, lasagne.


Handväskinsats.


Nu äntligen så har jag bestämt mig. Jag har tröttnat på att flytta över saker & ting mellan olika handväskor varför jag har inköpt en sk handväskinsats. Eller rättare sagt jag har beställt två stycken. Storlek 16 cm och stolek 24 cm. Nu skall vi se hur detta fungerar och om det är i varje fall lite hjälpsamt att bara flytta över innehållet mellan olika väskor.


Vardagslivets trivialiteter

Idag har jag bara bloggat om vardagslivets trivialiteter.


Traditionell söndag                    


Söndag kväll igen. En ny arbetsvecka och innan dess gymet. Samma instruktör idag som förra söndagen. Helt galet men kul. Körd två pass och det funkade bra. Styrkepasset var helt ok men märker att jag har en del att ta igen sen i höstas.

Men jag skall!(kortet från annonsen i Blocket)


Söndagskväll i soffan. Ni minns väl historien om en av de där sommarkvällarna vi hade i somras. Ni vet då jag hittat soffan för mej på Blocket och vi tog en tur upp till Stockholm för att hämta soffan. Ikväll blir det alltså "soffan"


Stinas kyckling för den som inte har tid eller vill.
Jag minns tiden som ensamstående skolbarnsmorsa. Det var en agenda som aldrig räckte till men som någonstans gick ihop i alla fall. God mat skulle man äta i alla fall samtidigt som man skulle hinna med mycket, ha många järn i elden och livet skulle kännas ganska kul trots allt.

Stinas kyckling och liknande förpackningar blev en ofta inköpt rätt. Sen kom filétiden. Kycklingfileér hit och dit var det som gällde. Mycket träning, proteiner god och sund mat och morsan hängde på. Ok vi kör kycklingfileér. Ingen äter vingarna i alla fall...ja utom nuvarande svärfar förståss men han fanns ju inte med då.

I fredags var jag och handlade litegrann. Nu för tiden är vi bara två härhemma. Tittade lite i frysdisken och helt plötsligt ser jag förpackningen med Stinas kyckling....Ett paket åkte ner i kundvagnen. (Förresten heter det åka ner eller heter det åka ned?)

Vi skall äta Stinas kyckkling till lunch idag.


Konstigt!


Så var det fredagskväll igen och lagom till kaffet så började Let´s Dance. Men så konstigt det blev. Viktoria Svensson åkte ut. Jag fattar ingenting. En av våra landslagskaptener som det skulle bli kul att följa nu.  Det var kul att se hur hon gick framåt igår kväll. Och sen bara borta.

Igår skrev jag lite om hur det var för en massa år sedan när en av stadens fotbollsklubbar startade det första damlaget i stan. Att jag tänkte bakåt på livet med tjejfotboll osv var kanske inte så konstigt när lite av Let´s Dance igår för Vktorias del faktiskt handlade om att träna på att ta fram sina mer kvinnliga sensuella eller kanske mer sexiga drag...vad nu det är för något?

Jag blev förbannad. Förstår att det kanske  hör till men...


Kvinnliga drag
Det var 70-tal och den kvinnliga gymnastikfröken, Ni vet hon som införde "Ellas flickor " här i vår stad hade blivit bekymrad. Områdets folbollsklubb, belägen i det område där jag bodde skulle starta damlag. Vår stads första damlag i fotboll. Jag har alltid gillat fotboll. Självklart ville jag vara med. Jättekul tyckte jag att det var. Vår fröken hade hört talas om att jag hade börjat träna fotboll och gått med i laget. Hon tog mej avsides för ett samtal. Jag fick information om hur fotbollen kunde påverka min kropp. Mina kvinnliga drag skulle inte bli lika tydliga, inte lika graciösa. Ville jag offra detta för fotbollen?

I morgon är det lördag

Kan bara konstatera detta.
Ser att jag har bokat gymet imorgon. Vad kan detta betyda? Har jag tänkt att åka dit? Jag vet inte i nuläget.


Fredagsmys 


Vilken innehållsrik arbetsvecka. Det är fredag och vad gör man då. Jo drar till tajen vid Willys. Man kan välja på två rätter där utöver vårrullar, räkor och kyckling. Alla som kommit före mej har även denna fredag valt kyckling varför jag får välja räkor. Lite spetsat mej jag väljer räkor och lägger till tre vårrullar per person.

På min fråga får jag vet att för att säkert köpa med mej kyckling hem måste jag vara vid Willys senast klockan 14.oo.

Ash, vi är färdigätna, småtrötta, lite slappa och sitter och slöar i soffan.


Passerade inpå gymet en kort sväng idag.


Hit...


vill jag åka...


(fotot är inte helt nytaget)Inget att tillägga 


08.00 - 22.00


Sunda linjen   Vill bara kort meddela att nu ikväll har jag lagat lunchmat åt mej för de tre kommande dagarna. Jag hoppas att mina kollegor blir lika glada som jag av min matlagning. Jag tänker nämligen äta lutfisk, potatis, ärtor och  pepparotssås.

Och jag tycker det är så gott. Kommer att känna mig jättesund.

Bara så Ni vet...


Ramlade inte av idag heller...
Tog mej av nån konstig anledning som jag ännu inte begripit till gymet ikväll också. Inte samma instruktör som igår. Däremot en i samma schanger. Galen och som tycker att det är jättekul när vi blir helt slut.

En sak som är till hennes fördel. Hon släcker inte ner belysningen under den sista låten eller då vi tar i som mest. Vissa personer gillar förmodligen att ta ut sig maximalt i mörker när ingen annan ser. Eller är osäkra på att ge järnet när de tror att andra ser. Jag funkar inte så. Jag skiter fullständigt i den som står vid maskinen bredvid mej. Jag har fullt upp med mej själv.

Släcker nån ner belysningen får jag sakta farten så jag inte ramlar av cykeln....eller vad vi nu gör.


Värsta passet på länge...
...eller kanske bästa passet. Instruktör A verkar liksom inte ha några gränser. Kul verkar hon tycka att det är också. Hon vet hur man skall göra och talar om det hela tiden...OCH VARFÖR vi skall göra så och så.

 Sådant gillar vi kom vi överens om i omklädesrummet efteråt.

Gångsalen var full med folk och hennes 22 minuters pass gick fort. Vi blev informerade om att hennes pass är 22 minuter, de andras 20.

En liten egenhet som dök upp var att vi skulle gå på maskinerna baklänges under två ganska tunga minuter... Helt plötsligt konstaterar hon att hon studerat vår taktik eller om det nu var vår teknik. Under moment två eller vad man nu kallar den del i sammanhanget där man lutar sig framåt över gångmaskinen skulle vi helt plötsligt UT MED ÄRSLET! Vederbörande ställer sig glatt mellan våra maskiner och hennes och visar hur det skall se ut. Människan hittade på alla möjliga varianter för att vi skulle bli helt slut.

Det blev vi och kul var det.

Vad äter man till rökt vildsvin?

Akut hjälp behövs. Hittade en bit rökt vildsvin i kylsskåpet...Vd äter man till detta? Någon som vet?Sköna söndag

Söndag förmiddag. Tänker inte göra något speciellt just nu.


lördagsmaten

Ifall någon undrar vad jag åt för mat tidigare ikväll.


Mons Kallentoft


 


Läggdags. Var är min bok någonstans?


Alla var där...


Lördagsmorgon igen! Klockan ringde och av någon obestämbar anledning kom jag ur sängen och tog mej ut i köket, åt frukost, tog mej ner till gymet och in i spinningsalen. Nej visst cykel skall heter det.

Nästan alla var där! Instruktörsmänniskan satte en väldans fart som hon brukar och ja sen var vi igång. en fördel med denna instruktör är att hon ger tydliga tecken när vi byter te x sittande, stående osv på cykeln. Det går inte att missa och fortsätta iväg i sin egen värld.

Därefter var det ett styrkepass...Nyköpings mest miljömedvetna Ica-butik?Här vågar man väl inte annat?


Skulle idag posta ett paket till sonen ( ni vet hönsiga mamman har varit i farten...) Passade pa att handla lite.  Måste ställa en fråga till Dej som läsare. Vilka bananer väljer Du att plocka med Dej i korgen när Du ser denna skylt?


En soligt kall gnistrande dag.Lördagsmorgon vid stora torget i Nyköping, 19,5 grader minus ute och strålande sol. 
Nu för tiden blir snöhögarna liggande lite här och var.

Västra Storgatan kl 10.oo på förmiddagen. Det är lördag och jättekallt ute. Inte en människa på stan.


Inte en människa så långt ögat når. Förmodligen bidar folk tiden an innomhus när det idag var närmare 20 minus utomhus i morse, i varje fall hemma hos oss.


Får endast besvaras av mammor med nästan vuxna barn?


Det är som alla känner till jättekallt ute. I natt skall det bli närmare 20 grader har någon sagt mig under dagen. Pratade med S idag.
-Tycker Du att det är kallt ute?
- Ja visst är det kallt.
- Fryser Du?
- ..................Nej.
-Har Du tillräckligt med kläder när det är så kallt ute? ( Känner till garderoben i stora drag)
- Du får gärna köpa mej lite nya kläder om Du vill, ett par byxor t ex.
- Skulle du inte behöva en varmare tröja, fryser Du inte? Man måste nästan ha stickat när det är så kallt ute.
- Jo Du får gärna köpa en tröja åt mej...

Pratade sedan med mannen som lugnt och stilla sa
- Tror Du han tar på sig stickade tröjor.

Men kylan måste väl för sjutton ta överhanden. Det är ju skitkallt ute. Skall jag investera och skicka över ett paket  inkl underställ, varma handskar osv så att det blir inhandlat eller vad tycker Ni?

Är jag för hönsig? Det skall ju ut och vallas nollor nu snart igen...


varierande läsarsiffror en gång till


Kanske någon av dem som "fått koden till min blogg" nu har hittat bloggen? Ingen har gett sig tillkänna i kommentarerna ännu?

Nya tag
Arbetsdags igen. Smart inbokat av mej en första arbetsdag mellan 08.00 - 21.00. Varför börja sakta och försiktigt när man kan starta med raska steg. Jättekul att träffa arbetskamraterna trots att jag gärna varit hemma ett tag till. Det kanske får finnas gränser. För att piffa till kvällen lite extra hade jag sett till att vi på mötet ikväll intagit följande meny:         
Vi får göra så gott vi kan...

     

 


Hjärnsläpp


Idag skulle jag till gymet kl 17.oo, cykel 30 bl a. Tyvärr visade det sig att jag inte kunde vara med i detta pass för det fanns inte på schemat. kompledighetsförvirring hos mej alltså. Imorgon börjar jag jobba igen så då kanske jag har koll på tiderna igen.


Grytans mysterium   Lite kort info till Anne som funderade över denna viktiga fråga. Vad innehåller grytan?

  

  

Lille Skutt och skatan Krax och alla småttingar.
Inatt innan vi skulle släcka ner i köket såg jag honom. Han satt därute utanför köksfönstret och försökte att äta kavring som var utkastad till småfåglarna. Men lille Skutt ville inte ha kavring. Jag vet inte vad han ville ha, han sa inte det. Kanske ville han ha morötter till nattamat. Jag hade det hemma men kom på det först idag.

Vad vill småharar ha mitt i natten när de är hungriga och fryser? Skutt satt och skakade och vi gick och la oss. Idag rensade jag resterna av gårdagskvällens torra baguette. Nån kanske vill ha. Skall man erbjuda trerätters härhemma kanske? Det verkar f.ö när det gäller fåglar som om det är solrosfrön som är mest populärt.


Fram med flannellisen.
Brrr kallt i rummet igår kväll vid sovdags. 17 grader.  Dags att plocka fram flannelpyjamasen tänkte jag. bara att hämta pallen och ge sig långt upp i garderoben och plocka ner min flannellpyjamas. Jag fick den en gång. Säkert med mycket omtanke och värme men man kan inte ha flannellpyjamas på sig och sen ett varmt täcke på det. Eller kan man? I juletid verkar det säljas många pyjamasar. Vem köper dem? Vilka får dem?

Äger Du någon flanelpyjamas? Hur kom den i Din ägo? ( Som Ni märker ägnar vi oss åt de stora frågorna idag)


Trettondagsafton

 lammbog

Det funkar att äta rökt lambog, potatis- och rotfruktsgratäng, lite goda ostar och en god kaka till kaffet när det är trettondagsafton.


96 besökare


Begriper ingenting men 96 besökare har hälsat på än så länge i bloggen idag. Vad kommer de ifrån kan man undra? Jag brukar inte ha så många som tittar in...

Att älska i nöd
Skitkallt. Försov mig som sagt och måste därför ut och röra mig på annat sätt. Pga att övriga personer i hushållet hade förhinder gav jag mig ut själv. Fortfarande skitkallt. Värsta snabbpromenaden mitt i halkan på lite halvsandade vägar i mina nygamla näbbisar.

Lyckades ta på mig fel handskar och var helt stelfrusen vid promenadens början. Måste givetvis plåta lite och det gjorde ju inte saken varmare. Vid hemkomsten tillropades mannen om benäget  bistånd att reda ut situationen. Klok som han är plockade han fram magen som enligt honom pga förkylning var kokhet. Mannen flög initialt i luften, dunsade snabbt ner och  efter en stund var händerna i någorlunda normalt skick igen.

16 grader ute just nu.

Lugnet har återvänt. Helgdagskvällen smyger så sakteliga på.


Ingen fotbollsplan vid kallväder.
Vår fotbolsplan spolas sällan utan anledning. En anledning kan vara att vi har kall vinter så att isen håller. i år har vi tydligen en kall vinter för i år har vi is på planen. Jättekul tycker jag. Idag just var det dock inga ungar ute och körde. Kanske beror det på kylan...Går in nu.


Försov mig idag...


Skulle till gymet idag men försov mig så passligt. Vill ut och åka skidor men det är 15 minus ute....Hur sjutton? Svågern och svägerskan och svärfar kommer ikväll.

 


Måste hitta på nå´t att servera till rökt lammbog? Har Du några tips?


Älskade kaffekopp


Så här i ledighetstider går allt vardagsporslin av koppar åt. Vi har många olika koppar. Vi har de där som man har köpt tillsammans, de som vi fått som reklam för olika saker eller de som vi köpt för att det står något speicellt på dem. Några har vi gett till varandra. Vi har också några gamla som vi haft i många år var för sig. S har också köpt några, koppar som har en klar mammakoppling, antingen att mamma är den absolut bästa eller så är det katter på dem. Förresten katter som motiv har vi haft på många koppar, alla de där av engelskt fint porslin som jag inte får tag i nu fast jag vill.

Och sen har vi den ljungrosa koppen här ovan. Jag tror att jag har köpt fyra koppar en gång. Tre stycken har gått sönder men denna är kvar. Den håller värmen bra, är skön att hålla och och så har den varit med om saker, minnen.

Koppen har varit med under för mig viktiga år, småbarnsåren, åren då det hände saker. Roliga år av glädje då livet var som ljusast. Glada barnaröster. En rolig radhusgata. Tjejfester med grannarna,fester med samfälligheten. Barnkalas. Fikastunder med grannarna bara sådär då vi delade vardagslivets trivialiteter. Koppen har också varit med då livet inte har varit lika enkelt. Då motgångarna i livet har funnits. Då vi har levt i dödens närhet och då vi inte har haft svaren men många tankar och frågor. Men koppen har använts då vänskap har delats och då kanske livsmod har vuxit fram så sakteliga.

Koppen är helt ute färgmässigt idag. Inte ens i Ullared (!), nej jag menar ÖB och Rusta säljer man dessa färger. Men den är min kaffekopp. Jag vill dricka morgonkaffet i denna. Då är det bara jag som vill ha kaffe och det vill jag ha i min alldeles egna särskilda kaffekopp.

Berätta om Din favoritkopp!


Tjuven på Kgale Hill.


 

Damernas
detektivbyrå av Alexander McCall Smith blev kvällens dvd
. Nu har jag sett den tredje filmen i serien och Jull Scott i rollen som Precious Ramotswe är en härlig människa att tillbringa en avkopplad stund i soffan tillsammans med.

Nu väntar jag på den fjärde delen, Diamanten från Botswana som kommer i mitten på februari.

En härlig avkopplande film från Afrika.


 


Studenten har åkt tillbaka

...och lugnet har återvänt till hemmet.


Julledigheten börjar gå mot sitt slut för vissa som behöver återvända. Vad kul det är med ungdomar som kommer hem och man får dela händelser, tankar och litegrann av livet. Nu är det en ny termin på gång...

Samtal i en ny tidsålder

Häromdagen satt jag med i ett sammanhang runt ett bord med ett antal människor. Några känner jag bättre, kanske riktigt bra, andra känner jag sisådär och några är ganska halvbekanta för mej. Det blev ett intressant samtal, många skratt och också nära möten. Har funderat över mötet. Är vi mer vuxna, mogna idag till att mötas kring livets väsentligheter än vi var tidigare?  Är livet inte så längre så att vi vågar prata om det? Har inte mött flera av de här personerna på detta sätt fast vi har träffats tidigare, mera ytligt kanske? Eller blir vi äldre så att det inte spelar någon roll längre.Eller upptäcker vi nya sidor hos oss när vi samlat på oss mera livserfarenhet?

Vad tror Ni?


Kommer Ni ihåg?


Mitt andra par näbbstövlar inköpta tidigt 90-tal.

Kommer Ni ihåg när det begav sig? Bilden visar mitt andra par näbbstövlar. Mitt första par inköptes vintern 1978 om jag nu minns rätt. Näbbstövlar var en klädsel som hörde till under studieåren, alla hade det. Jättesköna var de, lätt på och lätt av. Jag har som sagt haft mitt andra par kvar och har väl velat haft dem ibland. Nu denna vinter har de kommit fram och jag har bestämt mig att nu skall jag ha dem, till jobbet också.

Fast lite nostalgisk blir man allt...härliga 70-tal!


Det börjar bli lite läskigt nu.


 Det börjar bli lite otäckt nu. Åtta halkolyckor på en liten vägsträcka. Det olycksdrabbade vägavsnittet ligger mellan Pål Jungs Hage och avfarten in mot centrala Nyköping vid Hållet. Där rinner Nyköpingsån under motorvägen, och vägavsnittet runt bron är extremt halt.

Vad är det med väghållningen idag. Måste vi hålla på med denna besparing. Är det värt det?


En läckert röd fåtölj...
...hittade vi i lokaltidningen idag. Mannen säger:

- Har Du sett annonsen från Mio och fåtöljen Limbo i rött.
- Den ser ju ganska bra ut, ganska nätt, kanske kan vara nå´t.

Vi konstaterar att den verkar vara lite mindre, kanske skulle passa oss...undrar om det är äkta läder,det kan det väl inte vara osv. Nåväl vi sticker ner till Mio där vi tillsammans med ett antal andra par leter efter denna fåtölj i rött.

Ingen av oss hittar den röda fåtöljen. I butiken finns endast ett visningsex av en liknande fåtålj i oxblod eller nåt åt det hållet. Vi går till kassan och frågar.

- Ursäkta, den röda LImbo-fåtöljen som Ni har på reaannons idag, Är den slut, vi kan inte hitta den någonstans.
- Den skall stå bland fåtöljerna, fanns den inte där?
- Nej vi såg bara en fåtölj och den var i oxblod eller nån annan 70-talsfärg ( flög det ur mig).
- Kvinnan i informationen/kassan går och kollar på annonsen och konstaterar att färgen inte stämmerr med deras fåtölj.

Fåtöljen såg egentligen ut så här ( från Mios hemsida):

Denna fåtölj vill vi inte ha. Den stämde inte heller helt med våra önskningar, lite mer sittkomfort kanske kan vara skönt. Det blir att ta en sväng på Blocket igen kanske....

Vill inte men måste.
Nyårsdagen vaknade upp med tydligen traditionell iskyla, sån där råkall sådan. Ville inte gå ut och följde mina egna instruktioner för detta fram till sena eftgermiddagen då vi tog en runda, via några goda vänner där vi stannade och önskade God fortsättning. Film tajm ikväll och nu slappsurfing.

Men annars slappa nyårsdagen.


Detta är också några rader skrivna innehållande i princip ingenting alls.Härliga samtalsnatt

 


Härliga nyårsnatt!

Vilken kväll vi hade igår. Jag önskade mej ett nytt år med många spännande samtal och vi började igår redan...När tolvslaget kom och vi skulle se nyårsfyrverkerierna ( vi ser dem jättebra hemifrån oss) hann vi nästan inte med. Vi hade suttit runt vårt bord härhemma och ´pratat och pratat i fem timmar och helt plötsligt höll vi å att gå in i ett nytt år.
2010 kan bara bli bättre. Jag vill verkligen hoppas det.

Idag Nyårsdagen, en kall vinterdag med dryga 10 minus ute.  Människor är som vanligt ute och går,  några med stavar och andra med hundar och några med bara sig själv.

God fortsättning - Nu tar vi tag i det nya åreet.


RSS 2.0