Lunchfika utomhus idag, faktiskt!

Självklart har "kaffet på maten" vid lunch intagits utomhus idag.

Frukost på gymet

Ja faktiskt åt jag denna frukost efter löparbandet. På Din fråga om jag åt frukost innan passet är mitt svar Ja, självklart. Vad jag åt? Havregrynsgröt förståss.

Arbetspaus med intervall

Ännu en sån där lång arbetsdag vilken skulle bli jättelång, har gått till ända. Herta bestämde sig för att ta en rejäl paus kring middagstid och stack till gymet och sprang iväg på löparbandet.
Det gick lite bättre men mycket mer skall till.
 • Knän i behåll CHECK
 • Höfter i behåll CHECK
Detta innebär att Herta skall prova en tredje gång.... i morgon bitti om hon kommer upp ut sängen? Undrar om jag kommer upp ur sängen? Vad tror Ni?

Löpartävlingar

Det fanns en tid då Herta sprang lite av varje. I lördags fick hon denna flyers i sin hand när hon bevistade centrala delar av hemstaden tillsammans med mannen.
Hargs Runners ordnar återigen löpartävling.
Hargs Runners är kommen från den gamla fotbollsklubben med ungefär samma namn.
27 augusti. Är hon i form då, kanske?

Kaffe och mackor samt diakoni & disk.

Idag har vi firat gudstjänst igen tillika fixat med kyrkkaffe och torkat golv. Det där sista helt självförvållat då Herta inte såg att det rann från en sån där kran som man håller i när man spolar av en större diskho, typ? Var "grupp" var ansvarig för servering, vaktmästeri osv. Brukar vara kul då vi jobbat ihop i många år och någorlunda känner varandra i dessa funktioner och i en del andra också.
Dagens ämne var diakoni och vi fick höra ett antal människor berätta om vad som är aktuellt i vår stad, visioner framåt hit och dit osv. Sen var det gruppdiskussioner kring alla bord vad som kan/kunde/borde göras ytterligare och om det fanns intresse och lust att ge sig in i olika uppgifter...alltmedan Herta och ytterligare ett antal personer ägnade oss åt praktiskt arbete med kringarrangemang.

Ordet diakoni kommer ur det grekiska ordet diakonia som betyder tjänande. Tjänandet beskrivs i Evangelierna genom Jesu sätt att vara. Diakoni handlar alltså om ett förhållningssätt som blir konkret i mötet med människor i utsatta livssituationer.

Det handlar alltså om ett förhållningssätt till livet som bygger på Jesu ”vara”. Dvs. bibelns beskrivning av Jesus som den store diakonen, hans sätt att agera mot orättfärdighet och orättvisa liksom hans sätt att förhålla sig till människor i utsatthet, föraktade grupper, till makt och maktmissbruk och till Gud. 

Diakoni är alltså uppdraget till församlingen att i handling gestalta kyrkans/Guds väsen.

Diakonalt arbete är det arbete som anges som ett perspektiv av kyrkans uppdrag och som utförs av många människor i församlingen. Det ska bygga på diakonins kärna.

När vi kom från kyrkan åkte Herta och ytterligare en person och käkade lunch. Vi konstaterade att dagen var långt gången, ingen ny varm mat hemma och att det skulle vara trevligt.
Ja visst blev det samma som häromdagen. Men vi ville ha riktig mat Vi ville ha mat snabbt och inte något pajigt så vad  gör man?
Nu är Herta hemma igen och snart är det dags att äta en gång till.

Gula faran.

Idag har Herta bakat, till att börja med en ugnsplåt med Gula faran. Den fanns på flera hemsidor och detta var en av dem Hittade en annan först som jag vimsade bort.
Hittade detta recept på nätet, hos Pinglans mat( pinglansreceptblogg.bloggspot.com):
""Gula faran
Ca 35 stycken

3 ägg 
4 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 1/4 dl kokande vatten
Glasyr:
100 g smält smör
4 msk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
1 äggula
Garnering:
kokos
Gör så här: Vispa ihop ingredienserna till sockerkakssmeten. Häll den i en smord och bröad långpanna (ca 30 x40 cm) och grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Blanda vaniljsocker, socker och äggula. Tillsätt det smälta smöret. Bred glasyren över kakan när den svalnat något.
Strö över kokos.""
Imorgon skall Herta hjälpa till med serveringen vid förmiddagens café-gudstjänst varför detta bakengagemang. Jag tog ett kort av hemsidan. Min kaka är inte delad ännu och ser inte lika kul ut.

Fm på stan

Lördag på stan-
Torghandeln framför Länsstyrelsen är igång. Denna lördag fanns det tulpaner i mängd.
Kanske vill vi ha lite roligt med Söderbergs bil?
Tulpaner, tulpaner.
Nu är det dags att börja shoppa upp oss på lökväxterna.
Ännu mer tulpaner.
Och snart är det dags för dessa fjädrar.
Förra året funderade jag på att inhandla med ett planteringsbord men de hann ta slut innan jag kom till handling. I år har jag sett att Claes Ohlsson har dylika bord ( alltså inte dynförvaringen i förgrunden)
I år skall jag inhandla mej detta. Tror att det skulle passa bra och också vara användbart.
Dagens lunch med mannen efter morgonens och förmiddagens träningspass.
Så kan det vara en lördag fm på stan.

Jogging men bara lite

Mannen och Herta begav sig tidigt till gymet vilket innebar att vi hann med ett mindre pass innan Funwalk som började 09.00. Herta fick för sig att prova löparbandet. Herta har ju tagit en paus på ett antal år, ganska många egentligen vad det gäller att låta bandet ta sig fram så fort. Detta har med hälsa dvs ben inkluderat knä och höfter att göra och är alltså inte självvalt. Idag fick dock Herta för sig att hon skulle prova att köra bandet lite fortare. Före passet programerade Herta löparbandet med en viss tid och var inte så nöjd med resultatet men vågade inte köra snabbare. Under funwalken så fundrade Herta...
Efter passet så gjordes ett nytt försök med lite snabbare fart på bandet vilket resulterade i snabbare tid på samma sträcka. Herta blev nu sugen att prova lite igen. Höften höll men knät sa ifrån fast bara lite?
Men det känns ganska kul och solen skiner.

Högst lön

Sen kan man ju ha en discus om det är lönens storlek som är det viktiga eller om ett arbete har andra kvalitéer. Herta tillhör dem som idag tycker att man kan leva på kvaliteérna. Däremot ursäktar inte detta att välutbildade tjejer tjänar mindre än deras killkompisar med samma längd på utbildningen fast med en annan utbildning i ett mansdominerande yrke. Kvalitéen i yrket är livskvalitée i sig. Kvalité är att ha ett yrke med möjlighet att kunna ha inflytande osv, att yrket har en viss möjlighet till delaktighet i olika sammanhang, vidareutveckling osv.
Kvalitée skall inte blandas ihop med något "kalletprat" eller annat av Florence Nightingale eller hur hon nu stavasbladder typ gamla tiden ssjuksyrror. Fast för den som tjänar för lite pratar man nog inte om dessa kvaliteér? Med för lite menar jag  här inte min yrkesgrupp utan här pratar jag om människor inom yrken som är direkt lågavlönade och där också sk livskvalité saknas där möjlighet till delaktighet, utveckling osv också saknas. Man pratar om att saker skall räcka till vilket de inte alltid gör.
- Vad tycker Du? Vad är det som är viktigt med arbetet och med lönen?
Vill jag söka arbete i en annan stad idag t ex så kan jag höja min lön. Jag kan också höja lönen om jag söker ett jobb inom en annan avdelning. Men vill jag vara kvar på mitt jobb, min arbetsgrupp osv så  kan jag inte höja lönen trots att det kan finnas flera bra jobb där. Jag måste alltså söka ett jobb inom viss specialité för att få upp lönen. Med detta har jag arbetat tidigare och skulle kunna gå tillbaka till vilket skulle generera ett lönelyft men om jag inte väljer att göra det får jag snällt vara kvar där jag är. Detta är ett ganska vanligt fenomen och inte alls speciellt bara för mitt arbete.
Detta valet avstår många tjejer ifrån? Varför? Kanske för att vissa specialjobb vill man ha i alla fall och man vill inte släppa denna möjlighet till arbetsuppgifter.
Sonen som skaffar sig en utbildning i utbildnngslängd motsvarande sin mammas fast inte i riktigt samma område kanske har mera tur beroende på vilken arbetsgivare han väljer att söka jobb hos. Och faktiskt är jag glad för det.Han kommer att tjäna skapligt och det är jag glad för.  Vi kan inte leva på "kallet" och förändringsarbetet jämt. För så var det för många av oss som studerade på 70-talet. Läs inte Nigtinggale här utan läs vi som ville samhällsförändring för människor. Du som var med på 70-talet vet hur vi tänkte och vad vi ville ....
Idag är det lönedag förresten.
Herta har tidigare i många år varit verksam i ett sammanhang där hon varit ansvarig för arbetstagarparten när det handlat om lönen för många i sin hemkommun( här kan hon avslöjas när hon skriver detta men hon tar chansen för att inga missförstånd skall finnas avs Hertas syn på lön). Hon har varit mycket tydlig med synen på lönen, synen på jämställdhet och arbetet med detta. Hela tiden måste detta arbete föras.
Det är fortfarande så att högskoleutbildade kvinnor i alltför många sammanhang tjänar mindre än gymnasieutbildade män och det är fel. Ett sådant samhälle och en sådan lönesättning skall vi inte ha.

Men vi måste börja långt tidigare. Vi måste börja tidigt i familjelivet om vi skall få ett jämställt samhälle. Vi måste börja när barnen är små, vi måste få pappor som tar del i familjelivet och som delar föräldraledigheten, som är hemma med barnen. Detta tror jag påverkar också arbetslivet. Hur jag tänker här utvecklar jag en annan gång och inte här.

Familjen äter

på olika håll.
Det är våffeldagen idag.
Pratade med sonen för en stund sedan. Han hade varit och handlat. Studentlägenheten skulle lite senare fyllas av våffelätande studenter. Trevligt trevligt tänker lilla mamma.
- Härhemma har vi också stoppat i oss dessa våfflor. Jag har inte ätit så många som vissa andra i min närhet.
Men gott var det. Nu skall vi inte gåra något mer vettigt ikväll.

Power to the people

Vilken dag och vilket kalasväder! En plusgran eller det kanske var mer men det var i varje fall perfekt väder idag. Herta har idag varit ute och powervalkat i tjänsten vid ett par tillfällen inklusive ett tillfälle under lunchen. Skönt med sådan tid. Speciellt inför den em som komma skulle.
Under eftermiddagen genomförde Herta sin andra telefonkonferens. Hon är mycket nöjd att ha fått till detta kan jag berätta. Man kan inte ringa upp sig och koppla upp sig innan utsatt tid och definitivt inte en minut innan men sen på utsatt klockslag, då dyker alla in på linjen. En kul och effektiv grej som alternativ till våra möten runt om i Sverige och kanske främst i Stockholm för att det skall bli så billigt och enkelt som möjligt. Där lånar vi också lokal av annan verksamhet vilket inte kostar vår organisation någonting.
Vi planerar nu vår konferens efter sommaren.

Kanske något för Herta

Herta surfade in på Tradera i kväll innan sängdags. Tittade in på avdelningen begagnade väskor och hittade denna. Precis en sådan skulle passa Herta så bra. Det vet hon säkert. Tyvärr är auktionen uppe i 760:- just nu och det är dryga 17 timmar kvar att buda.
Herta tänker inte bjuda på denna vara vid denna timme och förresten inte någon annan timme helller.
Eller varför inte en "ny" portfölj till jobbet för lappe och lite blandt. 170:- just nu men nio dagar kvar. Nu har ju Herta lite portföljtjosanväskor så detta blir nog inte aktuellt heller.
En sån här väska hade Herta hela studietiden igenom. Tror den finns kvar på vinden någonstans. Rejält vintage i så fall om den finns kvar. 190 kronor just nu på Tradera och nio dagar kvar.
Nu har jag kollat lite, drömt lite. Nu är det sovdags.

Ekonomi i ett parförhållande

Herta satt och såg ett Tv program om detta tema. Egentligen är jag "skittrött" och orkar inte få ihop hela inlägget, ett ämne som jag egentligen kan hyffsat. Hade skrivit massor och blandat ihop lite alltimöjligt tillsammans med de rekommendationer som finns. Deletar alltihopa. Nu vet ni det så mer än dessa rader blir det inte från Herta idag.

Vårkänslor

innebar för Hertas del tidig morgon mot gymet....
Kände mig lite irriterad på mig själv varför jag bokat gymtid idag på morgonen. Väl på väg och väl inkommen på gymet kändes det kul. Går upp en sväng på löparbandet tänkte jag. En annan tjej hade startat två minuter innan mej ( såg jag på hennes tidräkning) Tänkte jag kör en stund. Människan bredvig powerwalkade i en väldans fart och Herta tänkte att hon kan ju hon också varpå farten trissades upp. Kändes bra i alla fall men kändes gjorde det och sen efter denna halftimma var det dags för en halvtimma inklusive allt med powerwalk. Blev kanonvarm och rejält igång med den tidigare uppvärmningen.
Sen var det dags för frukost på gymet.  Kom att sitta och språka med en tjej med ett visst språkintresse och vårt samtal kom att handla  om sche-ljud kontra hur bokstaven h låter i ord och meningar om man inte har svenskan som ursprungsspråk.  Blev en kul discus och vi skulle prata vidare.
Därefter: Arbete.

Vårfilm

Kllicka på bilden och kolla på filmen om våren i stan.
Idag kan vi se denna vårfillm i lokalblaskan. Klicka på bilden och titta.

Femörehuvud i strålande marsväder.

Bilarna är parkerade ute vid Femöre och nu går vi.
Kanonväder med strålande sol.
Det mesta av snön har smält bortkanske beroende på att solen har lyst så starkt här.
Bada tassarna om man är kattbad.
Femörehuvud är ett stort hus innehållande kök och stort rum på nedre botten och två rejäla rum uppepå med en möblerbar, dvs man kan lägga madrasser på golvet hall i mitten där det också finns sittgrupp.
Lite slitet kanske, inomhus men i hyffsat skick. Det går bra att hyra och jag tror att man kontaktar Oxelösunds kommun.
Jättemysigt ställe och många platser med lä där det går fint att sitta och sola.
Nu är vi på väg tillbaka till bilparkeringen. En underbart härligt skön förmiddag fast snön ligger kvar på många ställen. Där vi var hade solen lyst så starkt och snön var borta.

Föräldrars datatid ogillas!

I dagens Nerikes Allehanda finns en artikel som beskriver barns tankar om föräldrars datatid. Barnen i undersökningen har reagerat på att föräldrarna sitter förmycket vid datorn.
Sårade och åsidosatta, så känner sig barn när deras föräldrar använder sina mobiler och datorer istället för att ägna sig åt barnen. Det konstaterar den amerikanska forskaren Sherry Turklesom är professor vid Massachusetts Institute of Technology Initiative. Hon har under fem års tid intervjuat 300 barn om hur de upplever sina föräldrars tid framför datorn och mobilen.
Barnen störs i första hand av föräldrarnas användning av datorer mm under måltider, när de blir hämtade från skola eller förskola eller fritidsaktiviteter.
Många föräldrar ger sina barn datatid men respekterar enligt undersökningen inte sina barns önskan om att de själva skall minska sin tid framför datorn.
Läs artikeln i Nerikes Allehanda här.
Vad tycker Du? Hur mycket dator skall vi sitta vid? Vad är ok? Vad är bra för ungarna? När skall man sluta?

Ballerinakex i skrivbordslådan

Ibland kan livet vara svårt. En orsak kan vara att man har ett paket Ballerinakex i skrivbordslådan. Varför då kan vara en i sammanhanget befogad fråga? Underlig människa. I hennes skrivbord på jobbet ligger det ett oöppnad paket Ballerinakex.
Hur länge kommer detta kexpaket att vara oöppnat?
Vem har köpt det?
Hur tänkte inköparen när hon köpte paketet?
Fanns det andra alternativ till detta köp?
Vad är planen med detta paket?
Kommer Herta att äta upp paketet själv?
Kommer hon att bjuda andra på det?
Ja vad kommer att hända?

Tidigareläggning av våfflor

Ja jag vet, det är inte Våffeldagen idag, tyvärr.
Ja jag vet. Det är inte Våffeldagen ännu men helt plötsligt när vi var och handlade så blev vi så sugna på våfflor. Vet inte när vi åt det senast. Över ett halvår sedan tror jag, minns inte riktigt. I alla fall, vi inhandlade nödvändiga våffelingredienser och begav oss hemåt och satte igång.
Lite olika våffelarrangemang.
Bara så att Ni vet.

Andfrun svårt skadad.

Andfrun som lever sedan många år på Öster i Nyköping bevaras allvarligt skadad.
Makarna And som lever sedan många år på Öster i Nyköping har drabbats av allvarlig sjukdom eller kanske säger man skada. Igår såg vi Herr And gåendes ensam på Östra Kyrkogatan i höjd med Fazana och vi blev allvarligt oroliga. Vad har frun tagit vägen. Idag fick vi klarhet. Hon är allvarligt skadad och är drabbad av en skada på häger fot.  Vår bedömning är att hon behöver gipsas, snarast. Vem kontaktar man i ett sådant ärende. Herta tänker sig att tipsa Södermanlands Nyheter eller hon har nog redan gjort det när Ni läser detta.
Livet kan ibland vara mycket svårt.

Designtorgets fågelbord fungerar inte.

Detta fågelbord skulle bli en intressant julklapp åt mannen. Ni som följer Hertas liv och leverne känner också till hans intresse och glädje inför tekniska produkter inkluderat deras konstruktion, design och funktion.
Fågelrestaurangen sattes upp på vår altan. I dess närhet lever och verkar ett gäng småfåglar. Men tänk, inte en fågel har gillat detta matställe.
Tveksamhet råder därför om haket skall få en ny chans kommande vinter?

Vart tog julgranen vägen?

Visst är det härligt med våren. Det dyker också upp saker som vi lyckats förtränga eller glömma bort. Julgranen är en sådan sak som vi snart kommer åt och kan plocka bort. Ett par decimeter snö är kvar på vår altan men snart så.
Vart tog Din julgran vägen?

Bloggkonferens, varför?

Vad handlar en bloggkonferens om egentligen.
Det kommer att bli en bloggkonferens i maj dit vi får anmäla oss och förhoppningsvis kommer vi då, om vi kommer med, att kunna få lära oss av bloggarna som har lyckats.
Vad innebär det att lyckas? Innebär det att vi får en massa besökare där man ägnar sig åt inbördes beundran? Vi surfar runt, tittar in här och var på bloggar, de där populära. Vi skriver en rad och hoppas att få besök tillbaka. V vill ha många klick och vi vill få pengar för klicken.
Eller?
Vill vi det? Vill vi ha många klick? Vill vi få in blajkommentarer typ "Vilken söt blogg Du har"? " Trevlig blogg"  "Kul blogg" osv. Tänk när jag får såna kommentarer klickar jag väldigt sällan tillbaka. Jag har liksom inte tid till detta. Jag är ganska ointresserad av såna inlägg. Däremot följer jag ett antal bloggar som jag finner intressanta, spännande, lite halvgalna osv.  Jag följer bloggar som är personliga men inte privata och jag gillar också bloggar som med intellektuall skärpa driver med verklighetern på ett roligt sätt. Jag följer också vissa bloggar med specielintresse, människor jag känner, ungdomar jag sett växa upp osv.
Konferensen kommer att ta upp frågor som:
 1. hur får jag fler besökare?
 2. hur tjänar jag mer pengar på mitt bloggande?
 3. hur får jag bättre samarbeten med varumärken jag gillar?
Ja ok jag vill ha fler besökare.
Jag är inte intresserad av att tjäna pengar på min blogg. Det fria ordet skall inte betalas på det sättet. Jag vill vara fri att kunna skriva vad jag vill hur jag vill.
Varför skall jag samarbeta med olika varumärken och skriva positivt om just dem? Det fria ordet skall väl kritiskt granska, inte ägna sig år reklam?
Nej jag skall inte åka på bloggkonferensen. Däremot om det ordnas en konferens om hur vi använder det skrivna ordet, hur vi kan skriva för att fngsla läsaren osv. Då tänker jag anmäla mej.

I grunden utan skuld.

Viveca Stens senaste bok ( mars 2011)
När jag var i väg på min lilla avkopplande resa till Hasseludden så hade jag ett par böcker med mig. Som den som känner mej väl vet så gillar jag att läsa och ibland kan litteraturen få väga en del innehållsmässigt. När jag kopplar av och verkligen behöver koppla av så kan litteraturen vara bra på olika sätt. På min senaste helgresa som skulle innefatta avkoppling för själen så valde jag Viveca Sten senaste bok/deckare " I grunden utan skuld". Jag gillar många av de nya deckarna inte så sällan skrivna av kvinnor där det inte bara handlar om mordet och att finna rätt gärningsman utan mer om tanken runt det hela och kring de människor som gestaltas i böckerna och deras liv. Lite lagom lättsamt, det är vad jag ville just denna helgen dvs det skall vara lätt att komma in i handlingen igen om man tar en liten simtur.

Vårens första kaffe ute.

Visst måste man ut och gå om solen lyser och man har tillbringat lunchen medelst smörgåstårta inkluderat kladdkaka med blåbär. Sagt och gjort. Herta gav sig iväg med stavarna.
Kanonsol!
Vilken kalasdag vädermässigt sett. Perfekt dag för stavgång medelset mätare i mobilen så jag vet vilken runda och hur långt jag har gått.
Nu är jag så kaffesugen!
Så nu vet Ni vad jag gjort i eftermiddag efter rundan. Solen sken ( den skiner fortfarande) och Herta fikade för första gången utomhus på altanen.
 • Kaffe
 • En chokladboll ( alltså en sån där med luft inuti)
 • ICA-kurirens korsord
 • Tfn-samtal till svägerskan
Och sonen sitter hemma och pluggar i köket och modern är så nöjd.

Kalas i StigisIdag har vi ätit. Smörgåstårta i massor, kladdkaka, blåbär, druckit kaffe osv.Gott och trevligt.  Nehej jag sätter inte in någon bild på smörgåstårtan utan på en av husfolkets katter i stället.


Nu skall Herta ut i solen.SpinningDen nya tidens spinningcyklar. Klicka på länken då får Ni se den nya tiden spinningcyklar som följer kroppen. Visst verkar det häftigt.

Nu har jag lånat bilden men bilden länkas till ordinarie sida så jag hoppas att det skall vara ok.

Det finns mycket kul.

Tänk att få höra om livet...Sonen har kommit hem över helgen. Vi har pratat och jag har fått senaste nytt från studieorten. Hört om tentor, om lärare, projekt, framtidsdrömmar, studiekamrater, lägenheten osv. Jag tycker det är så roligt att få vara med och få höra om hur det är idag.

Herta går nu här och minns sin egen studietid. Det var de åren då vi formades som människor. Då vi ställdes inför svåra komplexa problem. Hur vi kämpade med tentor i statistik och nationalekonomi. Hur roligt vi hade när vi läste förvaltningslagen, vad vi skrattade åt olika dokument och inkomna handlingar. Och sen förståss  de ämnen som var den senare inriktningen när grunden var inläst på min egen utbildning.Och sen förståss det gamla kårhuset , de åren det begav sig. Ett viktigt hus.

Maten på Hasseludden

Herta hade nu fått detta dygn på Hasseludden i 50-årspresent och detta skulle nu utnyttjas. Hon hade bokat ett dygn på Hasseludden och då ingick, thé och fruktbuffé på em första dagen och även på fm dag två, en fyrarätters middag samt frukostbuffé dag två,
Här en av de förrätter som jag valde.Andra förrättenEn liten soppa.Sen kom varmrätten.På lite närmare håll.En helt ljuvlig efterrätt. Be mig bara inte tala om vad den innehåller.Nästa morgon var det dags för frukosten.Jag kom som sagt tidigare tidigt ner till frukosten varför jag kunde plåta en massa bilder på vad som erbjöds.

Restaurang Tokyo där både middag som frukost åts.Jag vill nu belysa att dessa också följde med frukosten. Herta valde dock bort detta vilket hon nu behöver uppmärksamma alla läsare på...fast hon nu som kanske någon vet är alldeles tokig i artiklarna vid det vänstra fatet.

Japanska badet

Japanska badet Hasseludden

Nu har jag kommit ner till det Japanska badet. Det som alla pratar om och som skall vara något alldeles extra.En jättestor bassäng, en simbassäng där människor simmar så sakteliga, rör sig långsamt, verkar koppla av, småsimma och röra sig lite fram och tillbaka. Det är varmare i lokalen än i andra badhus av mera vardaglig sort. Det känns inte så kallt att gå ned i vattnet. Utöver pool finns mänga solstolar. Ja riktigt, solstolar fast det är inom hus. Där finns också en varmpool som vid första anblicken verkar vara en bubbelpool men som inte bubblar men som skall minna oss om varma källor. Genom att gå ut genom en dörr kommer Du ut, utomhus och till varma källor i fyrkantiga poolformer. Vågar mej ned även i dessa.


En trappa upp fanns plats för rekreation, behandlingsavdelning, framdukad thé och fruktbuffé osv.Här fanns sköna vilstolar och om det inte vore vinter hade utsikten varit härlig.På ett par sidor om bassängen fanns vilstolar i långa rader.En varmpool fanns inne i bassängområdet. Här var det varmt att krypa ned.Härligt som sagt.Mera bassängbilder även om det verkar lite mörkare.Då jag kom ner så tidigt efter frukost och alla andra verkade sova så passade jag på att gå runt och fotografera även inne på "damernas". Här inne fanns också varmpooler. Förresten hittade jag lite info  om denna svit som skall finnas här, jag har inte kollat.Här fanns också en tvagningsavdelning. 

"I den japanska kulturen är badet en urgammal ritual som kräver gott om tid och som sker i ett behagligt tempo. Det är en ceremoni där det första steget renar kroppen, det andra själen. Du börjar i tvagningrummet. En rad träbyttor och pallar står uppställda längs väggen. Det är där du tvättar dig. Gör små, långsamma rörelser mot hjärtat. Fyll sedan byttan med vatten, lyft den över huvudet och skölj. Om och om igen. När kroppen är ren är det själens tur. Sjunk ner till hakan i den heta källan i tvagningsrummet. Eller inled med en långsam simtur i den stora bassängen. Sedan, när du känner dig redo, kan du stiga ner i utomhuskällan. Allt skall gå i ett lugnt tempo." Texten är hämtad från Yasuragis hemsida.Här sitter man i lugn och ro på dessa pallar och tvättar sig och sköljer sig med trähinkarna.Ännu ett rum

Det var första gången jag bevistade ett japanskt bad och det var intressant. Vet dock inte om jag skulle trivas med denna tvagningsform, alltid?Visst är det vilsamt?

Självklart fanns bastun här också.Sen öppnade vi dörren...Här fanns också heta källor, utomhus. Lite kallt innan man kom ner i vattnet.Mera heta källor.Yasuragi Hasseludden, vid ankomsten.

Det var hit jag kom eller rättare sagt en bit härifrån, längre ned för detta låg en liten bit upp på en höjd. Väl parkerad var det bara att gå men man behöver inte så mycket mer än tandborsten med sig så det är inte så tungt.
Här fanns både Stockholmstid och tiden i Tokyo.
Denna bild får vara så här stor och inte förminskad så syns det hur ljuset faller in och lyser upp.
På väg ned till det japanska badet.
Här tar man däremot vara på belysningen.
En massa handdukar för dagpatienterna... förlåt jag menar gästerna som är här över dagen.
Så kom då Herta till sitt rum. Ett enkelrum för två.
Och en liten annan vinkel. Svart och vitt.
OCh nu försvann TV:n. Den klarar vi oss bra utan på detta ställe. Vem hinner och vill se på TV när det finns annat att göra.
Yasuragi på svenska.
Herta erhöll el Yakata, en japansk bomullsrock, ett par tofflor och en baddräkt i en storlek som hon själv valde vid incheckningen( ingen frågade efter storlek utan man fick plocka till sig själv).
¨
Nu tar vi av oss vår yttre människa och lämnar den på stolen i hotellrummet. Vi ikläder oss denna Yakata, en bommulskimono som vi nu skall ha under hela vår spavistelse. Vi skall bära den när vi går ner till badanläggningen och vi skall bära den när vi går och äter middag på kvällen och till frukost nästa morgon. Hur skall det här bli tänker jag? Men vet Ni, det var så skönt, att lämna sin yttre människa och bara vara den man är utan alla kläder och saker vi tvingas släpa med oss. Så skönt. I badanläggningen var f.ö mobiler och datorer förbjudna. Herta såg f.ö inga datorer någonstans.
Hotellets badrum

Duschen

'
Utanför hotellrumsdörren stod dessa sk handväskor. I dessa skulle vi bära våra saker som vi behövde ha med oss, ev värdesaker och handduk.
Korrororerna var lite speciella. I kanterna var listerna fyllda med grus. Snyggt med ovanligt.
Imorgon fortsätter jag skriva om min spahelg. Då visar jag bilder från det japanska badet bl a.

Avslutningslunch på Donken. Ja jag vet det...

mms_img40045 (MMS)

Avslutningslunch på Donken. Ja jag vet det är inte bra men jag orkar varken luncha i Skärholmens Centrum eller på IKEA efter denna massage som omtänksamme mannen propsade på att jag var tvungen att ta. Denna restaurang låg alldeles vid dess parkering.


Morgonstatus

mms_img60440 (MMS)

Morgonstatus


YasuragiFör ett år sedan fyllde Herta år. AV sin svägerska & svåger som hon känt i snart 30 år fick hon en väldigt fin present, ett presentkort till Yasuragi Hasseludden i Gustavsberg, Stockholm. Här på bilden ser Ni den stora basssängen.

Idag har Herta badar och badat och badat. Ikväll har hon ätit.Yasuragi för inspiration och välbefinnande, stod det på boken.På rummet fanns dessa saker som Herta förväntades använda vid vistelsen på Yasuragi.

Lite med bilder finns det, sen.

Presentkortet

Presentkort från min omtänksamma svägerska o svåger.

Nu skall det ske. Nu skall det utnyttjas. Idag skall jag åka. För snart ett år sedan då Herta fyllde 50 och hade kalas fick hon ett presentkort av sin svåger & svägerska med familj. Herta har inte fått till en tid för detta men nu skall det ske. Idag skall jag åka.

Herta har ringt och hört sig för vad hon behöver ha med sig. Hon har fått veta att det enda som behövs är att ta med sig  tandborsten.

Så då packar jag väskan med tandborsten och åker.

Skivlagret har stängt!

Dagens powerwalk gick "ner på stan", 45 minuter hemifrån och sen efter utträttade ärenden, hem igen, återigen 45 minuter.
Solen lyste mot oss från sin bästa sida, vitsipporna blommade utmed en vägg till ett flerfamiljshus (varför tog jag inget kort?) och människor vi mötte log lite lagom sådär som man gör när solen skiner.
En lite tråkig sak, om man nu får prata om enklare jordiska saker en dag som denna då vi samtidigt har denna tragedi i Japan men i alla fall, denna lilla trista historia kanske man kan säga dvs att Skivlagret har slagit igen. Ja inte killen i butiken hemma i Nyköping utan Skivlagret centralt. Detta innebär i alla fall att vår butik måste slå ingen.
 • Herta gillar inte detta.
 • Herta är en person som gärna köper CD skivor.
 • Herta hinner inte plocka med Spotify även om hon gillar tekniken bakom.
 • Herta vill handla i en affär där hon kan se och hålla i skivan. Hon vill ha skivor hemma, hålla i dem, läsa på konvolutet osv. Det är lätt om man har mycket om sig, att hålla ordning på var musiken finns om den finns i skivform.
 • Herta har köpt ett antal cd-skivor på Skivlagret sen butiken öppnade.
Nu är det slut med det.
Som vanligt stoppar vi i oss något när vi kommer ner till stan mitt i lunchtid och dessutom inte har bilen med oss. Chili Num Num på Västra Kvarngatan är ett ställe där man kan äta gott och relativt billigt. Ingen kanonrestaurang men man är mätt och belåten när man går därifrån, om man tar något hyffsat. 79:- per person kostade kalaset och då pratar vi helgpris.
Herta valde denna Num Num mix här ovan med fläskkött, kyckling och blandade grönsaker. Det smakade jättegott och Herta var mycket nöjd.
Mannen snöar ofta in på friterade räkor. Han var inte lika nöjd med sundheten i rätten. Kanske kan det bero på den egna viljan och det egna valet av lunchrätt. Mätt blev han i alla fall.

Kurre möter en ny dag.

Det är lördagsmorgon. Konstaterar att snön smält såpass att Herta kan ställa ut ett par stolar vid altanväggen  om hon bara kan ta sig dit, och att det är lä där och kan vara en lämplig plats för kaffe någon gång senare under dagen när solen kommer dit.
Kurre som syns på bilden här ovan har vi inte sett tidigare härhemma. Han gästade oss imorse och käkade solrosfrön.

Salsa en fredagskväll

Nu skall Herta avslöja en sak.... Hon har gått på Salsakurs en gång.
Det hände sig för länge sedan att nuvarande mannen arbetade i ett sammanhang där en sk kickoff skulle ske. Väl ditkomna fick vi viss tidstypisk utrustning  a ´la Mexico inkl sk vattenflaskor fyllda med för kvällen adekvat innehåll. Vi åt god mat och hade allmänt trevligt. När klockan började närma sig halvelva-elva och viss småtrötthet uppstod hos somliga, då kommer de in. Mannen känner jag då vi mötts och samarbetat i tjänsten. Kvinnan hade jag inte träffat någon gång. De drog igång var och en för sig en salsakurs där vi delades in, män för sig och kvinnor för sig. Jag kom ihåg att det var mycket höfter...
Sen skulle man leta upp sin respektive och börja. I detta sammanhang var mannen och ett par arbetskamrater till honom äldst på jobbet även om  vi då inte kände oss så lasttillårenkomna . Jag kan säga att vi klarade detta hyffsat bra såtidllvida att vi inte gav upp och gick och satte oss utan fortsatte dansa så länge musiken höll på...till skillnad från en del andra.
Nu vet Ni detta. Tyckte detta hörde till ikväll när vi kollar på Let´s dance och det är Abba tema ikväll med mycket bugg och salsa.

Arla morgonstund i vattnet

 • Vattengympa
Klockan ringde 05.oo i  morse. Klockan ringer alltid 05.oo på torsdagar. Herta har bestämt sig för att gå upp denna tidpunkt för att hinna till vattengympan som utspelar sig i denna bassäng 07.oo varje torsdagsmorgon.
Idag var vi enbart 3 personer. Jätteskönt med gott om plats. Flera återbud hade lämnats in igår vilket var anledningen till att vi var så få imorse.
Ett visst motstånd finns alltid innan passet...
Däremot efter passet, när Herta är på väg till jobbet så känns det väldigt bra.
En hel arbetsdag
Efter jobbet fortsatte det hela. Herta drog till gymet direkt efter jobbet. Där bidde det följande:
 • Core 30 minuter
 • Funwalk 3o minuter ( crosstraining)
Sen var det inget mer...

Internationella kvinnodagen

Vi tror ofta att vi lever i ett land som är så långt framskridet och vi har vetat hur detta med jämställdhet fungerar i många år. Helgalet! Det gör vi inte alls. Rösträtt för kvinnor, föräldraförsäkring, rätten att ha sitt arbete kvar om vi gifter oss, väntar barn osv. Mycket har inte varit en självklarhet så länge. Vi skall inte glömma att den lagstiftning som finns på detta område är inte alls gammal.

Klicka på denna länken och läs om årtalen.
Ps Idag har vi ätit semmeltårta i kväll samtidigt som vi läst på om vår historia,

Vilka funktionärer!

Sonen kom tillbaka till staden på slätten 04.30 efter många timmar i bussen som tydligen hade stannat för att inta hamburgare någonstans på vägen. Tänk att sitta och sova och sedan hastigt vakna till, stiga ur bussen och äta hamburgare mitt i natten.
Allt hade fungerat mycket bra, med överdragskläder och service innan och efter loppet. Massor av funktionärer fanns det överallt. Vi har ju sett på TV hur de tagit bilder och filmat allt och alla. Givetvis har vi sett de våra på TV.
Han sa något om att han inte kommer att vara sugen på blåbärssopa på ett tag också. Fast det behöver man väl inte äta hela året.
Det hade varit kul. Rejäl muskelvärk förståss men det kan väl vara ok en dag som denna.
Några av de andra som åkte i samma sällskap kom lite senare, ett antal timmar senare. Dessa personer fick en pannlampa så de kunde ta sig de den sista sträckan in till Mora.
Det var väl bra!

Funtionell träning + afro

Här brukar vi stå och kämpa.
Idag for Herta direkt till gymet efter dagens arbete. Här kan Ni se lite bilder från vårat gym genom att klicka här. Bilden ovan föreställer ett funwalkpass men idag pratar vi:
 • Afrodans
 • Funktionell träning

Heja heja heja heja GRATTIS nu är Du i mål!

Vilken dag! Här har vi följt Vasaloppet hela dagen och nu 17.10 plingar det i mobilen och sonen kommer i mål.
Jag har väl aldrig varit så stolt som mamma som jag är just nu. 9 mil och även om det är mycket utför så krävs det väl litegrann i alla fall.
Hurra Hurra Hurra Hurra!
Första telefonrapporten fick vi strax efter målgång. Det hade gått bra,lite ont i ljumskarna ( någon som tycker detta är konstigt) men annars var det bra. Jag är så stolt!

Söndagspromenad

Mellan Smågan och Mångsbodarna var det dags för söndagens powerwalk.
Känner Ni, våren är på väg?

Kanonvasaloppsväder

Det verkar som om det blir kanonväder idag. Både i solen och i spåren.
Undar hur de hade det imorse vid starten. Klockan skulle ha ringt dvs ljusen skulle tändas i deras sovsal 03.00 i morse och 04.45 skulle de bege sig från Malung där de sovit till starten i Sälen. Hoppas de somnade skapligt i går kväll( en mors funderingar) Nu är de på gång allihopa och roligt är det, hoppas vi.
Som sagt, de var många i morse.
Nu skall Herta ut och gå.

Idag håller vi tummarna!

Idag håller vi tummarna för de våra som ger sig ut i de nio milen från Sälen til Mora. Bara de att de försöker tycker jag är kul. Sen hur det går, det är faktiskt inte lika viktigt.
Herta är så stolt idag.

Jippi dubbla danspass på gymet!

Idag var det dubbla danspass på gymet. Självklart var vi där. Ny instruktör och en gammal som hade lite koll och stöttade upp. Aerobicsalen har speglar men dessa hinner man aldrig kolla i. Herta har fullständidgt fullt upp med att kolla in sig själv, att hon gör någotlunda rätt utifrån hur passet är kkordinerat.
Herta har också fullt upp med att inte krocka med en person vilken hon sk dansade in i vid ett antal tillfällen vid det förra danspasset som hon bevistade.
Som bloggläsare informeras Du nu om att Herta inte dansade in i någon person alls under dagens danspass.
Sen var det Zumba. Herta kan överhuvudtaget inte beskriva detta pass. Hon bara förskte följa med i det som var kordinerat. Något mer kan hon inte förtälja om detta pass. Nehej det kan hon inte.
Kuriosainfo: Anne med E på slutet var också där.
Vad vi gjorde sen? Gick på haket förståss och planerade framtiden.

Att inte få barn att tappa modet.

Mannen håller på och damsuger och Herta springer efter med golvtrasan och såpa i en hink. Det ringer plötsligt på dörren. Herta springer och öppnar. Kan det vara någon kompis som vill ut och gå i solskenet?
Men nej det är en stackars tjej i mellanstadieåldern som säljer kakor. Ibland brukar jag fråga varifrån de kommer, försäljarna, men inte idag.
Hon ser glad ut och inleder vårt samtal:
- Hej! Vill Du köpa kakor?
Vad skall man säga i dessa lägen. Nej jag vill inte köpa kakor. Jag tycker att 50 spänn för en burk är dyrt. Jag vill inte äta kakor. Vi köper inte hem kakor eftersom vi då gärna äter upp dem osv.
Herta svarade: "Nej vi försöker att inte äta kakor och då kan vi inte ha några kakor hemma".
Säkert ett dumt svar. Man skall väl klara av att ha kakor hemma utan att stoppa i sig dem men så lätt det är, till kaffet nån gång ibland ( vad betyder nu ibland förresten?). Jag vill ju inte vara otrevlig mot flickan som kommer med kakorna. Det är säkert inte hennes idé att idrottsklubben eller vad det vara må som hon är med i, måste sälja kakor för att få ihop pengar. Men varför just kakor? Sälj plastpåsar från Ölandsplast eller nåt annat, nåt som är både dyrt och bra. Påsar går ju alltid åt och deras är bra men inte kakor. Jag vill inte göra barn besvikna hela tiden. Jag vill inte. Hur skall vi göra om vi vill slippa handla något vi inte vill ha så där vid dörren och inte vara otrevliga och få unga människor att tappa modet?Att

Spännande dejting och fejjan.En antologi om en ny tid betraktar det sociala medielandskapet från flera horisonter. Tillsammans tar bokens 36 skribenter ett helhetsgrepp om den sociala webben och alla dess möjligheter.

Jag lockas av denna boken. Jag gillar ämnet. Vi skaffade dator 1993 och sen dess har datorn varit en följeslagare...knacka html blev hemsidor på gamla sättet innan nya enklare sätt dök upp. Med datorn kan man hitta det mesta. Allt går att finna, begagnade bra grejor via blocket och Tradera, trevliga karlar på dejtingsajterna, köpa böcker och kläder, kontakta människor som man annars inte skulle få tag i. Facebook och Twitter, MSN. Ja listan kan göras lång. Idag finns datorn alltid där som en följeslagare. Sociala medier både privat och i tjänsten. Självklart säger Herta. Jag skall läsa boken.

När skaffade Du dator? Hur har Du använt den under denna tid.

Sensualism i vardagsrummet.Nu har sensualismen kommit in i våra vardagsrum. Här har Frank fattat hur man för sin kvinna i en härlig svängom. Wow!

670 000:-Denna lilla bil finns just nu till försäljning här i stan. Hur mycket den kostar?Ja närmare 670 000:- får Du nog plocka upp men sen kan bilen vara Din.Nu var det inte Herta som satt och drömde...

Helgens väderSälenvädretVädret i OxbergVädret vid målgången i Mora.

Smörgåstårta från City Gross i NyköpingNi har ju missat tårtan. Den som vi beställde från City Gross i Nyköping och som smakade så gott. Utseendet däremot vet jag inte vad jag tycker om. Men god var den.
Vad vi skulle ha den till. Ja det var ett årsmöte för några dagar sedan då vi alla skulle äta lite rejält till kaffet.

Landstingets konstigt utbetalda arvoden och höga löner till vissa.

I Nyköping har vi haft en eländig arvodesaffär hos våra landstingsspolitiker samtidigt med att man höjt chefslönerna rejält med 10 ooo, tror jag det sista var. Detta har hållit på i olika omgångar länge nu och började med en socialdemokratisk politiker som shoppade upp sig på en ståndsmässig takkrona till sitt arbetsrum. Jag vill minnas att taklampan kostade 19000:- Att jämföras med andra som byggt upp sina arbetsrum på IKEA.
Sen har det kommit mer tokigheter...
Nu har människor börjat att protestera. Som Nyköpingsbo så har vi traditioner att skramla med nycklar ( eller några av oss Nyköpingsbor i alla fall). Detta har tidigare gjorts på Stora Torget för att bekämpa främlingsfientlighet men nu så vet NI händer det saker.
Främlingsfientlighet har utökats till att handla om de pengar vi betalar till landstingsskatten. Det finns en irritation till konstigt utbetalda arvoden och höjda chefslöner. Och nu har Nyköpingsborna börjat att gå man ur husé. Inte direkt samma människor som på torget utan mest nya människor...gamla Nyköpingsbor som fått nog.
Titta på denna länken och vad som hände den andra veckan som gänget samlats i samband med att landstingsfullmäktige skulle ha möte.

Skall 23- åringarnas studielån skrivas av?

Håller på att sätta kaffet i halsen när jag ögnar detta nummer av "Lösnummer", Örebrostudenternas tidning.
I Långtidsutredningen 2011 föreslås att studenter som tar sin examen fid 23 års ålder inte skall behöva betala tillbaka sina studielån. De skall däremot de som tar sin examen vid 26 års ålder.
I februari kom det slutliga betänkandet från Långtidsutredningen 2011. Enligt denna är det ett problem att svenska studenter är för gamla när de tar sin examen jämfört med studenter i andra länder. Därför föreslås att de ungdomar som väljer att läsa vidare på Universitetsnivå tidigt skall belönas genom att slippa sina studielån. Den som tar sin examen vid 23 års ålder skall inte behöva betala tillbaka sina studielån. Det skall däremot de som är äldre även fortsättningsvis göra.
Det är kanske bra att premiera de som studerar i tid. Däremot är det konstigt att detta skall vara åldersrelaterat. Den student som läser ett program som är längre än 3 år kan aldrig bli aktuell för denna förmån även om hon eller han började direkt första terminen efter gymnasieskolan.
Varför genomförs då den sk Långtidsutreningen? Jo syftet har varit bl a att utreda hur arbetsmarknaden kan förbättras. Utredningen är knuten till Finansdepartementet.
Jag tycker att Universitet och Högskolor skall vara öppna för alla som vill och behöver och kanske längtar efter högre studier. Detta skall inte bara vara tillägnat den som orkar och har möjlighet att läsa vidare direkt efter gymnaiset. Du kan behöva en paus mellan gymnasium o Universitet. De kan vilja ha livserfarenhet och arbetslivserfarenhet innan studierna och det kan till och med vara bra för Dina studier om Du har någon erfarenhet från arbetslviet. Om detta har många vittnat.
Om vi skall ha en högre utbildning för alla så måste det också ges ekonomiska möjligheter till detta dvs Du måste få ekonomisk hjälp med studielån. Ok äldre studenter kan fortfarande studera med studielån med det är ändå här som vi kommer att sålla ut agnarna från vetet dvs de som har ork, föräldrar som ligger på, den som vill själv på en gång, inte är arbetssugen mm mm kommer att vara de som kommer att vara bättre ekonomiskt förberedda för livet då de kommer att ha en initialt betydligt bättre ekonomi.
Släng förslaget i soptunnan säger jag! Sånt här skall inte finnas i en välfärdsstat.  Jag tycker att vi skall vara stolta äver att vi har äldre mer livserfarna studenter när de tar sin examen. I många yrken är det positivt att inte vara hur ung dom hellst och Ni vet väl allihop att ungdom går över.

Tjoho! Jag är hungrig.

mms_img61667 (MMS)

Jag är hungrig. Dags för lunch. Klart man måste köpa lite Thaimat när ändå bilen skall besiktigas och fixtid på Volvo måste beställas. Nåt kul skall vi väl ha?


Gräsmattan tittar fram .

mms_img61666 (MMS)

Vilken härlig syn när man har lunch!Denna lilla gräsmatta har plötsligt dykt upp utanför jobbet. Den fanns inte här igår.


Den årliga festen jag menar testen är här....

mms_img61665 (MMS)

Den årliga festen jag menar testen är här. Av någon anledning åker jag direkt till Volvo. Utflykten resulterade bl a i att en mystisk sk felkod skall tas bort vilket innebär att bilen är underkänd fram till nästa besiktning om jag inte ser till att detta åtgärdats. Med lite service som komplement samt annat när vi ändå är på Volvo så kan det bli en liten satsning.


Regelbunden träning ger 40 % mer arbetskapacitet!
Vilken morgon. Tur att jag inte behöver vara på jobbet förrän om några timmar. Herta har jobbat två kvällar utöver dagtid nu, måndag och tisdag. En kollega var sjuk igår och det är klart att jag måste gå iväg i hennes ställe då, igår kväll. Skönt att det är ok att vara hemma då ett par timmar på morgonen.

Skippar gymet idag på morgonenn till förmån för sängen, morgon-TV och rejäl frukost med både thé och kaffe.

Igår var jag på en kurs hela dagen förresten. En föreläsare som bl a sa ( vilket egentligen inte var hans huvudsakliga ämne men närbesläktat, kanske) att om vi tränar dvs rör på oss regelbundet så åkar vi vår arbetskapacitet med 40 %. Visst är det så att vi orkar mer om vi håller på regelbundet och planerar in detta. Nu vet jag att jag har läsare som inte har lust och tid med maskiner ( fast vattengympa har hon varit med om) men som däremot tvingas släpa ved och jag vet att det finns många sätt att hålla igång som är bra för hälsan. Däremot vet jag ju inte hur det man tvingas göra påverkar hälsan och lusten att orka mer.

Någon annan som vet? Jag måste kolla med några kollegor som också hörde föreläsningen om hur det påverkar hälsan om man tränat regelbundet ( kopplat till hjärt och kärlsjukdomar t ex) och  om man tränat en längre period och slutar plötsligt och kör på som vanligt med jobb och annat i livet. Tror han sa att det kunde vara ganska farligt för hälsan men skall kolla upp detta.

Två koppar kaffe har jag druckit nu efter min frukost. Träningsväskan är packan, för säkerhets skull. Eller kanske blir det en powerwalk efter jobbet. I morgon skall jag ha min Vattengympa igen, veckans bästa träning...känns det som.

Lyssnar på morgon -Tv på fyran. Man pratar vallning. Tänker på alla de som skall åka Vasaloppet på söndag. Några står mig väldigt nära. Jag är så glad för det, det skall bli så spännande nu på söndag.

Nej nu är det dags att ge sig iväg. En ny dag väntar.

Ps. Bilden har inget med innehållet i texten att göra. Den föreställer höjdhopparbacken i Cortina i Italien. Jag satt framför den och hade picknick med ett sällskap en gång.

RSS 2.0