Föräldrars datatid ogillas!

I dagens Nerikes Allehanda finns en artikel som beskriver barns tankar om föräldrars datatid. Barnen i undersökningen har reagerat på att föräldrarna sitter förmycket vid datorn.
Sårade och åsidosatta, så känner sig barn när deras föräldrar använder sina mobiler och datorer istället för att ägna sig åt barnen. Det konstaterar den amerikanska forskaren Sherry Turklesom är professor vid Massachusetts Institute of Technology Initiative. Hon har under fem års tid intervjuat 300 barn om hur de upplever sina föräldrars tid framför datorn och mobilen.
Barnen störs i första hand av föräldrarnas användning av datorer mm under måltider, när de blir hämtade från skola eller förskola eller fritidsaktiviteter.
Många föräldrar ger sina barn datatid men respekterar enligt undersökningen inte sina barns önskan om att de själva skall minska sin tid framför datorn.
Läs artikeln i Nerikes Allehanda här.
Vad tycker Du? Hur mycket dator skall vi sitta vid? Vad är ok? Vad är bra för ungarna? När skall man sluta?

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Ha ha...det var en ny vinkel på problemet! Jag som inte har några hemmavarande barn kan missbruka dator hur mycket som helst. Om nu inte gubben börjar klaga, men han sitter och fepplar med sin påtvngade iPad och försöker trixa sig fram. Den är ett måste för kommunpolitiker i vår kommun eftersom man ersatt pappersutskick med en sådan. Besparingar!

2011-03-22 @ 06:13:04
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Jag tror att jycken här delar barnens syn.

2011-03-22 @ 07:54:20
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Freedomtravel

Det är alltid tråkigt om någon använder datorn eller mobilen SAMTIDIGT som man umgås. Det är oartigt, och trist. Om jag pratar i telefon med nån och märker att personen samtidigt surfar på datorn brukar jag fråga om jag kan ringa upp vid nåt annat tillfälle... Ibland tror jag att vuxna gör sådär mot barn, och barnen tycker väl inte att det är så kul helt enkelt...

2011-03-22 @ 18:05:07
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0