Bloggtorka hos Herta

Jag har inte någon blogglust just nu. Det är många saker som är på gång. Ganska stressigt i mitt huvud men också ganska kul. Åka till nästan ny stad med bohag, åka på studiedagar, jobba helg ( event som
jag förberett),och äta surströmming snart. Sen skall jag jobba också och också börja förbereda för det nya livet + hinna med hälsan dvs träning. Näe jag orkar inte mer ( eller läs hinner).

Den nya tiden

Idag har trevliga saker kommit i dagen hit och dit. Vi går mot ett avslut och mot en början. En skön känsla.
Ikväll messade tjejkompisen att hon ville ut och powerwalka på kvällskvisten, idag med! Herta tog stavarna och hängde på en timma. Nu är jag helt slut. Här skall bäddas ner i sängen omgående. Kanske titta på en halv sida i boken jag läser just nu och sen...

Studiestart

Nu har han åkt, sonen, till nya studiestaden. Efter två år på ett ställe skall det bytas studieort. Spännande för son....och mamman lite här i bakgrunden. Två stora väskor plus dataväskan förståss transporterades bort till kompisen och dennes far som idag skall stå för transporterandet. Lite längre bort än till staden i Närke fast lättare att ta sig hem, inte tre tågbyten och buss i studiestaden utan nu och framåt kan det åkas direkttåg. Vilken lyx!
Herta måste nu klara sig utan alla de resonemang och diskussoner som denna sommar inneburit. Så härligt det har varit. Så kul att ha vuxna barn som gästar och kunna klara av ( hoppas jag) att se dem som vuxna men att kunna få ta del av framtidsdrömmar och mål, politiska resonemang och annat som livet innehåller.
Nästa helg kommer vi! I mitten på veckan är det första september och studentrummet blir tillgängligt. Då kommer vi med släp och grejor. Undrar hur mycket som får plats när men delat en 3:a med en klasskompis inkl allt till att bo i ett studentrum med handfat?
Foto av Hotel Uppsala, Uppsala
Här skall vi bo (kanske inte detta rummet, lånat från "Hotell Uppsalas" hemsida) En bit att åka, packa upp, kanske komplettera och fixa så här stannar vi tilll nästa dag. Inte behöver vi hänga på sonen hela helgen. Det finns mycket man kan kolla på i en nästan ny stad även för mej.

Kalasande hela dagen.

Idag har vi intagit följande.
 • Lax i ugn
 • Nykokt potatis( i augusti).
 • Wokade grönsaker
 • Färska grönsaker ( sallad)
 • Röra med creme fraich och röd stenbitsrom
 • Röra med dito fast gjord på soyallternativ till ovan.
 • Kaffe på maten.


 • Hembakade bullar
 • Chokladbollar
 • Prinsesstårta
 • Bakelse för laktosinteleranta
 • Dito för mjölkintoleranta
 • Rejält med kaffe
Paketöppning
Ps. Det var så mycket hit och dit så Herta glömde plåta bilder utan människor. Bara träffa människor och babbla och lyssna hela dagen. Tårtan får Ni inte se.  Den var nästan uppäten innan jag kom på att plåta den. Hittade en annan i stället som Ni får hålla tillgodo med.
En rolig dag hade vi. Mycket skratt och självklart Ja må han leva så hela närområdet hörde sången. Skall det sjungas så skall det.
Ps. Kanske borde jag tilllägga att jag åt av lunchen ovan inkl kaffe. Vad det gäller det som bjöds och beskrivs under marsipantårtan intog Herta endast en bit tårta till kaffet.

Idag skall det firas.

Idag firar vi sonen som fyller 25 ( om en vecka men då flyttar vi möbler till nya studentlyan).

Kvällskvisten

Sitter här framemot kvällskvisten och tänker igenom dagen som varit. Det mesta är förberett och fixat. Ett paket kvar att slå in men här måste jag fundera över språkets klurigheter och vad jag kan hitta på. Ser fram emot att träffa släkten i morgon. Det skall bli riktigt kul faktiskt. Vi skall äta, fika, prata och äta mer. Nej ish så det låter men visst äter man mycket när man träffas?
Hur mycket fixar Du till för oss ätare när det är födelsedagsfest. Imorgon skall vi också fira ett mindre jubileum.
Ps. Tårtan får Ni se på bild först imorgon. Tårtan på bilden är uppäten för snart ett år sedan.

Om vovven skulle trivas?

Här sitter vi och har en seriös discus....undrar om en Lhasa apso skulle trivas hos oss... ( bilden lånad från blocket).

Sista semesterdagen

Idag är det sista semesterdagen för denna sommaren. Min agenda blir bl a.
 • Damsug och torka resp såpa golv.
 • Köra tvättmaskiner
 • Positivt förhållningssätt( läs stöd)  till sonen som packar för att resa till nya studiestaden i slutet av helgen.
 • Slå in paket.
 • Fundra det sista kring presentupplägget ( som delvis skall levereras imorgon för att kunna användas (eller vetas om att det finns inför kommande dagar.)
 • Uppsöka en kedja i staden och diskutera detaljer och vad som är viktigt vid inköp av stora presenten ( som skall göras tillsammans med sonen)
 • Inhandla stora laxsidor/fileér till morgondagens födelsedagslunch.
 • Hämta tårtan och bakelser för lite speciella behov.
 • Umgås med sonen
 • Relaxa på sista dagen och läsa ... nä glöm det.
 • Piffa till en av gravarna ( läs byta ut risigheter mot aktuellt för årstiden)
 • Fixa middag
Och dessutom så känns livet ganska bra just nu... Bäst att sätta igång.

Han är min man...

Han är min man och han vet vad jag vill ha om man nu mot förmodan måste äta choklad.
och idag har han varit på tjänsteresa långt ner i det mörkaste Småland. När bilen stannar i Gränna för paus introducerar han övriga kollegor att här finns ÅRE CHOKLAD, i Småland mitt i bland alla polkagriser. Han berättar vad hustrun föredrar och uppmuntrar kollegorna att också handla hem något lämpligt.
Anledningen till detta inköp. Jo hustrun har något att fira...
Några här nedan har kommenterat firandet.. Tack för gratulationerna. Men jag väntar med att berätta vad det är vi firar.

Grattis! Prova Hemmets Journal...

Jag är väl inte intresserad av sömnad och sjalsmönster.
Så stod det i brevet jag fick idag. På kuvertet stod det också " Vi saknar Dej". Konstigt tänker jag, vi känner ju inte varandra, har aldrig haft kontakt i varje fall inte jag.
Brevet börjar sedan med "Grattis". Här får Du ett unikt erbjudande att prova Hemmets Journal.... Jag erbjuds här att som man skriver prova Sveriges ledande veckotidning. Tänk detta sista hade jag ingen aning om, att de var ledande alltså. Visste Du det? Jag erbjuds lära mig mera om smörgåstårtor, planera trädgården, få löktips, läsa om hälsa och medicin ( ush vad jag är trött på detta ämne speciellt medicin), läsa om hur man uppmärksammar Rosa bandet genom handarbete och lära mig fina sjalsmönster. Dessutom påstår de sig ha Sveriges bästa kryss. Tänk det trodde jag att Svenska Dagbladet hade. Kankse tolkar man ordet bästa på olika sätt. Man avslutar med att tack vare dem kan jag få både inspiration, tips och förströelse varje vecka.
Men snälla, jag behöver inte mer förströelse. Jag behöver tid.

Nehej detta erbjudande åker direkt ner i pappersinsamlingen. Tjolahej!

Säker telefonlur

På Sajten www.lillagumman.se tipsar man om en kul grej. En vanlig gammaldags lur till sin mobiltelefon. Kunde kanske vara något. Man får bygga om den själv. Herta har ju hållit sladdkurs en gång för länge sedan så en sådan lur kan hon kanske fixa....

Lilla gumman

Har Ni kollat in denna tekniksajt, för tjejer. Jättebra tyckar jag som läser den lite då och då.

Packad!

Lite packad var jag allt, jag och min cykel, när vi åkte hem idag. Det skulle bli en present, ett täcke till en kommande bemärkelsedag. Det blev två kuddar också. Ångrade lite att jag inte tog en kudde till...

Ibland kan man luncha lite enklare...


Jubel och fröjdeklang!

img_3344 (MMS)

Denna glädjens dag firas med fika i hamnen.


Flerfärgade ägg

En av mina jobbarkompisar på tjejfesten igår kväll kom med ägg i olika färger, därhemma bor det höns av varierande sort. Jttekul!

Soliga gräsklippardag

Hitta vilse (pocket)
Vi vaknade idag. Härlig känsla med någorlunda städat hus, nygamla trasmattor pålagda i källaren och gäster i gästrummet. Frukost och morgonprat. Herta har idag läst färdigt min "just nu pocket" Hitta vilse av Carin Hjulström. Lättläsat sommarlektyr.
Tog det lugnt, läste....IKEA-katalogen har ju kommit också :) och sen skulle det ske och nu är det färdigt.
Härliga gräsklippardag!

Nu har den kommit igen - stör mig inte!

Nu har nya IKEA-katalogen kommit för 2012. Jag vill inte bli störd.

Tjejfest hade vi...

Gamla jobbarkompisar var vi en gång för länge sedan... Nu träffas vi lite då och då. Ett par år emellan är det ibland. Denna gång var det bara ett år sedan vi sågs sist. Vi delar livet, som det ser ut nu och som det såg ut då. Kanske lite yrkesfrågor, kanske lite andra frågor, tankar och funderingar. Man blir oftast väldigt glad efter en sådan kväll. Vad vi åt? Jo ugnstekt lax, nykokt potatis, woken och sås/röra på creme fraiche med röd kaviar. Och sen till efterrätt en massa glass av lite olika sort.Vår fokus kom att bli SIA:s glass med citron och lakrits.

Eventaffisher

Som sagt idag behöver jag åka och hämta en massa flyers som skall trasnporteras ut till mitt jobb fast jag är ledig. Dessa flyers kommer att vara jättesnygga och har en kul idé.
Sen ikväll så blir det tjejfest härhemma...

Skolstart

Sitter här med min frukost och tittar samtidigt ut genom fönstret. Jag ser små barn tillsammans med föräldrar på väg mot låg- och mellanstadieskolan här i närheten. Så spännande det måste vara. Äntligen börjar det liksom
Minns inte min egen skolstart så jättetydligt men minns att jag var väldigt blyg. Jag gick med mamma till skolan. Funderar på vad jag hade på mej, om det var något hemsytt som min moster sytt. Kanske. Minns inte min fröken riktigt från lågstadiet.Minns skoluppgifter och lek på rasten men fröken...

Vad hände under dagen som gick?

Ja vad hände under dagen som gick idag.
 • Skorna som är drygt 25 st kom iväg några kom tillbaka.
 • Städningen klar i kök, hall och toa.
 • En massa tvätt tvättad.
 • Golven såpade resp torkade/skurade.
 • En dryg timmes stavgång med mannen.
 • Fixat inför soptömmetömmningen imorgon.
 • Supportat mannen när han leder kablar till nätverket eller ..., stått bakom en bokhylla och tagit emot en sladd genom ett hål i väggen.
 • Lagat mat två gånger.
Imorgon kvarstår:
Ut och stavgå.
Städa tvättstugan
Förbereda gästrummet
Pimpa lite här och var om jag får lust.
Klippa gräset
Dona med altanen så vi kan sitta ute
Rensa lite småbord på diverse tidningar.
Jaadå, det blir nog en bra dag imorgon också.

Skogsrundan

Idag har Herta och mannen varit ute på en 6 km lång runda. Herta med stavar och mannen utan.  Soligt och varmt och effektivt..
Vad hände under passet?
Vi mötte fyra hundar av samma långsmala sort på vägen ovan.
En ung dam vandrade halvägs på vägen och vände på mitten.
Vid den stora gård som vi passerade i mitten av rundan hade en hur många jägarmänniskor som hellst samlats. Undrar varför? Vi såg sedan några jägare åka iväg med någon form av "köttlåda i grönt". Undrar om det heter så?
Mördarsniglarna var uppe och i farten.
Vi mötte gamla rara grannarna på vägen hem. Detta föranledde betydligt längre tid med Rynkeeper men samtidigt ett jätteroligt samtal om livets blandade innehåll. Ja roligt och roligt ...
Mannen startade med hög intensitet

Restaurangtips

Jag letar efter en bra Restaurant i Uppsala. Vi skall fira ett jubileum. Har Du några bra tips?

Planeringstid

Idag måste jag:
Fortsätta med röjningsarbetet.
Röja ut minst 20 skor från hallen.
Hitta bänkar och golv i tvättstugan.
Såpa golv
Få tid för en timmas stavgång.
Supporta mannen med positiva inlägg vid elektroniska trassligheter.
Planera för morgondagen
Planera sista semesterveckan.
Skall jag hinna föllja med till staden i Närke eller inte denna veckan?
Fundera över mat till kalaset nästa helg.

Kräftor och återhållsamhet.


Vill kort berätta följande:

Jag har ännu inte påbörjat småätandet av produkterna enligt denna länk. Men tänk om jag skulle...
Ikväll skall mannen och jag bege oss iväg på kräftskiva. Nu skall jag därför slappa i soffan en stund....

Det var regnets fel.

Inte vet jag hur det kunde bli såhär. Efter lunchen behövde jag shoppa loss på lite nödvändigheter. Det var kallt, jeansjackan låg i bilen och Herta frös. Det var jättekallt i butiken, inte kallare än vanligt men kallt. Det regnade ute. Det spöregnade ute. Herta hade handlat nödvändigheter...grönsaker av olika sort, mjölk, youghurt, margarin, jäst av olika sort, keso, frukt och lite annat. Jag vet inte hur det blev men jag gjorde en bedömning att vi behövde tre av sorten på bilden ovan. Vi behövde med smak av hallon, blåbär och banan.  Så nu har vi det. Vi har dock inte påbörjat provsmakningen. Herta inhandlade en annan produkt också som inte heller var planerad.
Så konstigt det blev. Det regnade. Vilken knäpp ursäkt. I varje fall har vi inte påbörjat denna ätprocess heller. Men detta ovan håller sig säkert några dagar.

"Sonlunch"

Denna semesterdag har gått i städandets och bakets tecken. Då behöver man liva upp sig och äta lunch. Herta hade lite diverse att utträtta och begav sig därför tillsammans med sonen iväg på lunch. Idag blev det sallad. Tänk vad mysigt det är att gå och äta lunch med vuxna barn. Sådant livar upp.

Spontanshopping "Hitta vilse"

Efter min stadsrunda hoppade jag in på närbutiken för att inhandla lite mat. Man hade fyllt på sitt pocketställ. Jag upptäcker Karin Hjulströms bok "Hitta vilse". Var tvungen att akutköpa den och skall snart kasta mig över den och börja läsa. Någon som har läst den?

Rocky svärd

(bilden tagen från det mail som skickts ut från CMS)

Ett nytt pass börjar snart på måndag kväll på vårt gym, Rocky svärd. Kanonkul! För länge sedan fanns det ett pass som hette Forza, eller nåt. Jättekul och en av mina favvopass. Tror detta är nå´t liknande ...men jag vet inte.
Just på måndag kväll är jag upptagen med något verkligen kul, värdefullt. Men måndagen därpå vill jag testa.
Är det någon som provat detta?

Antipigmentcreme ?

Är detta något användbart eller bara något för att lura 349:- eller om det var 389:- av folk, främst då kvinnor  mitt i livet. Kan lugna alla med att jag inte har köpt denna produkt, ännu. Jag brukar aldrig köpa en creme över 50,-, brukar köpa på IKEA lite som jag sliter på och så har jag mina gamla Niveaburkar som jag har haft i många år nu. De är så ekonomiska och tråkiga och räcker så länge. men idag var det kul att gå och botanisera när jag på lediga dagen strosade runt och fixade lite diverse.

Morgon på gymet...

Hon var helt galen idag, instruktören på funwalkpasset. Hon stod och hoppade rakt upp och ner, för sig själv liksom. Helt galet! Helt plötsligt säger hon att det bara är tre minuter kvar av passet. Va! Det måste väl ändå vara fel.Men passet var slut. Herta hade inte hängt med. Jag fortsatte en trappa ned till magmaskinen inkluderat en annan kul aparat på samma våningsplan. Sen hittade jag löparbandet på väg till duschen...
Undrar Ni över dessa fikabilder, igen. Jag tyckte jag behövde något efter passet. Hellmans är bäst.

Härligt tjejer!

Ikväll har Herta och fd grannen varit ute och gått på en rejäl runda. Fd grannens dotter hade en 45-50 minutersrunda som hon rekommenderat sin mamma. Denna testade vi ikväll. Vi tog den på 1 timma och 15 minuter inkl div stopp för att titta på växtlighet, prata med söta hundar och gratulera till kommande studier. Sträckan var 6 km, lagom för oss en kväll som denna. Sträckningen innebar både stad och landsbygd, helt plötsligt var vi ute på skogsvägar. Och jag som har bott i området i snart 25 år och missat detta. Sträckningen var också ganska väl trafikerad av folk som var ute och gick, mest med hundar men i alla fall vilket är tur då ingen av oss föredrar ensamma skogsvägar under kvällstid.
Undrar vad morgondagen har att ge rörelsemässigt?

Jultidningar

Klockan är 17.45. Det ringer på dörren. Vår dörr är öppen tänker jag...som väntar på att mannen skall komma hem. Vem kan det vara?
Två småflickor står utanför dörren. De frågar försiktigt om jag vill köpa jultidningar. JULTIDNINGAR!!! Jag som fortfarande har sommarsemester? Hur tidigt skickar förlagen ut sina erbjudanden till våra barn och ungdomar? Det måste väl ändå finnas en gräns.

Föräldraskapets glädje...

Idag meddelas att "Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar barn".
Textraden ovan är tagen från kungahusets hemsida.
Att bli förälder, under förutsättning att man lever under omständigheter som är hyffsade eller mer och då pratar jag inte ekonomiskt, är alltid roligt. Jättespännande. Jag läser om den nya sajten www.kungahuset.se som kraschat samtidigt som nyheten var ute. Det är nog många som tycker detta är kul...eller som är lite nyfikna...Kungahuset och kronprinsessan Victorias närvaro när t ex svenska företag och Sverige presenteras utomlands  ger en god effekt marknadsmässigt när möten sker. Så är det bara oavsett vad vi tycker om detta. Nu har jag nogsamt ögnat igenom alla länkar  från kungahusets nya hemsida - passade på liksom.
Vi framför givetvis våra varma gratulationer till detta föräldrapar liksom vi gör till alla blivande föräldrar och önskar dem allt gott!

Diverse, överallt

Idag blir det ingen bild i detta inlägg. Vill inte lägga upp mitt hem i detta skede. Vad gör man med alla småsaker överallt som innebär att helheten blir rörig. Skulle behöva gå igenom och rensa:
 1. Köket
 2. Hallen
 3. Sovrummet
 4. Badrummet
 5. Nedre hallen
 6. Arbetsrummet( del 1-2)
 7. Div källarutrymmen
 8. Garaget!!!!!
På måndag i nästa vecka blir det eventuellt tjejfest här och snart är det 25-års-kalas för släkten. Var sjutton skall jag börja? Hur sorterar man upp eller kanske bort DIVERSE?

Bästa salladen i stan!

Herta har ägnat sig åt lite blandat idag. Hon tog cykeln ner på stan och kollade runt lite. Men först skulle hon äta.
Man kan sitta inne eller ute. Den här gången satt Herta inne. Men man har bra koll ut på Storgatan.
Utan vidare är salladsstället inne på Nyckeln stans bästa, just nu.  Alldeles innanför dörren till höger. Här får man inte fem st av varje utan här lägger man på en rejäl hög av varje sort. Idag blev huvudinriktningen rökt lax, kräftstjärtar, räkor och mozarellaost.
Några killar stod och spelade utanför fiket.
Hellmans har satt ut stolar på gatan, också. Det satt dock ingen där.
Sen efter diverse fix så cyklade jag vidare. Passerade detta ställe vilken mörk och dålig bild. Här finns den gammalt och nytt och antikt.
Kul ställei gamla Adolf Jonssons lokaler. ( fast Evas mattor var där emellan en kortare period)
Kanske några nya TV-fåtöljer?
Eller en ny köksvåg. Det fanns några att välja på.

Vatten, vatten, bara vanligt vatten.

I den lilla staden utmed kusten hittar man numer ständigt nya vattenläckor. Två yrkesmän i ämnet hittade häromdagen en liten läcka. dvs de såg att det pyste ut vatten utmed ett järnvägsspår. Denna upptäckt innebar att man förstod varför det område som ligger efter den ledningen överhuvudtaget inte fått något vatten alls på några dagar. Flera små läckor har hittats efter detta och när det börjar krångla så är det risk för att ytterligare läckor uppstår. Tekniken bakom detta sista tänker jag dock hoppa över här. Alla har vi våra yrkesproffessioner.
I den lilla staden har det diskuterats hit och dit ang vattnet. Den kommunala beredskapen har nu satt ut vattentankar vilket möjliggör att man kan få hämta vatten och behöver inte längre inhandla mineralvatten vilket är det enda som kan hittas just nu i butik. Mineralvatten kostar pengar och är också en inte helt lätt produkt vid tex viss tillredning... Vissa delar av den lilla staden har dock inte fått tillbaka sitt vatten och ojjar sig mest över sk toalettbesök. Man har även haft en discus på detta forum över moment 2 vid toabesök och hur detta skall kunna utföras i längden om stoppet kommer att vara under en längre period. Så bra att vi kan prata om allt tänker Herta. Hon har tur som bor i en del av staden där vattenklossetterna fungerar och har så gjort nästan hela tiden. Herta inkl familj är dock mycket medveten att i den stora solidaritetens namn springer vi inte där mer än absolut nödvändigt. Många skripenter som uttrycker sin åsikt i den lilla stadens tidnings webbaserade internetforum är dock mycket kritiska till att inte allt fungerar överallt och jämt. Herta minns dock inte när vi tidigare har haft stopp i våra avlopp i vår lilla stad.

Sommarbullar

Hertas bullar
Äntligen har Herta bakat bullar i sommar.

Idag är det min dag?

Första semesterdagen då övriga familjen är i arbete. Vad gör jag med den. Det är faktiskt min egen dag. Tänker baka bullar till att börja med. Shoppade mjölk på en av stadens butiker i söndags kväll. Det var detta som fanns. ja mini köpte jag i alla fall men vanlig mjölk var slut och östgöta fanns en förpackniing. Känns onödigt att köpa mjölk långt bortifrån( i mitten) men måste för min "agendas" skull.
Eventuella aktiviteter skulle kunna vara:
 1. Baka bullar.
 2. Hitta köksbänkarna.
 3. Plocka iordning i badrummet i lugn och ro.
 4. Arbetsrummet ( måste få motivation först - kommer nog inte idag).
 5. Ogräsbekämpning utomhus ( kanske).
 6. Hallen - allmän röjning av diverse.
 7. Källaren - har ingen lust.
 8. Gymet ( tveksamt - kanske)
Jag har satt i gång med projekt nr 1, bullbak.

Bullar och tomt vatten.

Herta tänker ställa till med bullbak snart...Men vad har hänt i stadens största butik inom kedjan? Det fanns bara ett par mjölpaket kvar.
Kunde konstatera att folk är på när det gäller vatten utan kolsyra, också. Här kunde man inte kompletteringshandla. Jag hade en idé att man kan handla eftersom behoven uppstår men det skall vi inte göra. NEJ DET SKALL VI INTE GÖRA. VAR OCH EN SKALL TÄNKA PÅ SIG SJÄLV OCH KÖPA MASSOR PÅ EN GÅNG. Det är de som kommer sist som får skylla sig själva, tydligen..

Alla äpplen kräver!

Enkelt äppelmos
Alla äpplen kräver! ( bilden lånad från ICA: s hemsida. Har Ni också konstaterat att det blir mycket äpplen i år. Och nu måste vi ta tag i detta. Eller måste vi verkligen? Förra sommaren fick jag inte till det med hanterket kopplat till äpplena men i sommar måste jag nog. Frågan är nu:
Skall jag göra mos?
 • I så fall skall det bli mos att frysas eller mos att konserveras?
 • Eller skall jag göra en massa äppelpajer att lägga i frysen?
 • Eller både och?
Allt kräver en viss planering... Vad gör Du om Duhar äpplen?

Cappuccino med kolsyra.

Pga vattenläckan och att vi inte får dricka vattnet ännu här i vår stad så laddar vi kaffebrygaren med mineralvatten. Alternativt vatten utan kolsyra om man har det hemma. Ni som läst mitt inlägg om detta vet förståss varför jag inte har sådant vatten fn. Ibland kokar vi vattnet men igår kväll var vårt vattnet faktiskt brunt, igen så jag avvaktar. Här tas inga risker.
I varje fall så laddade jag för morgon kaffe efter rundan och frukosten. Jag har ännu inte lagt i någon mjölk. Men oj vad det skummade i alla fall och lite ser det ju ut som om mjölken är med.

Runda, frukost, gräsklipparen.

Söndag. Solen skiner. På med sommarstavgångskläderna, ut och iväg. En fräsch känsla i luften och solen skiner som sagt. Tar rundan med några sträckor uppför.
Väl hemma igen blir det frukost.
Har just nu i skrivandets stund fastnat vid Godmorgon söndag. Måste ha lite kaffe bara, sen skall jag ut till gräsklipparen. ... Vad vore en sommar med Herta om hon inte klipper gräs!

Vattenflaskor utan kolsyra.

Pga att det har varit en vattenläcka i vår stad ombeds vi att i väntan på alla provsvar på vattnet, koka vattnet alternativt inköpa vatten på flaska. Det senaste är att detta gäller barn och gamla samt de med nedsatt imunförsvar.
Herta beger sig till en av stadens matbutiker. Det egentliga ärendet är hårbalsam. Herta har i denna butik hittat ett prisvärt märke som innebär att håret går att trassla ut efter hårtvätt. Herta lyckas att plocka på sig ytterligare ett par varor inkl glass(?) och går därefter till kassan. I kassakön har mannen framför mej sin kundvagn full med mineralvatten i olika former. Vi pratar om många 6x1 litersflaskor. Damen i kön bakom mej hade tänkt betala för 6 flaskor. Visst sjutton kommer Herta på, mineralvatten. Hon frågar mannen i kassan när hon äntligen kommer fram till betalning ( det har tagit väldigt lång tid och en kollega i kassan bredvid har fått hjälpa honom två gånger.) Lite synd om honom är det nystart på jobb en lördag fm.  Jag inser att jag inte kan gå iväg och leta vattenflaskor men tänker att kanske kan jag samtidigt med övrig betalning betala för en sex-pack och ställa min kasse i kassan och hämta vattnet. Jag frågar:
- Var finns vattnet?
Manlig kassör: ............(Säger inget, tittaråt olika håll inkl ner i kassaaparatetsmaskinen)
Jag frågar en gång till:
Herta: Var finns mineralvattenflaskorna?
Kassören: ...........(säger fortfarande ingenting utan tittar åt olika håll)
Herta blir galen men betänker att denna butik ligger nära eller på väg till hennes arbetsplats och man måste ju tänka på hur  man för sig, varför hon säger ingenting utan försöker att le lite förstående och går vidare för att packa sina varor.
Kvinna bakom Herta i kassakön( svarar när inte kassören säger något) : De ligger därborta...och pekar tydligt med hela handen. ( tack tack)
Herta hade vi detta tillfälle fått förutom värmeslag även tappat intresset( tillfälligt) för vatten på flaska och gick vidare för packning av allt utom vatten.

Tjejerna rusar till långloppen...

Jag läser DN idag och där kan vi läsa i en artikel att "Kvinnorna rusar till långloppen". Tyvärr tillhör jag inte den skaran. Men men än kan det hända saker.

Kunskap om rullisar?

Nu vänder jag mig till Er alla, denna eminenta skara med kunskap om det mesta. Jag funderar på inhandla ett par rullskidor åt en nära anhörig vid en kommande födelsedag. Finns det någon som läser detta som har någon sorts kunskap om rullisar.
Vad skall man tänka på?
Bra märken?
Vilken teknik?
Bindningssystem?
Duger bättre begagnade?
Hur långa i förhållande till längd?
Särskilda pjäxor eller...?
Plus annat som kan vara värdefullt för mej att veta.All info emottages vänligt och glatt.
Herta

Idag kalasar vi hela dagen.

Idag firar Herta och mannen hela dagen. Visst kan man fira hela dagen om man nu är dagledig dvs för vår del har semester. Lunch med mannen på stan och det såg ut såhär:
Dagens lunch på Qvarnen är detta.
Kaffet utomhus...till höger rinner ån men det syns inte på bild.
Sen skulle vi köpa fikabröd ( det blev hallongrottor) till svärfar. det kondis/bageri vi valde ligger till vänster om denna nyöppnade designbutik. Där mötte vi en bekant. Det är Herta som är mest bekant med personen ifråga. Vi köpte som sagt hallongrottor. bekantingen var mycket mera hälsosam. Svärfar åt inte upp allihop utan vi åkte till honom på en fika, då han varit lite krasslig i morse.
Funderar på om jag behöver en sånn här korg till någonting? Vad tror Ni? Såg den utanför Kanel-butiken.
Efter kaffe hos svärfar for vi vidare, hem, via mataffären. Som de traditionella människorna vi är började vi med förrätt enligt ovan.
Sedan hjortbiff med grönsaker. Därefter fortsatt komplement med brieost och kex en stund...

Vattenläcka i stan.

Sonen sticker in huvet i vårat sovrum ( vi har fortfarande semester medan han är samhällsnyttig och skall till sitt arbete) och informerar om att vi inte har något vatten. Hur skall han göra? Vi vaknar snabbt och konstaterar faktum.
Vi har en läcka någonstans i stan. Lokalblaskan eller radionyheterna vet ännu ej var. Senare har man hittat läckan. En ledning är av i ett område där man grävt. Detta har drabbat vår stad samt lillstaden vid havet en bit härifrån och kringliggande samhällen i närområdet.
I ett välutvecklat industrisamhälle slår bristen på vatten väldigt hårt. Hos oss var det inget problem, så här kortvarigt. Med en stor  mineralvattenflaska inköpt och medtagen hem från resan och två hemmafixade flaskor i kylen samt lite våtservetter så klarar vi oss. Förresten jag hade vatten att vattna växterna med i trädgården i ett par kannor så det hade räckt till att tvätta sig i idag minst, men så beroende vi är. Vi har också fått en relighetshysteri som gör att vi lever så med vatten som en självklarhet ändå mer. Tänker på hur många människor som inte har vatten och som samtidigt så väl behöver det. Länder där barnadödligheten är så stor och där överlevnad inte är en självklarhet och där vattnet är av stor betydelse. Rent vatten alltså vilket inte är något självklart. I vissa kulturer delar man också upp händernas användande, från början utifrån en renlighetstanke. Inte så tokigt om man tänker vad som var grunden till detta för länge sedan. Minns också det Sverige som många av oss kommer ifrån.
Minns min mammas berättelse om den lilla bostaden på andra våningen där alla i familjen skulle få plats 7 personer tror jag de var. Ett större problem, framförallt för min mormor var att vattnet skulle både bäras in och bäras ut. 10 år bodde de där innan de fick möjlighet att flytta därifrån. Min mormor kom från ett liv i stan varför detta blev en stor förändring. Ändå hade de det bra och gott tillsammans.

Hur har det här gått till? Någon som vet?

img_3880 (MMS)

Hur har det här gått till? Någon som vet?


En tulpanblomma mellan benen.

img_7127 (MMS)

Nu har det hänt igen. Mannen har känt en längtan efter att reinvestera. Denna gången i någon sorts tulpanblomma. Denna växt inhandlandes på hemväg från semestern. På hemväg från vår semester och på kortvisit på det IKEA som vi båda föredrar mest. Hur vi fick plats i bilen tillsammans med alla andra semestersaker? Jag förstår att Du undrar. Vi fick inte plats. Nej. Du läste rätt. Växten var för hög. Nu föreslog Herta så passligt att hon skulle ha den mellan benen, där hon satt i framsätet. Det gick ju bra. Herta stördes inte alls av att inte kunna se framåt. Sen bytte vi chaufför. Var? Jo i Söderköping. Vem som satt med en tulpan mellan benen då? Jo mannen. Hertas man alltså. Han trivdes inte lika bra med uppgiften. Men men.... Nu är vi alla hemma, Herta, mannen och tulpanväxten.


Sensommarstämning i butiken.

Snart lämnar vi ön. Herta behövde dock reinvestera i lite matprodukter och åkte till närbutiken.  Idag har vi värsta blåsten hos oss. Eller hade för det har lugnat ned sig lite. Inne i butiken har man mycket personal av någon anledning. Jag räknar till 5 personer. Kanske några har kommit åter från semestern och några fortfarande jobbar och har sitt sommarjobb här. Trevligt! Inga kunder knappt mer än jag, ja någon mer kanske. Tre tjejer som förmodligen sommarjobbar här samtalar om livet, att det är  tråkigt att skiljas från varandra i arbetsgruppen och hur det kommer att kännas för henne som är kvar längst av dem. De har olika planer för hösten och jag står där och lyssnar samtidigit som jag rotar i frysdisken. Det finns många tankar och drömmar om framtiden och visst är det roligt att höra unga människor tänka och fundera på livet.
Det börjar bli verklig sensommarstämning nu på Ön. Inte så mysigt men eftersom vi ofta är kvar denna vecka så har vi rutin på situationen. Nu skall Herta ut och fixa och trixa på tomten.

Varför finns mostrar?


När vi var på Klintagården häromdagen sålde de små fina tavlor.  Jag har haft flera mostrar men det finns några som verkligen har varit jätteviktiga för mej. En av dem är fortfarande i livet.
Förresten kommer Ni ihåg den här sången...jag har en gammal moster.... Minns att den förekom när vi dansade gamla folklekar i ungdomsåren.
Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar hatten, å hatten svajar så,
å så svajar hatten, å hatten svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar kjolen, å kjolen svajar så,
å så svajar kjolen, å kjolen svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar muffen, å muffen svajar så,
å så svajar muffen, å muffen svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar väskan, å väskan svajar så,
å så svajar väskan, å väskan svajar så.

Vi har en gammal moster som heter Ingeborg,
vi brukar henne härma när hon går till stadens torg.
Å så svajar moster, å moster svajar så,
å så svajar moster, å moster svajar så.

(En del sjunger faster i stället.)

Sotarmurre

Idag väntar vi på sotarmurre. Allt för att ha hög mysfaktor framemot sensommar och höst. Mannen ville dock köpa egna sotarprylar på Löttorps marknad igår.

Två flugor i en smäll.


Herta har under att antal år letat sittmöjlighet till platsen för morgonsol i stugan. Detta har verkat vara totalt omöjligt under flera år men nu när träden är borta och solen kommit åter måste det ske. enligt Herta.
En gammal möbel var vad jag letade efter. Inga nymodigheter med glasbord och fåtöljer som flyger bort med vinden. Dessutom skall möblerna kunna målas i Santoriniblått!!!!
Äntligen har Herta hittat detta på blocket. Jag behöver inte åka in i Kronobergs län där alla mastodontgrupper i rejält trä verkar säljas utan jag hittar en, inte mastodont men hyffsad så det räcker i samma kommun som vi befinner oss.
Släpkärror kan knappas hyras utan att åka en rejäl bit och de skall transporteras och hämtas, sedan hämta möbler och sedan hem så det skippade vi. Den behändige mannen plockade isär en soffa, två fåtöljer och ett bord och väl hemkommen monterades detta snabbt ihop igen innan kaffet då det premiärinvigdes.
Jag tycker det är bättre att köpa begagnade möbler i varje fall om de skall stå ute. Nästa sommar när den riktiga värmen kommer utan fuktiga inslag skall det målas, förmodligen i blått. Eller?
Kvinnan som sålde hade nya möbler på sin altan...glasbord och dito stolar och därutöver några lätta baden baden...Ni vet de där som blåser ikull och iväg.
Klockan var lunchdags så vi begav oss för att testa Löttorps plankstek som var och varannan bil i samhället gör reklam för. Löttorps bykrog har i sommar ett nyss sätt att locka folk till maten.
Ok det var fläskfilé men smakade gott i alla fall. Ville man ha lekplats så fanns det inom området. Bra idé där barnen kan lattja lite medan föräldrarna äter färdigt.
Efter maten fick vi förklaringen varför det var så ont om p-platser och varför 27 personer var före Herta i bankomatkön innan tio på denna vardagsförmoddag. Det var största marknaden i stan...
Väldans tur att vi bokad sotarn tyckte  Herta. Mannen ville gärna lämna återbud och köpa egna prylar.
Det verkade bara som om dessa ben hade en storlek.
Det verkade vara någon form av konvent för alla hundägare inkl djur. Här fanns hur mycket hundprylar som hellst. Jag skulle gärna haft hund i sammanhanget och slängt in mig i diskussioner här och var om behändiga prylar.
Här fastnade mannen. Företaget var från Strömsund norr om Östersund.
Kvinnan på bilden är inte Herta.
Mer bilder än så får Ni inte se. Kanske skulle man gått runt och bara plåtat miljöer där allt händer för det händer verkligen allt möjligt överallt på en marknad. Vissa saker kan man fundera över, vissa skratta åt och vissa ja jag vet inte...

Städ & släp idag.

Idag har vi städat förrådet.
Och vi har burit in veden från björkarna. Inget annat roligt från vårt förråd på bilderna. Röjsågen vistas bara här tillfälligt när vi är här. Personer med intresse för sådant i olika stugor och bodar och som kämpar med livet gör sig icke besvär att hämta prylar hos oss. Jo det skulle vara att komma på en kopp kaffe när vi är i stugan närheten så kan vi ta ett samtal om livet självt. Om detta finns det mycket att prata.
I varje fall är det skönt att veden är inne. Skönt att vi tog vara på denna vilket ökar mysighetsfaktorn senare i höst.

Och så lite sommarrea...

Sommartid är för oss även lite nyekiperingstid inför den arbetshöst som kommer. Här finns tid att inte akuthandla utan tänka efter om man nu skulle hitta vad man nu behöver. Nödvändiga jobbarskor hittade jag äntligen efter ett års letande i norra Sverige och nu här på solen och vindarnas ö hittade jag något nödvändigt som behövde bytas ut pga sulstrul. Halva priset och sen 30 % på det. Det brukar bli 50% reapris och sen 70% men jag vågade inte chansa....någon annan kan ju hinna före.
Herta är ju lite svag för färger likt detta så det här blir nog bra. Gillar Adidasskor i perioder beroende på hur de sitter och dessa satt bra.

Regnig dag

Morgonen började med regn. Mannen for ut tidigt för att bära in så mycket ved som möjligt. Vi har ju som sagts tidigare huggit oss trötta på detta. Vi tog bilen och for iväg söderöver och över bron. Sen lunch på Ikea inklusive lite rolig shopping innan i avverkade Elgiganten och Mediamarkt ( Det var mannens utflykt idag) men vi fann inte vad resan var ämnad att finna.
Medan mannen fördjupade sig så tittade Herta runt. Ny variant av thékokare kanske vore något.
Åter mot Öland och efter dividerande om vi skulle äta tidig middag eller fika löste det sig på detta sätt, här. Trevligt ställe som serverar frukost, lunch och middag hela dagen inkl glasscafé för den som vill. Herta valde som sagt hemmagjord ostkaka...
Genom grinden och ned till havet.
Vi gick inte ända fram till vattnet.. Slottsruinen skymtar lite till höger i bild...om man vet vad man tittar efter.

Rätt svar är Pelles stad.

Inga kan inte hålla sig utan undrar nu vart vi skall åka om ett antal veckor.
Rätt svar är Uppsala. Hit till Pelles stad skall sonen flytta.

Nu har den gamla lanthandeln öppnat igen.

Här i den gamla landhandeln var det "förhandsöppet med mingel" idag. Ölandsro har öppnat.När jag kom hit så var också "alla andra" där plus tror jag en hel del andra boende i närområdet. Här hade den gamla damen lanthandel fram till 80-talet. Minns att man kunde köpa glass i kiosken som fanns bredvid när vår familj skaffade fritidshus i närheten.
Som tur var så missade vi inte detta...nästan,  höll vi på. Mannen roade sig med ytterligare vedhuggning varfö jag cyklade iväg själv.
Jag frågade och fick ok av innehavaraen att ta lite bilder. Hoppas jag inte får med några tydliga ansikten på övrigt folk.
Det enda dagsfärska som är till försäljning är två av våra kvällsblaskor. I övrigt finns här både gammalt och nytt. Det gamla är inte till försäljning utom på loppisen i ett hus bredvid förståss.
Gammalt och nytt.
Mera gammalt på nära håll.
Gamla flaskor, pyttsar och burkar.
Kolla in vykortsstället som fortfarande är i tjänst.
Ett kul ställe. Här säljs mest presentartiklar eller lite designgrejor med utgångsspunkt från vitt. Goda skorpor förståss i många smakriktningar, lite choklad, olika theér, vykort, kvällstidningar, glass och sen glas från Gnestakonstnären Ebba von Wachenfeldt. Vill man läsa lite om lanthandeln och dess lite speciella historia så kan man klicka här.

Änklingens svårigheter


Vilken sommardag! Kanonväder. Morgonrundan gick trögt i starten men efter ett tag... Kan nämna att denn rödrandiga katten har hittat en ny position på gräsmattan. Måsta plåta honom men vågar inte stanna upp framför huset? Efter sedvanlig dusch och frukost vid de Santorinifärgade trädgårdsmöblerna från 70-talet funderar jag nu på denna dag som finns framför mej.
Skall jag göra något annan än sitta och läsa min just-nu-pocket..."Konsten att tala med en änkling"...människan verkar ha det jobbigt..måste se om det löser sig.

Helgtripp med mannen...

Inom en överskådlig framtid skall Herta och mannen uppsöka denna plats och denna stad. Vi får den stora förmånen att göra detta enbart av den enkla anledningen att vi skall transportera ett lass med bohag. Föräldrars glädje och förmån när man börjar att få vuxna barn. Barn som efter diverse funderande fortsätter sina studier på annan studieort. Bohag som också behöver byta bostadsort. Bohag som fn bor i vårt garage...  Bohag som inte i sin helhet kommer att få plats på den nya studieorten.
Någon som känner igen sig. Jag har bara varit i citykärnan vid två tillfällen och då under samma resa. Jag kombinerade en resa i tjänsten med att efter avslutad arbetsdag hälsa på en gammal kompis. Men jag hittar inte i staden, direkt. Skall bli kul att få åka dit.

Vedhuggning på schemat

Så var det de där björkarna som har tagits ned i sommar. Ja ekarna förståss men de lämnade vi iväg. Björk lämnar man inte bort. Det tar man tillvara. Därför har Herta huggit ved idag. Kan kort nämna att det var längesedan hon ens tänkte tanken om vedhuggning.
Men idag tänkte Herta. Och inte bara tänkte...hon agerade också.

Sommar med Alice

Idag har jag använt appen igen. Under morgonrundan lyssnade jag på Alice Bah Kuhnke och hennes sommarprogram. Lytssna på henne. Det är så bra eller i varje fall tycker jag det. Hon pratar om sitt liv, hur hon tänker. tycker och agerar och också om uppvxten i Horda i djupaste Småland, inte så långt från där min mor är uppvuxen och som jag hört så mycket om. Vad jag gillar dessa sommarprogram som man också numera kan lyssna på lite när som hellst.
Ps. Bilden är lånad från sagovärld.se

Semestertorsdag

Vilken härlig semesterdag, idag! Herta begav sig upp i arla ottan. På med gympadojjor, shorts och tröja, Runkeeper och gångstavar och ut på bondvischan. Morgonrundan råkar vara ca 4 km. Alldeles lagom för Herta innan frukost, mest  pga lagom tid för sträckan så frukosten inte behöver vänta så länge på Herta.
Efter frukost och annat morgonpraktiskt väntar en ny dag. Norra Öland here we come. Solen lyser med sin sol och värme idag varför vi bara måste besöka de vita stränderna. Som vanligt blev det Kesnäsviken, en strand dit vi hittar med öronbindel. Vi har knappt hunnit sätta oss då en ung man kommer lätt springande på sandstranden. Han och flickvännen hade farit upp från filten med väldig fart. Den unga damen hade helt plötsligt känt av något på foten och upptäckt en orm som kommit ringlande över foten med en väldig fart och sedan fortsatt mot oss ( kanske hade vi 5 meter mellan varandra) Den unge mannen varnade en barnfamilj och så då oss.Ormen visade sej, som tur, vara en snok och den ganska fullvuxna snoken kom snabbt ringlande mot oss. Jag far upp och ormen ändrar i samma veva färdriktning och smiter in i gräset bakom sandstranden ( puh!). Tänk om det varit en huggis? Ush!
Efter sedvanlig shoppingrunda i Löttorp med inriktning på mat vilket inkluderar både Rosas och Ica bär färden åter hemåt. Ja ok en tur till Södvik och köpa bröd då förståss. Har Ni tänkt på att nu när man har semester och varit ute en hel dag är det faktiskt ok att lägga sig på soffan på altanen medelst pocket och somna inom fem minuter. Helskönt att vakna upp efter 15 minuter som en ny person, åtminstone en lite piggare.
Pigga och nyvaknade fixade vi middag och sedan övergick vi till kvällspower. Ut på vägarna igen. Ibland i snabb takt och ibland i sakta fototakt. Det är sommarkväll och solen skiner fortfarande. Mannen plåtar.  Det blev Hertas morgonrunda plus några km till, alldeles lagom. Herta har fullt upp med stavar och Runkeeper för att plocka  med telefonen...skall dock gå rundan med vanliga kameran innan vi åker hem.

Kesnäsviken

Idag lyckades Herta få in mannen i bilen för att ta sig till de vita stränderna.
Med sig hade vi också släpat solstolar så vi slapp sanden och bättre sittkomfort  ( medelåldersvarning!!!)
Efter denna fm begav vi oss till närmastte campings matställe. Herta hade minnen från förr i tiden att det var smakrikt och gott där...
Mannen som kom med maten gav tallriken ovan till mannen och
denna tallrik här till mej. Varför?

Handkraft - katternas paradis.

Även i år har vi bevistat Handkraft i Borgholm. Titta bara på de här bilderna så förstår Ni varför Ni måste shoppa loss lite där när Ni är på Öland.
En av specieliteerna är just katter. Här finns keramik både inne och ute i den fina trädgården.
Här gick vi in och tittade på mer saker.
Några finns i soffan inomhus.
Speciellt hennes rödrandiga kissemissar gillar jag.
Visst vill vi ha allihop?
Bubben...
Ingen aning om vilka dessa är?
Om det fans en vas med en rödrandig katt så...'
Ibland vill man ligga på en vanlig stol...
Eller vill man kanske sova ståndsmässigt och väljer korgstolen?
Ett samtal om något kanske.
Vi gick trappan upp till övervåningen.
En trappa upp fanns det mer. Ytterligare en kisse på en stol.
Två ekorrar sitter i trädet när vi lämnar Handkraft. Kanske blir det ett inköp innan vi lämnar Öland.
Nu lämnar vi detta underbara ställe för denna gången.

En lyssnande ko.

Morgonrunda även idag. Det blir ingen bild för idag gick Herta så snabbt med stavarna och så fokuserad att fotografering inte hanns med. Hon har dessutom laddat hem en app med våra svenska gamla traditionella radiokanaler och Herta kan konstatera att P1 fungerar perfekt varför hela min lyssnarkoncentration användes till detta. Nåja inte all koncentration. Jag pratade med korna också. Har Ni tänkt på att kor verkar vara duktiga lyssnare. De följer Dej med blicken och verkar lyssna troget på vad Du har att säga. De tittar på Dej med ögon som verkar så kloka och erfarenhetsmässigt rika ( !). De lägger dock inte huvudet på sned. Det uppskattar jag i lyssnarsammanhang.
Ps. Herta har träningsvärk idag. Igår fick hon vara med om först morgonpower med stavarna och sen cykelturen med mannen...Men träningsvärk är dock ett kärt besvär!

Herta badar!

Nu har Herta och mannen ägnat denna dag åt att cykla utmed karga stränder, passerat gamla vanliga stranden och nu kommit fram, medelst cyklarna, till en annan strand som vi vanligtvis inte bevistar. Besöket innebar en lång cykeltur fram och åter till utgångspunkten. När Herta satt här vid stranden, efter badet gick mannen och inhandlade något till Herta. Frågan är nu: Vad köpte han för något?
Här har Ni svaret.
 • Vi grattar Inga och Selma och Sara. Ni är alla inne på samma linje. Ni har dock glömt en sak som är nödvändig en dag som denna, kaffe. Nu hade vi inte egenhändig termos med oss så det blev som så här. Mannen fick uppsöka den lilla kiosken på badplaltsen. Han köpte en likvärdig glass för egen del också.

Morgonpower

Morgonrundan avklarad, Herta går först förbi kossorna som lugnt och stilla ligger och idisslar så här på morgon sidan. En kossa följer mig med blicken. Hon undrar säkert över vad det är för människa som är ute och traskar med pinnar sådär så tidigt. Jag fortsätter sedan genom en liten grusgata med gårdar på båda sidor. Vet Ni hur en Öländsk gård ser ut som ligger utmed en bygata förresten?  Jag fortsätter sedan förbi det gamla huset som aldrig blir sålt där hemtjänsten just hälsade på, det stod socialförvaltningen - och kommunnamnet på lilla grå bilen. Minsta bil som jag sett ( tänk om den äldre personen inte har råd att flytta om inte huset säljs?), förbi gubben med alla dörrar till bilen vidöppna och 28 katter. Ni vet ju mitt för hållande till katter men det ser så mysko ut på tomten och någon sa något om den äldre mannen så jag vågar inte stanna ens för kattfotografering. När jag passerat detta hus är jag snart tillbaka lite närmare stugan.
Tjolahej!

Förälskad i en sten?

Vam har sagt:
 • "Har det hänt någon gång att du nästan blivit förälskad i en sten?"

Rätt svar: Ernst

Lite matinköp bara...

Lite motljus kanske, får fixa en bättre bild en annan gång
Kanonväder just nu.
Hunden inkl ägare vet vi inte vem det är.
Nu har man börjat hyra ut husbilsplatser i Sandviks hamn...inom speciellt område.
Sandviks fisk sett från andra hållet.

Söndagsmiddag mitt i loppet.

Tänkte glädja Er med en bild av gårdagskvällens middag på Restaurang med mannen. Var vi var? Jo vi var här. Någon som kan  gissa.
Herta och mannen kan verkligen rekommendera detta stälet. Ser inte så mycket ut fö världen och stadens Hamnkrog ligger till höger precis vid vattnet.... men maten... Vår planka var så god, så smakrik. Dessutom så satt vi på första parkett.
Kalmar grand prix passerade precis utanför vårt bord.

Första morgonen

Så sitter jag här. Solen skiner i den arla morgon stunden. Vi har sol runt stugan i år. Två stora ekar är borta plus en jättebjörk. Vi har dock flera träd kvar... Grannen mittemot har tagit bort många träd. Inte vet jagt men kanske 8-10 stooooooooooooooooooooora träd, ekar och björkar. Allt detta tillsammans, ja Ni kan bara förstå. Men solen har hittat ner till oss. Frukost  vid stugan, utomhus i år då både värme och sol  tittar fram.
Kan väl säga att när detta skickas iväg har Herta både klippt gräs i närmare tre timmar, rengjort trädgårdsmöbler och trapp och lite annat. Funderar nu på vad som skall ske till kaffet...fortsättningen på min bok eller funderingar på nästa projekt?
Ps. Kan nämna att hemmavid har vi fullt med folk, ifall nu någon undrar. Där regerar sonen och några till.

RSS 2.0