Härliga söndag!


Titta vilket ovanligt träd.

Vi tog en rejäl powerwalk i eftermiddag. Solen sken och det var helt underbart väder.
Detta träd är av ovanlig sort eller i varje fall ovanligt utseende i sin orginalitet.Här har man ställt iordning ytterligare ett vindskydd.Hundkexen intar våra sommarängar, igen.

Lite hopplocka bara...

Lite enkelt bara efter en hel dag utomhus antingen i powerwalk eller med gräsröjning. Inte helt fel med en macka av grovt bröd med gravad lax, ett glas vitt till, massa mineralvatten, lite melon till efterrätt, kaffe med minichokladboll från ikea och ja sen behövs det inte mer...

innan jag sätter mig vid datorn och börjar att jobba.


Hemsidesjobb

Undrar NI var jag är någonstans? Jo jag sitter hemma på övervåningen och pysslar med en medsida till en organisation som har en koppling till mitt arbete. Hemsidesprogrammet går ej att få support på längre varför jag måste byta till ett annat program och jag måste ha tid att sitta ner och sätta mej in i detta. Tidigare höll jag på att knacka html men inte nu längre...

Just nu retar jag mig på att det tar sån tid att skicka upp bilder. Försöker skicka upp bilder som borde skickats upp för länge sedan men det gamla programmet dög inte till detta utan jag måste vara igång med det nya först.

Men nu är jag på g...

Mors dag


Idag ringde telefonen från Universitetsstaden. Det var sonen som framförde sina gratulationer på Mors dag. Sonen kommer hem eller rättare sagt han blir hämtad inklusive sitt bagage av sin mamma om en vecka. Vi har firat mors och fars dag på lite olika sätt. Vi har uppvaktat mormor & farmor på morsdag och mamma själv litegrann om jag minns rätt. Små paket, hemgjorda vill jag minnas. Fars dag, där har vi uppvaktad farfar som varit den enda som varit i livet under många år. Familjen har en extraman i boet som uppvaktats fast aldrig gått under titulaturen "pappa" härhemma. Lämplig present här har inte så sällan varit en videofilm eller som man säger nu för tiden, DVD och som man kunnat se tillsammans. Vikten av person har däremot inte värderats i sammanhanget utan det handlar om just själva benämningen.

Hoppas NI alla får en fin dag, en skön söndag oavsett Du är mamma eller inte!


Grattis Lena!

(Bilden lånad från DN)
Grattis säger vi till Lena som gav sig själv och Tyskland segern ikväll. Vilken härlig tjej full av liv och spontanitet som vann ikväll.
Vi konstaterade tidigare ikväll att Sverige röstade på Danmark, Rumänien och Tyskland. Men vilka var nu Rumänien. Det kunde vi inte komma på.

Melodifestival

Kvart i åtta ringer telefonen. En god vän till familjen hör av sig. Den nya TV:n skall ställas in och något vill inte fungera. Kan vi komma över? Snabbt som sjutton slänger vi av oss " det är hemmakväll och ingen kommer på besök kläderna", rycker åt oss ett paraflax och springer iväg. Jodå Tv:n funkar nu och här sitter vi och kollar på eurovisionsslagerfestivalen men vad är det för låtar ikväll eller har vi tröttnat.
Vi sitter nu i Tvsoffan. The och mackor har intagits och kvällen har varit trivsam. Viktig information har gåtts igenom.
Möjliga vinnare ikväll:
Danmark
Azerbadjan ( ev felstavning)
Tyskland
Tvåmetersdamen
och kanske någon mer son vi tyvärr förbisett ikväll.
Nu väntar vi på vinnaren.
Ps: Jag gillar Norges bidrag.

Drömmeri, drömmera...

 


Det är lördagsmorgon och jag funderar på vad som skall hända. Mannens lilla väderaparat säger att det är lite molningt och småregningt just nu men att det skall bli uppklarnande och 26 grader(!) senare idag. Låter kanon. Funderar allvarligt på att ge mig ut med kantklippningsaparaten och fixa till gräset. Svärfar klippte gräsmattan häromdagen, skönt då jag inte hann denna veckan.

Vill pimpa till altanen. Inte kul att pimpa till en altan när man har markis som man fäller in och ut. Alla saker måste liksom plockas in och plockas ut så fort man vill ha det lite mysigt...med en kopp kaffe och DET GÖR MAN VÄL INTE. Eller?

Skulle vara mysigt med ett uterum eller i varje fall lite tak på altanen...Nej inte kan jag sitta här och drömma. Det är bäst att börja nu...

Shopping på hög nivå.


Ja så var det dags för dagens utflykt efter jobbet.

Ja så var det dags för dagens utflykt efter jobbet. Inte så ofta det blir av när man inte har vägarna förbi men idag skulle det ske.
Idag var det viktigt och behövligt.

Vi börjar med lunch.

Känns viktigt att börja med lunch.

Tvätta och som bilden visar torka händerna efter toan.

Här ser Ni senaste nytt på Ikeas toaletter. Tvätta händerna och därefter torka genom att föra ned och sedan upp Dina händer.

Undrar hur hälsosamt detta är. Är det bättre än de där andra gamla torkaparaterna som finns lite överallt på våra offentliga toaletter?

Budgetvariant på den fina linnetjosan

Här ser Ni vad vi ser hemma hos alla möjliga människor. Herta har däremot inte någon av alla de varianter på denna som finns. Kollegan sa att det finns såna här hemma hos en massa människor men då i linne av finare sort.
Här finns lite av varje om man vill...En Ikearesa kräver sitt kaffe.

Här börjar vi våra inköp.

Tryck på de sorter Du vill ha. Fortsätt med att lägga i pengar och sen kommer kvittot.

Här hämtar vi glassen.

Och här hämtar vi glassen...

Ok kanske en bild från E4:an också.

Någonstans utmed E4:an.


Trist för Sverige

Ja visst blev det trist för Sverige. Jag tyckte vår låt var bra. Å andra sidan brukar min musiksmak sällan stämma överens med övriga världens i dessa tävlingar. Jag är fortfarande gammaldags i min syn på detta vilket innebär att jag tycker scenshow och en massa för sammanhanget knäppa klädval och beteenden inte hör hemma ( nu provocerar jag säkert) i eurovisionssammanhang. Ja jag vet men jag tycker!

Heja Anna! Lycka till i fortsättningen. Du har i alla fall stil och kan sjunga så att taket lyfter.

Läser också på Expressen. se att "Vi dvs svenska folket skulle rösta på Salem al Fakir". Men va sjutton. Rösta på honom då¨. Gnäll inte så förbaskat!

Gnälla är vi duktiga på. På andra mest förståss.
Heja Anna!

Ikväll om snart en timma skall vi bänka oss i soffan och heja på denna unga dam från Nyköping. Jag ser fram emot en spännande kväll.


Kursdag i ett soligt Sörmland.


En härlig kursdag i maj.

Det var hit vi skulle, på en kursdag idag. Här har jag aldrig varig och jag har nog inte trott att jag kanske skulle komma hit heller.Ett vackert ställe på en fin plats i Södermanland.Ligger fint vid vattnet.
På baksidan av vår konferenslokal. Rakt ut i svensk sommar.

Helt underbart. Vi kunde gå rakt ut från vår konferenslokal ut i den svenska sommaren.
Och här kommer förrätten. Jag skulle väl inte vara den bloggare "Ni känner" om jag inte kompletterar min dag med en matbild. Utöver denna sallad så serverades god kryddad nesselsoppa och en god köttfärslimpa med potatis för den som orkade, kaffe och goda chokladbitar till detta.Ner mot sjön.Promenadväg ner mot sjön.


Nedanför huvudbyggnaden.

snart står allt i blom
Och sen lite inomhusbilder som vi bara tyckte var så fina...

Kolla in tapeterna!Nu har NI väl ändå gissar var jag har varit någonstans på dagens kurs?


En ledtråd till...


Hit skall vi och jag har av olika skäl inte varit här.


Vilken lite bild det var som fanns men hit skall vi. Lovar mera större bidler imorgon.


Vart skall jag åka denna vecka?Nu skall jag ut och åka denna vecka. Tänkte försöka att som bloggare med lite stil försöka mig på en tävling av modellen "Vart skall jag åka denna vecka?"

Vi skall inte prova detta, vad vi vet.

Denna övning skall vi inte prova på. Vi har ett späckfyllt program för vår dag och några uteaktiviteter tror jag inte vi hinner med.  Lika bra det för jag vet inte om jag har lust just nu.
Härliga naturvyer skall det vara.Förhoppningsvis god mat.
Vart skall jag åka denna vecka?


Vilken dag!Vilken dag! Fylld med innehållsrika saker. Arbetsdagen slutade runt 21.00 ikväll och är hemkommen och försöker samla ihop mej och min väska inför en ny dag..Gäst på jobbet

Denna gäst kom till vårt arbete i fredags. Jag kom tillbaka till jobbet efter en sväng somewhere...Gäst på jobbet i 21 maj 2010.

Han väntade en god stund. Vi fundrade en stund vem han var och vad han ville? Sen drog han vidare, efter att  ha blivit grannlaga fotograferad, inte bara av mej.


Frasse fasanSom sagt idag åkte jag in till den lilla stadens centrum på förmiddagen. Cervera hade nyöppning och annonserade om Svarte Petter varpå jag tänkte shoppa upp mig på en låda.till oss ...och sen en låda till någon som fyller år i sommar. Vem kan det vara?


Hamburgarfix


Är det någon som testat denna lilla grej för hamburgarna, på utegrillen?
Kanske lite sommarfräscht?Eller varför inte dessa lattemuggar? Neej skulle inte funka för mej fast de är snygga.Måste ha något som håller.
Verkar finnas många nödvändiga måsten i välsorterade hem.Nu har ju vi vinglas och varken behöver eller skall men lite läckert är det ju.


70 talet på väg tillbaka.


Nu börjar vi prata seriösa grejor. Så kul, här kommer mitt 70-tal. Jag har mina kvar. De låg i husvagnen i många år och användes sparsamt, skyddades mest.

Skall jag ta fram dem eller inte? De flesta går i en ljusröd variant?


Frasse fasan hälsar på hemma hos oss. Jag vill in, släpp in mej.
 
Efter denna bestickshopping tar jag liksom andra i min generation en sväng in på Tantis för att återigen kolla och prova det jag la undan igår. Bestämmer mig och åker vidare hem.

Väl hemma möter mannen mej i dörren och meddelar att svärfar har varit här. Svärfar hittade en liten katt som satt inne i köket OCH FÖRMODLIGEN VÄNTADE PÅ FÖRTÄRING UTAN ATT FÅ NÅGONTING ( nej jag vet man skall inte mata andra främmande katter och det gör vi inte heller , jag bara konstaterar fakta)

När mannen dyker upp och kommer in är katten borta, ungefär samtidigt som jag kommer hem och svärfar har åkt(!) Hann Ni med där? Mannen går ner i källaren för att se om kissen har smitit ned där. Han ropar på mej och kommer uppspringandes efter en kamera. Vi har en gäst som vill in i huset som pickar på rutan.

Frasse fasan hälsar på och vill in vilket han visar genom att slå på rutan, många gånger.Släpp in mej!!!


Frasse "pickade" eller vad man nu kallar det  hela tiden många gånger mot rutan. Undrar om han såg sig själv eller vad han ville åt i vår gillestuga? Någon som har någon ide?

En annan fråga i sammanhanget som vi funderar på är ju:
Var det verkligen en katt som var inomhus eller vad var det som svärfar såg i köket?
Kan det ha varit fasanen? Kan den ha hoppat in en sväng i huset och snabbt ut medan svärfar gick ut i trädgården för att hämta mannen?

Kan detta vara lösningen på vårt mysterium?Pingsthelgen


Så är det fredag igen. Pingsthelg. En komprimerad sådan utan måndag som vi har nu för tiden. Veckan har varit en cykelvecka med mycket jobb på olika platser vilket föranleder trötthet.Konstigt! På vägen hem shoppade jag upp mej på grillkorv och korvbröd. Tänkte muta mannen. Skulle handla gravsten men gravstensfabrikören hade gått för dagen. fredag före pingsthelg så jag förstår varför han försvann.


Får försöka en annan gång....

Cyklade vidare ner mot centrum och in på tantbutiken dvs Kapp-Ahl. La undan lite jeans och kortare sådana tills imorgon tills jag fundrat och bestämt mej....


Skönta tunna jeans-kortisar eller...Lite kortare ljusa lite längre kortisar....

eller

några hellånga som inte fanns på hemsidan.


Väl hemkommen dyker mannen upp med räkbakelser som han hittade samtidigt som han shoppade rengöringsmedel till altanen, vårt lördagsnöje som jag förmodar.

Räkbakelse

Till detta melon..


och ett glas vitt...


Solen har kommit....hoppas för att stanna.

Glald Pingst på Er alla!


Trött och genomtränad.

Nu har jag börjat att cykla till jobbet. Jag har i perioder cyklat tidigare, ibland har jag åkt bil, ofta. Nu har jag börjat en ny vår och nu skall jag försöka hålla ut på cykeln.

Men så mycket cykling det blir. Först till jobbet, nästan hela 8 km. Sedan på möte 8 km, tillbaka och sedan hem, en dag denna veckan. Annars har det varit ungefär drygt 2 mil per dag denna veckan.

Vet Ni vad jag har?

Träningsvärk, jo det är sant.
En sak är klar. Jag skall vara på banan. Här skall orkas! Här skall cyklas och snart skall det tränas igen. Jo så måste det vara.

Men först skall det vilas. Simon and Tomas och deras vovvar på televisionen. Fåtöljen är min.


Almondy marabouVi fick inte använda alla kuponger så det räckte till hela tårtan.

Vet inte om jag berättat om ett tillfälle för snart ett halvår sedan då jag köpte en Almandotårta att användas vid ett fikatillfälle med några bekanta. När gästerna väl kommet visade det sig att det tårta som fanns i kartongen var trasig och inte så kul att sätta fram och visa upp. Smakade gott gjorde den men jag ville ha även bra utseende på tårtan. Jag tillskrev Marabou i ärendet och beskrev situationen med sammanhanget vari tårtan skulle användas. Jag fick fyra rabatkuponger som avsåg två tårtor tror jag. Varje kupong gälde för 25 kronoor.

Idag åkte jag till vår närbutik i staden härhemma och skulle köpa en tårta varför jag lämnade fram två kuponger. Tårtan kostade så att två kuponger var lämpligt att använda. Förvånad blev jag när jag fick veta att jag bara fick använda en kupong för 25 kronor och att jag fick betala ett tillägg på 29 kronor för att få med mej tårtan hem.  Jg orkade inte krångla. Snabbt fikabesök i form av en brorsdotter till mannen var i antågande och tårtan kändes ok för tillfället som snart skulle inträffa.

Nu måste jag återigen tillskriva Marabou. Jag  har inte fått den tårta som jag skulle få som ersättning för den tårta som var trasig.

Jag vill inte köpa en massa Maraboutårtor vid olika tillfällen. Jag vill ha en ersättning för den tårta som var trasig.
Jag skall rapportera när jag får svar från Marabou.


Storebror ser Dej på bloggen.
Läste i Znogges blogg om storebror Telia som ser oss. Znogge hade skrivit i sin blogg om en felaktig faktura Telia hade skickat och inom ett par timmar hade Znogge en kommentar i sin blogg från Telia där man ville ställa allt till rätta.

Vilket storebrorssamhälle vi har där man läser och kollar allt. Förmodligen har de väl något program som snabbt söker igenom nyskrivet på nätet och kollar av om något går att matcha med vissa sökord som kan intressera. Var går gränsen för hur mycket man vet om oss och vad vi skriver, tänker och tror. Vill vi det eller vill vi inte det?


Ikea Kalmar


Vet inte men idag var entrén dyr på Ikea. Kom på mycket som behövde reinvesteras. Hittade dessutom en härligt rödrandig och sommarfräsch dyna till solstolen. Nu skall det bli sommar i Sörmland i år igen och då vill jag ligga skönt. Den förevarande slängdes för några år sedan då den utsatts för katt.  Känner mig mycket nöjd. I sammanhanget kan jag nämna att man var tvungen att även köpa ett tillbehör en sk kudde i snarlik färg.

Känner mig nöjd. Kan även nämna att vi också shoppade upp oss påIkeas kaffe att malas hemmavid, 10 paket. Vi kommer då att klara oss under en period. Bara så att Ni vet. Ja mannen fick några brandfiltar, lite glödlampor och några paket batterier också.

Nu för tiden, förmodligen i dessa kronprinsesstider kan man för en billig penning, 5 kronor, inköpa kaffe och prinsessbakelse i restaurangen. Bilder på detta och annat dvs de val jag gjorde kommer.

Känner mig nöjd med det korta och intensiva besöket( närmare 2½ timma)

Ölandsbron


Jaha, nu är det stopp på Ölandsbron! Någonting har hänt och vi sitter här och gör inget speciellt. Undrar hur lång tid detta tar. Jag vill till Kalmar! Jag vill till Ikea. Jag vill dit nu!

Vad jag skall göra där? Äta lunch och köpa ljus och servetter i vanlig ordning kanske. Men visst är det kul med trådlöst internet så man kan ha lite kul och ha kontakt med omvärlden. För inte räcker det väl med att titta ut över vattnet? Eller gördet? Vattnet står stilla idag. Lite halvdisigt men varmväder och solsken kan ändå vara, vi skáll ju hem och skiner solen vill jag bara stanna och fika!

Rapport kommer om vi gjorde Ikea med storm eller bara lunch.

Fästingliv


Som sagt, jag brukar aldrig få fästingar. Nej det får jag aldrig. Fast vi varje sommar många gånger är ute i skog och slyområdet bakom vår tomt eller bredvid eller hur det nu är. Men igår hände det. Igår gav de små marodörerna sig på oss på bred front. Kände medan jag höll på att jag höll på att få en sån där kärringblaffa på halsen. Tänkte ash nu får jag börja ta bort för nu är det inte kul. Fort hade den kommit också. Den fanns ju där inte igår tänkte jag.Ush vad fort det går utför kunde jag också konstatera. Väl inne sedan när det var kväll såg jag mej själv i spegeln och såg en liten svart skit som satt på halsen. Hur  få bort eländet? Mannen kunde helt plötsligt inte se någonting. Jag kom liksom inte åt för det var liksom bakom. Jag går in till grannen tänkte jag. Hittade dem i TV soffan efter ett par glas vin och de undrade om jag ville ha. Neej jag var mest intresserad av att få¨bort den svarta besten på min hals. Efter en massa fett så drogs den loss. Jag tackade för mej och gick tillbaka in till vår stuga.
Väl hemma ber jag mannen besiktiga hela mej i ärendet fästingar. Vi hittar två till.Den ena drar jag själv och den andra tvingas mannen se och dra bort. Efter en stund meddelar han att nu har han en fästing också och nu är det bråttom, den måste bort! Jag passar på att dra lite extra och får bort eländet. Hittar två stycken till som jag också drar bort från mannen.

Nu finns det ingen återvändo. Här måste vaccineras! Fast jag vet inte, det sägs att läskiga fästingar inte finns på Öland, däremot klåfingriga som gillar lite nytt.

Eftermiddagskaffe i solsken

Vid Djupviks karga stränder på Norra Öland.Solsken och värme har vi inte på Öland idag. Nej inte alls. Sitter här påpälsad i en gammal träningsoverall från tidigt 90-tal. Mannen iklöder sig motorsågsmundering och vi dricker kaffe. Sonen har nyss ringt från staden i Närke och beställt transport hem efter sista tentan. Det är så besvärligt i staden i Närke just nu. Det är så varmt och det går inte att sitta ute och läsa mer än två timmar eftersom man blir helt genomsvett(!). Jaja! Här sitter vi och fryser i skuggan av de soliga landskapen. Öland har solgaranti. Var är solen. Vart sjutton är det man ringer om man inte får sol på sin semester?

Funderar på årets planering. Vi var in till Borgholm idag. Skall man ha hantverkare så får man beställa nu och man skall gå en målare till oktober-november, 2010! Fick veta att man skall vara ute ett år i förväg. Nu är frågan vad vi skall göra i sommar:

Måla och tapetsera vardagrum och kök.
Röja skog...det är hur mycket som hellst och blir aldrig klart.
Bygga farstukvist på framsidan.
Ta bort gamla element och samtidigt installera värmepump.

Det finns så många saker man kan göra om man inte har något speciellt för sig.
Ut och cykla i den underbara Ölandsnaturen eller bara ligga vid havet och läsa romaner...

Singelliv...


Singelliv på Öland ´för vissa.


Ni som läste mina tidigare rader om fågeln som byggt på ovanpå vårt fönster på Öland kommer ihåg hur vettskrämd jag blev när vi möttes. Nu är vi allvarligt bekymrade, speciellt mannen. Lever fågeln ett ensamt singelliv eller hur står det till? Finns det en liten fågelfru med i bilden? Jag menar sambo är´ju också ok i sammanhanget. Vi funderar inte så mycket över det rent famiiljerättsliga utan mera rent praktiskt. Har det varit en tillfällig förbindelse som nu abrubt har avslutats. Vad har Ni för teorier? Vi har bara sett en fågel som sitter och tittar ut över tomten. Vi behöver verkligen hjälp med denna fundering?

En annan tanke som mest mannen har är kvisttrådarna som hänger ner. Är det positivt, får fågeln, att kvistarna hänger kvar eller skall vi dvs mannen kapa av dessa? Tänk om boet blåser ner? Tänk om någon drar i kvistarna ( vem kommer hit och gluttar runt vårt fönster) Vi har som NI förstår mycket att fundera över!


Borgholmsutflykt

 

Torget i Borgholm sett ur en annan vinkel.

Torget i Borgholm i en annan vinkel, den från korvmojjen.Lite närmare...Kollade lite på skor. Hade vi inte såna här för ett antal år sedan.

Läckra katter
'
Kanske skall jag shoppa upp mig på en ny lampa.

Eller varför inte en lampa i form av en fyr. Om man skall pimpa stugan lite så man matchar alla med sina stora båtar i fönstren...fast i vårt stugområde är det inte så farligt med detta.

Ush vad det regnar just nu...i Borgholm.

Nya konditoriet i Borgholm, inte helt fel även en regning dag.Vad vore livet utan paraflax?Behöver vi nya burkar till katterna, jag menar kakorna?

Sveriges enda Reabookbutik finns i Borgholm. Värt ett busik med kanonkunnig personal.

Här i Borgholm har vi Sveriges enda Reabook-butik. Här finns kunnig personal som vet vad de pratar om och hur man skall vara rädd om sina fötter och köpa rätt saker. jag kan varmt rekommendera detta ställe. På huvudgatan i Borgholm. Vi shoppar ofta där, kläder eller skor eller annat kul. Denna gång blev det jag som fick nya joggingskor. Det var många år sedan dess. Kan väl säga att jag blev rekommenderad inlägg som skulle forma sig efter kroppen inom två dagar och som var jättesköna. Extrapris på grejorna är det ofta men kunbnbig och personlig hjälp får man i alla fall.

Fiskgryta på Puckobaren i Borgholm.

På Puckobaren i Borgholm åt vi fisksoppa. Helt ok.

Puckobaren i Borgholm.

Vilket trevligt ställe, Puckobaren i Borgholm Den hgar funnits i många år och förra året hette den något annat. Men Pucko och pucko. En barnfamilj kom in för att äta lunch. De har stora barnmenyer för 29:- vilket kan tros vara ett bra pris. en ung gosse ville ha en Pucko till maten! Han såg så glad ut när han sa det. Men tänk ingen pucko fanns att få. Han verkade i och för sig nöjd i all fall med en annan dricka men i alla fall...

Ölandsbladet

Lokaltidningen i den lilla staden.

På löpet i dag.

På löpet idag.

Här bor jag och jag tänker inte flytta på mej.


Här bor jag och jag tänker inte flytta på mej.

Här kommer min bror...

Jag tänker inte vara med på bild!

Nej jag tänker inte vara med på bild. INTE!

Neej, jag vill inte!

Här sitter redaktionen, i alla fall. Som sagt, i den lilla staden.

Här har vi redaktionen, i den lilla staden.

I Köpingsvik har de öppnat ett nytt bageri.


En utomhusbild på Nyöppnade konditoriet i Köpingsvik, i gamla kondisets lokaler.
Här handlade vi två bakelser idag, efter trädgårdsjobbet och för att försina mannens födelsedag. Ja vi har firat honom tidigare i veckan men utan tårta.Lite kö var det allt idag. Ett förälskat par skulle beställa tårta till sitt bröllop senare i vår och det tog sin tid. De hade dock fyra expediter så allt gick ganska fort. Stenungsbakat matbröd hade de också och sallader mm. Måste testa detta nån gång.Vilka bakelser jag köpte, ja det är en hemlighet.
Hjälp!
Nu är stugans alla fönster putsade. Det gick utan anmärkning till en början. Jag går på rutin, flyttar stegen.klättrar och och börjar putsa. Jag hittar till de olika fönster vi har och tittar inte så mycket runt ikring mej. Kanske borde jag det. Helt plötsligt kom jag på mej med att stå öga mot öga med denna fågel i sitt bo. Han har byggt sitt bo ovanför fönstret liksom. Vad jag gjorde? JO jag putsade snabbt samtidigt som fågeln flög iväg över mitt huvud och sen klättrade jag lika snabbt ned. Han får bo där i sommar. Undrar om boet håller för eventuella stormar som kan tänkas dyka upp?


Hur hitta bloggen?
En av mina vänner försöker på ett för henne allvarligt sett, som jag har förstått det, att hitta min blogg. Den hjälp jag har gett henne är:

Sök på kvinnorörelse i Sverige, historiskt alltså. När Du hittar detta. Undersök om det finns något speciellt begrepp som finns med på hemsidan och goggla på detta + blogg. Jag har kollat och detta skall funka men ingen hittar bloggen. Alla fastnar i grupp 8!!!!!!!!!!! Varför? Varför grupp 8? Jag har aldrig varit aktiv i grupp 8?Ny morgon på Öland

Vaknar idag ganska tidigt för att vara en ledig dag. Funderar (liksom Anne) kvar i sängen över dagens arbete. Vad skall vi göra? Var skall vi lägga krutet någonstans? Skall vi släpa ris ( hustrun vill? Skall vi åka in till Borgholm? Behöver vi göra några elmontage (mannen)?)

Ja den som lever får se!

En liten lokaltidning

 Här på Öland har vi en liten lokaltidning som utkommer vid tre tillfällen varje vecka, tisdag, torsdag och fredag.
Tidningen vänder sig mest till lokala läsare men även många sommarölänningar prenumerrerar på denna. Förstasidan är oftast annonserom inget har hänt av nationell art dvs som berör alla mer än att vi skall handla i helgen som kommer.

Idag läggst tyngdpunkten på lokala annonser från olika mäklare. Kristi Himmelfärdshelgen verkar vara "stora titta på fritidshushelgen" Här finns många annonser på fritidshus te x "grannen" som skall försöka sälja. Kollar av annonserna lite, brukar alltid göra det.Kollar om det finns något som är likvärdigt vårt och hur prisbilden ser ut. Det finns så många fritidshus på Öland så här kan den som vill göra ett fynd.

Böda Sand blir Dokussåpa kan vi också läsa. Det finns en stor känd Kronocamping på norra Öland, Böda Sand. VD:n på Böda Sand, Anna Barkevall säger till Ölandsbladet att idén är helt fantastisk. Kanal 5 skall sända såpan.
Inspselningen kommer att pågå under fyra veckor och kommer att sändas i höst i 6 eller 8 avsnitt.

Ett antal riksdagsledamöter är ute och fotvandrar med Ölands politiker nr 1 Lisbet Lennartsson i spetsen.

En artikel berör det stora ansvar som gäller för dem som är anhöriga till unga personer med olika typer av demens.

Annonser förståss vad som händer i helgen. Jag läser att Kroppkakans dag firas inne i Borgholm, det är Torgdag med ponnyridning, lóppis och lotterier i Persnäs och så försåss en massa gamla veteranbilar vid slottsruinen, som vanligt denna helg.

På hemmamarknaden kan man idag köpa eller rättare sagt så bortskänkes två undulater med tillbehör till djurvän.

Alla ateljeér är öppna i helgen.

Öppet hus på Drottning Victorias Vilohem mellan 12 - 16.

Under rubriken "Dethänder på Öland" delas allt upp i Dagsevenemang, Konst & hantverk, Sevärdheter.

Babianerna får i år Ölands Djurparks födelsedagspresent. Djurparken fyller 35 år. Presenten är en ny bostad.

Ingående beskrivning över sjösättningen av båtar i Sandvik och hur det var när Paula Anneli Strömberg som är konstnär, poet och sångerska underhöll i Lustans café.

En annan sak som inte förekommer i så många tidningar nu för tiden men som fortfarande kan läsas i Ölandsbladet är dessa beskrivningar över begravningar som varit. Vi får veta vilka sånger som sjöngs och vilka stycken som lästes eller om det förekom något speciellt. Jag har stött på detta i Östersundsposten ibland tidigare, idag vet jag inte. Lite intressant kan det vara om man får läsa om en person och om dennes liv på något sätt. Är det någon annan som är van vid dessa små artiklar, kommer just nu inte på vad detta heter.


Blogginlägg


Idag och igår har jag skrivit en massa korta blogginlägg, ibland om inget speciellt. MIna besökssiffror har stigit otroligt mycket ´pga eller trots allt.

Avkoppling


Tänk alla fönster är rena och gräsmattan är klippt och jag har två heldagar kvar på Öland. Nu skall jag hälla upp ett glas vin till och fördjupa mig i familjen Bernadotte´på Tv.Kvällen avsnitt var vår kronprinsessas ätstörningar. Lagom avkopplande, nej men det funkar.  Jag är ju ledig. Tänker bläddra lite i Ölandsbladet samtidigt och kolla om det är någon plats jag behöver uppsöka i morgon om vi åker in till Borgholm.

Gräsklippning


Nu är gräset klippt.

Det är alltid en fundering när gräset skall klippas. Gräsmattan är stor. Vår tomt är inte så stor men ALLMÄNNINGEN  som är bredvid och bakom och alltihopa den är STOR. Och visst vill vi väl att det skall se snyggt och välskött ut, alltså klipper vi även ALLMÄNNINGEN.

Nu har Sydved eller om de kallas Sydkraft nu för tiden ytterligare rensat. TAck för det och just nu också. Detta innebär att vi måste ta tid med att röja upp allt virke som ligger på ännu en bit av allmänningen bredvid vår tomt. Nära huset liksom fast på ett annat ställe. Det blir en arbetsuppgift imorgon. Därav ville jag bli av med gräsmattan idag och få den klippt, trots alla vitsippor. Allt kan inte göras på lördag em och det är skönt och avstressande att få undan saker också.

Nu har mannen som var inne i stugan och fixade satt på potatisen. Tidigare har jag som sagt shoppat upp mej på inkokt lax i fiskbutiken och den skall intas med potatis och romsås och någonting mer kanske.

Tänker inte jobba mer i kväll. Tänker slappa och kanske lyssna till fågelsången om jag sticker ut huvudet.

Folk och folk


Vi behöver mera mat. Altså måste jag åka till närmaste affär. Närmaste affär ligger i Sandvik ca 6 km härifrån. Jag åkte dit för att köpa
ägg,
mjölk,
mjukost.
bröd,
grädde,
hallonsylt ( till våfflorna)
och kanske något mer...

Jag kom hem med:
ägg,
grädde,
bröd,
knäcke,
hallonsylt,
tre styck kexchoklad,
1 påse såna överdragna chokladlinser eller vad det heter,
Ölandsbladet för idag,

Jag glömde bort mjukosten.

Däremot åkte jag vidare ner till hamnen och köpte för idag inkokt lax och romsås. Att serveras ikväll tillsammans med kokt potatis och ev ett glas rött. Ja jag vet men vi fick inte med oss något annat.
Tog vidare lite bilder. Glömde dock bort att installationsskivan inte kom med till denna datorn och ok om jag får lust så kan man ladda ner från internet...sa min man alldeles nyss.

Vad som däremot är intressant är hur jag klädde mig för att handla. Jag vill inte se ut som en av Stockholmarna som köpt nästan villor vid stranden i Sandvik. Mannen tog en bild, också med telefonen(!

Gamla väl beprövade svarta jeans.Framlidna f.d mannens Team Boro tröja inköpt tillsammans med dito byxa senast 1991 vid någon Team Boro utställning...jag har glömt bort var och varför vi har där. Kvalituttan var i alla fall bra för kläderna håller än idag anno 2010.

 Glada stövletter kan man väl nästan kalla dem i gummistövelkvalité i grönt med gröna blommor på. De Ni!
Jag blev så väl mottagen så. Tyvärr var det just stängt i Södvik på bageriet. Jag skulle inhandla två st födelsedagsbakelser till mannen där. Han fyllde år i veckan och vi sköt upp tårtan pga lite alltmöjligt.

Ps. Jag har ingen aning om varför det blev olika storlek på texten. Fattar nada!

Fönsterna klara!

Nu är alla fönster putsade. Det tog sin tid. Bl a inkluderade det samtal med grannen där vi behövde gå igenom den vinter som varit, resor, barnbarn osv, viktigt men lite tidsödande. I morgon är det visning på grannhuset. Det vet alla om. Alla är här. Alla vill se vilka som kommer och tittar och se om någon verkar extra intresserad. Grannen har inte varit här på många år, så länge åt gången. Kommer och sover över i princip. Olika tråkiga omständigheter gör att de nu skall sälja. Vi är alla nyfikna på att få nya grannar! Kanske skall det vara?
Nu skall ätas lunch och sen ut bland träden.

Härliga solsken!

Efter att ha åkt hela em och halva kvällen igår har vi idag vaknat till ett regnigt Öland men nu, nu kommer solen. Såsakteliga i alla fall. Detta som NI läser nu är en paus i fönsterputsandet. Putsar enbarnt inomhus än så länge...trodde Ni det berodde på regnet? Nej det beror på att jag inte hunnit längre. Vi tar det lugnt. 15 grader i stugan i morse men nu börjar värmen komma så sakteliga. Skorstenen är genomeldad och grannen är ute och går med paraplyet. Undrar varför?  I morgon är det visning på grannens hus. Kul! De är aldrig här så det kan bli roligt med någon som lever och rör sig.
Skall gå ut och plåta Öland sedan...fast först är det fönstren som gäller.
Hej hopp!
Ps. Jag orkar inte med några bilder just nu. Datorn är mindre och råttan är hemma.

Pastor Pettersson


Så var det dags för pålysningarn inför Kristi Himmelsfärdshelgen. Fröken Svensson läser högt ur programbladet:
- Kom ihåg Kristi Himmelsfärd! Pastor Pettersson följer med i år.


Plan inför helgen!

Underecknad har planerat följande innehåll inför de närmaste dagarna:

1. Städa huset
2. Putsa alla fönster
3. Klippa gräset
4. LIte ris och röj här och var som det passar
5. Tända eld i brasan och sitta framför denna med ett glas rött.
6. Äta försenad födelsedagsbakelse med mannen som nyss fyllt år.
7, Filmtajm med mannen bara för att han är han och tycker det är så roligt.
8.Läsa bok, gärna två
9, Ut och röra på mej varje dag.
10. Åka in till den lilla staden och känna pulsen,kolla Danielssons mode och annat väsentligt.


Vi får nu se vad som hinns med? Planerar nu detta under resan. Länge leve mobilt bredband och datorns bättre batteri som håller en stund.Oskarshamn


Kan bara kort meddela att det spöregnar i Oskarshamn.

E 22:an


Äntligen kommer det en helg värt namnet dvs som innehåller ett antal lediga dagar om man tar en kompdag också. Detta har vi gjort.´Målet är stugan. Solen nästan skiner fortfarande. Vi stannade i Söderköping och käkade lite på kebaben  där. Ni vet den som ligger bredvid Hemköp,mittemot Statoil. För den som vill och behöver så finns det kebab och pizzarätter där utan både Gluten och Laktos. Inte för tt vi behöver men säkert många andra. Kanonbra!

Att åka E 22:an är en ganska stillsam historia nu för tiden från att tidigare ha varit en otroligt olycksdrabbad sträckia. MIttgräns med staket gör att vi har ringa kontakt med motsatt körfält vilket känns skönt.

Bara så Ni vet att jag är på G med bloggen...

Kurs i Stockholm

Jag hade ingen aning om att det såg ut så här. Jag visste inte att man kunde passera igenom stadshuset.

Vattnet ligger vackert på utsidan.Många båtar vid kajen.Italiensk buffé i Skanska huset

Lunch i nya Skanskahuset, italiensk buffé som smakade jättebra.Nytt 2010

Restaurang London där vi åt middag vilket smakade jättebra.

Restaurang London där vi på kvällskvisten åt denna rätt.Tidigt uppe

Nu för tiden finns det många p-platser vid stationen.


Idag skulle jag på en kurs i stora staden. Tänk fast solen sken i arla morgonstund så tog jag bilen till Centralstationen!


Gör om entrén till lasarettet!Man skall känna sig välkommen när man kommer till lasarettet. Vi alla kommer in genom en stor entré där några damer sitter bakom en disk alldeles till vänster, under dagtid. Till höger finns det en cafeteria som också den är öppen under dagtid. Aldrig på helgerna. Praktiska stolar, vitt porslin av samma sort som lasarettets avdelningars nyttjar och damer i vita korta rockar och ej att förglömma små hättor på sina huvuden. Inte speciellt roliga direkt.Här ser Ni lasarettets eminenta kafeteria. Skulle besöka den sk kiosken i måndags kväll för ett inköp som inte fungerade, huvudsakligen för att det jag skulle ha saknades. Här kan man köpa enklare godis, lite chokladbitar, säkert med inriktning mot vårdpersonalen, tidningar  och framförallt strumpor. Denna vara, sk strumpor har varit kioskens succé i många år. Många köper strumpor just här, med roliga motiv på. Även jag har gjort detta tidigare.

Kiosken har ett huvudsakligt fel. Den är sällan öppen. Eller rättare sagt den har öppet mellan 08.00 - 17.00 på vardagar och mellan 08.00 - 16.00 på fredagar. På helgerna är det stängt.

Jag vet att det kanske inte bär sig men här behövs en entreprenör med nytänkande. Inte några drygt medelålders damer som mest vill ha en sysselsättning som kanske ger ekonomi så man har råd att betala hyran men inte så mycket mer.

Här behövs framåtanda. Här behövs landstingspolitiker som inser att människor behöver göra inköp om man ligger inne på aktuelll lasarett, om man är personal och jobbar här och också om man skall besöka någon och vill shoppa upp sig. Inte blommor för dessa innehåller jord och annat som kan ge olika reaktioner så dessa har man ingen försäljning av längre. Det hade man när jag var ung minns jag. Då fanns det en liten blomsterbutik alldeles till vänster när man kom in genom entréen.

Idag, tisdag, har man valt att ha ett sk personalmöte. Man valde att stänga just 16.20 idag. Vi pratar tydligen om en arbetsplats som har hårda arbetssamma dagar  som inte kan och orkar ha ett personalmöte lite senare som möjliggör ett öppethållande åtminstone till 17.00.

Vi behöver en landstingsledning som fattar att här behövs nytänkande! Varför inte öppna upp vid entrén på något sätt. En kombinerad kafeteria med enklare rätter, kanske snabbmat också a la kebak eller korv eller sallad eller annat som möjliggör drive in eller thrue eller vad det heter med kioskprylar också. Tidningar och godis och tandborstar och tandkräm och strumpor om man absolut vill och måste och nallar och vykort och allt som nu finns och förväntas.

Vi behöver dessutom en innovativ företagare som fattar vad människor vill ha och som är beredd att jobba för det och som förstår att rätt tänk kan ge vinst och skapa jobb för hela familjen och släkten.
Detta är inte kul!Hörde att apoteket säljer kaffe för 5:- styck under helgerna då de har öppet och allt annat är stängt+
Min barndoms stora lekpark.


Min barndoms stora lekpark på öster i Nyköping.

Hade bilen parkerad på ett av mina jobbställen och skulle träffa en samarbetspartner på ett annat ställe och passerade denna plats och solen lyste. Jag gick förbi och stannade en stund. Detta var den stora lekparken på Öster på 60-talet. Här fick alla plats. Minns även den lilla lekparken med bara en sån där karusell som man sitter fyra barn i i små korgar i stål/järn eller nå´t. Den lekparken fanns bakom mej( 1 ) , bakokm försäkringskassan ungefär.  En liknade karusell fanns vid järnvägsstationen vid lekparken som fanns där.

Men nu till denna lekpark, den stora.Vi närmar oss.

Jag minns den stora runda karusellen där man sitter på träbänkar och snurrar runt.

Idag är det nya uteleksaker. Kanske är de säkrare. Men är de lika roliga?


Birgers konditori har bästa Skagenröran!Konditori Birgers i Västerport har den absolut godaste Skagenröran som jag har ätit på länge. Längst ner på Västra Storgatan i Nyköping alltså.
Lunchade med sonen idag. Han var hemma i hemstaden på en kort visit och idag passade det att äta lunch med lilla mamma. Vi var på Birgers Konditori i Västerport, köpcentret längst ner på Västra Storgatan i Nyköping.

Vilken lucnh! Vilken underbar Skagenröra. Jag informerade personalen om min upplevelse och kvinnan bakom disken informerade mej om att de har färska räkor. Det känns kan jag säga.


Lite sömn ger tjocka magar!Ju mindre sömn desto större buk och bredare midja, visar en studie bland kvinnor i Uppsala. Lite djupsömn och drömsömn ökar också risken för bukfetma.

Studien jämför kvinnor som sover minst åtta timmar per natt med dem som sover mindre. Bland extrema kortsovare, de som sover mindre än fem timmar, var midjeomfånget i medeltal nio centimeter större än bland dem som sov åtta timmar eller mer. Sambandet mellan kort sovtid och bukfetma var särskilt synligt för yngre kvinnor.

400 kvinnor deltog i en natts sömntest och genomgick en hälsoundersökning där de fick midjemått och bukhöjd mätta. Både sömntiden och längden på olika sömnstadier registrerade. Det finns flera tänkbara förklaringar till att sömnen ökar fettillväxten i buken.

Både kort sovtid, kort drömsömn och kort djupsömn rubbar produktionen av kortisol och tillväxthormon på ett sätt som kan bidra till att driva kroppsvikten uppåt. Kort sovtid innebär också mer vaken tid med möjlighet att äta.

Intressant! Gör vi inga egna val längre. Äter vi alltid bara för att det finns? Måste man öppna kylskåpet bara för att man är uppe mer?

Vad tror Du? Hur hanterar Du "att äta" bara för att det finns? SMåäter vi bara för att vi har hemma? Hur gör vi?

I facktidsskriften Sleep kan DU läsa hela rapporten.

Israel och Västbanken 1.

Så var vi då på väg med Austrian Airlines, ett kanonbra bolag att flyga med, åtminstone denna gången. En lugn flygtur fast vi skulle ner i Wien enligt planerna och byta plan. Duktig och serviceinriktad personal. Vi är väldigt nöjda!

Flygplatsen i Tel Aviv

Härlig flygplats med en massa vattenfall inomhus. Värmen slog emot oss men det kalla vattnet kylde ner. Annorlunda i varje fall för mej som inte sett detta förut.

Sen skulle det frågas? Vad skall Du göra här? Hur länge skall Du vara här? Skall Du hälsa på någon osv? Vi blev behandlade väl även om det tog lite tid, något som vi i och för sig visste om innan.
Vår guide under vår vistelse, Kent Edlund mötte oss när vi kom. Kent är norrlänning, bärdig från Örnsköldsvik som bott i Israel i närmare 30 år och som lever med och är gift med en kvinna från detta land. han pratar hebreiska flytande vilket har varit en stor hjälp denna resa.

Så bar det iväg mot Neve Shalom och Kents hemby.Så bar det iväg mot Neve Shalom som är vår guides by där han bor med sin familj. Byn är en plats där judar och araber, både muslimer och kristna levar tillsammans och den enda platsen i Israel där man lever på detta vis.

På hemsidans första sida kan man läsa följande:

En fredens oas i konflikternas Israel är Neve Shalom Wahat al-Salam. Namnet betyder fredens Oas på hebreiska respektive arabiska. Här bor judar och araber till-sammans och arbetar för ökad förståelse mellan de båda folkgrupperna. Byns invånare vill skapa en miljö där man lever i respekt för varandras kultur och samtidigt bevarar sin egen.

Här bor judar och palestinier tillsammans
Här går barnen i samma skola
Här ordnas kurser och seminarier för fredlig samexistens
Här välkomnas besökare och turister

Public relations 

Fredens Oas är namnet på en by i Israel som grundades 1972 och där man lever i samexistens. Byn finns mitt i konflikternas Israel och har fått namnet Neve Shalom på arabiska och Wahat al-Salam på arabiska.

Här bor judar och palestinier tillsammans och arbetar för ökad förståelse mellan de båda folken. Byns invånare arbetar för att skapa en miljö där man lever i respekt för varandras kultur och samtidigt bevarar sin egen. Arabiska och judiska högtider och fester firas tillsammans i en unik multikulturell och tvåspråkig miljö.

Här går barnen i en gemensam grundskola. Undervisningen sker på både hebreiska och arabiska. Barnen i skolan kommer förutom från byn också från ett tjugotal byar och samhällen i regionen – vilket är unikt i Israel. Barnen växer upp med samexistens som den naturliga tillvaron i stället för den konflikt som råder mellan palestinier och judar i andra delar av landet.

Budskapet om fred och samexistens vill byns invånare sprida till övriga delar av Israel och resten av världen. Byn vill tjäna som förebild genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet av konfliktlösningar.

Vi gick runt i byn och fick också mycket information om hur man gjort, hur man lever idag, vilka svårigheter man hara haft och som man fortfarande har osv. Mycket intressant.

Här kommer lite bilder från vår rundvandring i byn:

 

 

 

Granatäpple

 

 

Skolan

Skolan i Neve Shalom

 

Skolgården

 

Skolgården

 

 

 

Boende i området ( det kommer lite bilder på lite olika hus i byn)

 

 

Nytt hus på väg.

 

Nybyggare


 

Här byggs och fixas det.

Många olika hustyper fanns det.Intressant att se olika byggnadstyper.
Lite senare första kvällen kom vi fram till vårt hotell Gallil i Netanya.
Här ser NI vår utsikt från hotellrummet. Underbart härligt!
Kisse som ofta vistades i hotelllobbynHotellet


Detta var dag 1 på vår resa. Fortsättning följer...

 
RSS 2.0