Gör om entrén till lasarettet!Man skall känna sig välkommen när man kommer till lasarettet. Vi alla kommer in genom en stor entré där några damer sitter bakom en disk alldeles till vänster, under dagtid. Till höger finns det en cafeteria som också den är öppen under dagtid. Aldrig på helgerna. Praktiska stolar, vitt porslin av samma sort som lasarettets avdelningars nyttjar och damer i vita korta rockar och ej att förglömma små hättor på sina huvuden. Inte speciellt roliga direkt.Här ser Ni lasarettets eminenta kafeteria. Skulle besöka den sk kiosken i måndags kväll för ett inköp som inte fungerade, huvudsakligen för att det jag skulle ha saknades. Här kan man köpa enklare godis, lite chokladbitar, säkert med inriktning mot vårdpersonalen, tidningar  och framförallt strumpor. Denna vara, sk strumpor har varit kioskens succé i många år. Många köper strumpor just här, med roliga motiv på. Även jag har gjort detta tidigare.

Kiosken har ett huvudsakligt fel. Den är sällan öppen. Eller rättare sagt den har öppet mellan 08.00 - 17.00 på vardagar och mellan 08.00 - 16.00 på fredagar. På helgerna är det stängt.

Jag vet att det kanske inte bär sig men här behövs en entreprenör med nytänkande. Inte några drygt medelålders damer som mest vill ha en sysselsättning som kanske ger ekonomi så man har råd att betala hyran men inte så mycket mer.

Här behövs framåtanda. Här behövs landstingspolitiker som inser att människor behöver göra inköp om man ligger inne på aktuelll lasarett, om man är personal och jobbar här och också om man skall besöka någon och vill shoppa upp sig. Inte blommor för dessa innehåller jord och annat som kan ge olika reaktioner så dessa har man ingen försäljning av längre. Det hade man när jag var ung minns jag. Då fanns det en liten blomsterbutik alldeles till vänster när man kom in genom entréen.

Idag, tisdag, har man valt att ha ett sk personalmöte. Man valde att stänga just 16.20 idag. Vi pratar tydligen om en arbetsplats som har hårda arbetssamma dagar  som inte kan och orkar ha ett personalmöte lite senare som möjliggör ett öppethållande åtminstone till 17.00.

Vi behöver en landstingsledning som fattar att här behövs nytänkande! Varför inte öppna upp vid entrén på något sätt. En kombinerad kafeteria med enklare rätter, kanske snabbmat också a la kebak eller korv eller sallad eller annat som möjliggör drive in eller thrue eller vad det heter med kioskprylar också. Tidningar och godis och tandborstar och tandkräm och strumpor om man absolut vill och måste och nallar och vykort och allt som nu finns och förväntas.

Vi behöver dessutom en innovativ företagare som fattar vad människor vill ha och som är beredd att jobba för det och som förstår att rätt tänk kan ge vinst och skapa jobb för hela familjen och släkten.
Detta är inte kul!Hörde att apoteket säljer kaffe för 5:- styck under helgerna då de har öppet och allt annat är stängt+
Kommentarer
Postat av: annebelle

Sanslöst! :(

Jag ska skriva om promenixen, när den blir av. Kanske hinner du före...

2010-05-04 @ 23:02:18
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: anne

Ja, det är ju inte som att patienter slutar komma in eller övrig personal går hem under resterande icke-kiosk-tid, så kundunderlag måste ju finnas.

2010-05-05 @ 05:26:45
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kan föreställa mig att det kan vara svårt att få lönsamhet på kioskverksamhet på ett litet lasarett och om nu sjukvårdsbudgeten är stram så kan det vara det första som får stryka på foten. Men kanske kunde man engagera Röda Korset eller någon annan frivilligorganisation att stå för personalinsatsen och på så vis göra det billigare. Lite nytänk är aldrig fel.

2010-05-05 @ 05:37:23
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Tänkte ¨på detta med ICA kuriren också, att Du inte fick något gehör. De kunde väl ha publicerat Ditt brev efter förfrågan när Du nu gjorde Dig möda att skriva. Jag passade på att säga något trevligt till de tidningar som min mamma troget prenumererat på i alla år. Däribland fanns en som jag sällan ser annars som heter Kvällsstunden. En enkel tidning med läsning som passar äldre.

2010-05-05 @ 06:51:08
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0