Per Nuder skriver memoarer..."Stolt men inte nöjd"

Sitter med en kopp thé framför tv.n och hör att nu har Per Nuder gett ut sina memoarer där han pratar ganska fritt om livet och människor han mött.
Vad är det som gör att människor i tid och otid nuförtiden behöver skriva av sig om livet kopplat till andra människor och vad de tycker om dessas agerande hit och dit. I svenska dagbladet kan man läsa följande i en artikel av Ove Nilsson 30 juli 2008, " I januari i år blev Pär Nuder petad som ekonomiskpolitisk talesman för socialdemokraterna. Han lämnade då sin plats i finansutskottet. Sedan dess har han valt att inte sitta i något utskott, där det mesta av riksdagens arbete försiggår.

Han har under våren inte deltagit i en enda av riksdagens debatter. Den senaste var den 21 november förra året. Han har inte heller skrivit någon enda motion under våren. Den senaste med Nuders underskrift är från oktober.

Samma sak gäller skriftliga frågor eller interpellationer (längre frågor). Den senaste och hittills enda skriftliga frågan från Nuder sedan 2006 är från den 14 december 2007. Av riksdagens 33 voteringsdagar under våren har Nuder varit frånvarande vid drygt en tredjedel, 36 procent.

Riksdagens regler för arvodet utgår från att ledamöterna arbetar med sitt uppdrag 365 dagar om året. Därför har de till exempel ingen semester eller semesterersättning. Om de har för avsikt att göra något annat under en viss tid kan de begära ledigt, varvid en ersättare tas in. "
Detta kanske inte är första gången en riksdagsman agerar på detta sätt. Kanske har han jobbat med andra riksdagsuppgifter, jag vet inte vilka,det kanske finns sådant man kan göra som inte syns men vad jag funderar mera på är varför man när man skriver memoarer måste prata om andra levande människor, sina kopplingar till dem och vad de sa då och då, vem som skrek till vem osv. Varför måste vi andra känna till allt om deras relation sett ur en persons perspektiv?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0