Att trolova sig

Som sagt hur skulle man klara sig utan Malou von Sivers när man är hemma och är sjuk. Jag har ingen aning. Idag lyssnade jag på Elsie Johansson, denna författare som nu skrivit i 30 års tid. Jag har läst flera av hennes böcker och skall nog läsa den som kommer nu också om den kommer över mej. Hon var idag med i Malous studio som handlar om böcker på onsdagar. Hon kommer ut med en ny bok i dagarna som jag sa.
Elsie har mött kärleken igen vilket hon så passligt nämner i direkt-Tv, så att alla får veta det samtidigt. Ja just denna sak kanske folk vet, tänker Herta men nyheten för Elsie är att hon och nye mannen ( hur ny informerades det inte om ) ämnar trolova sig. Mannen var inte lika inne på ämnet sa Elsie i intervjun. Han inser inte vad ordet betyder riktigt tror Elsie...
Hon informerade oss också om att paret ämnar inte varken förlova sig eller gifta sig utan just enbart trolova sig...för att det är ett så fint begrepp.
Herta tänker inte förklara begreppet. Den som vill kan googla på det. Det kändes bara så härligt att i TV idag se en författare som var så levnadsglad och såg framtiden så ljus.

Kommentarer
Postat av: Coquina

Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där om du gillar smycken =)

2011-04-27 @ 23:50:00
URL: http://coquina.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Hmm ... jag vet nog inte skillnaden mellan förlovning och trolovning. Det låter i det förra fallet som om man lovar för mycket och i det andra som om man lovar trohet. Själv är jag bara förlovad och det kom aldrig längre, värmlänningar bara lôver och lôver!

2011-04-28 @ 09:13:07
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Ser inte vitsen med att lova varann något... hälften av alla som gifter sig, skiljer sig... jag och särbon har bytit ringar, som det står " from here to eternity" ... och det hoppas vi stämmer !

2011-04-28 @ 20:59:04
URL: http://www.smulan-67.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0