April april!

Så här ser Nyköpings stadshus ut just nu. Man håller på¨att byta ut fasaden och samtidigt med detta utspelade sig händelsen nedan tidigare idag.
Nyköpings stadshus skall byta ut sina plattor med italiensk marmor. För oss som var med på 70-talet så minns vi denna stora diskussion kring dessa marmorplattor och dess vara eller inte. Ja förresten man diskuterade hela stadshusets vara med för den delen.
Många skattepengar blev det den gången och nu så skall dessa marmorplattor bytas ut. Därav dagens inbjudan att den som ville skulle komma till vårt stadshus kl 10.00 på fm för att få inköpa en eller ett par begagnade plattor. Man hade intervjuat kommunens PR konsult, Anita de Primo Ila. Konstigt men Herta har aldrig hört talas om denna kvinna. Tanken enligt artiklen i dagens Södermanlands Nyheter är att låta Nyköpingsborna stoltsera med en äkta bit samtidskultur, lite som återbäring efter alla diskussioner och oenigheter som varit kring detta stadshus med sin marmorbeklädnad.
I varje fall, vill man ha en platta som enligt artikeln skall väga 90 kg styck så skulle man bege sig till ovan nämnda stadshus 10.oo idag på fm.
När vi läste morgontidningen så funderade vi kring ämnet: kommer det att dyka upp några människor med intresse för 70-talsmarmor?
Enligt Södermanlands Nyheter på nätet i em så kom det åtminstone en person med intresse för marmorplattor. Ett reportageteam från den lokala tidningsblaskan stod dock och väntade och istället för marmor erhöll den aktuelle mannen ett tröstpris.
Så kan det gå när vi bara tänker till hälften...
Så här har vi varit vana att se stadshuset.

Kommentarer
Postat av: anne

Ja, jag kom som aldrig iväg jag... ;)

2011-04-01 @ 18:40:21
URL: http:// annnne.blogg.se/
Postat av: Skatan

Inte jag heller ... och jag har inte ens "hunnit" läsa lurendrejeri-artikeln. :-)



Kul i alla fall ...



Kram!

2011-04-01 @ 18:57:22
URL: http://skatanstankar.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Ha ha... jag skulle köpa plattor direkt! Om det funnes några.

2011-04-02 @ 07:28:47
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0