Att äga ett hotell på Västerlånggatan?

Som sagt i mitt förra inlägg som i första hand handlar om Åres choklad och att den är god konstaterar jag i en nästan liten  bisats att jag nog ägt ett hotell på Västerlånggatan...Inga ställer sig frågan" Och sen till meningen "...tror att jag ägt ett hotell där ....." Vadå tror ägt ett hotell? Hur mycket äger Du egentligen om ett hotell på Västerlånggatan kan bli borta i hanteringen???? 
Bland mina ägodelar skulle jag inte ens kunna missa en hundkoja i Liskogen."
Jag kan väl säga att som jag minns det så var jag inte så stolt över just detta ägande. Om man läser på Wikipedia vilket alls inte alltid har sanningen kan man läsa följande:
Västerlånggatan är en gata i Gamla stanStockholm. Den ringlar sig från Mynttorget till Järntorget och följer sträckningen för den första försvarsmuren. Den blev, tillsammans med Österlånggatan, stadens huvudgata sedan området innan mur blivit för trångt och man började bygga västan mur och östan mur. På 1400-talet omnämns den som longagatuna waestan mwr men också som Allmänningsgatan ochLånga gatan men i slutet av 1500-talet hade man kommit fram till ett namn som i hög grad liknar det nuvarande, Westra longgatun.

Wikipedia fortsätter med följande textrad " Västerlånggatan är tillsammans med Hornsgatan den billigaste gatan i den svenska versionen av sällskapsspelet Monopol. Hoppas nu att bloggvännen Inga kommit till klarhet.
Nej det var ju här, på Norrmalmstorg som man skulle äga hotell och där mina medspelare skulle "ta in".

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Ha ha... en får tacke för god förklaring. Den ställer Dina sinnesförmögenheter i en bättre dager än påståendet att ett hotell på Västerlånggatan blivit borta i hanteringen.

2011-04-24 @ 11:55:56
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Britt

Vad längesedan jag spelade Monopol. Minns ju inte idag vilka gator som var mest förmånliga att äga....trodde i min enfald att det fanns ett högt värde i ett hotell på Västerlånggatan...men ack så fel jag hade.



Kanske jag också byggde hotell där...eller ett litet grönt hus.

2011-04-24 @ 12:32:57
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: anne

Var Västerlånggatan billigast?



Ja,ja...Jag har aldrig förstått nöjet med Monopol och med ålderns rätt övertalas jag inte numera.

2011-04-24 @ 13:59:11
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia

Skrattar, när jag läser att ett hotellägande tappats bort i glömskans värld. Ja, i så fall skulle man behöva äga massor...

2011-04-28 @ 22:10:23
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0