Varför är Mac bättre?





Dagar kommer och går och ibland ställs vi inför nya faktum. Ett faktum för mej är att jag har möjlighet att få finnas till i ett sammanhang där jag eventuellt kan få vara med och sponsra en Mac dator. Detta är en ny värld för mej och jag förstår inte riktigt skillnaden och varför? Ja inte själva datorköpet, det är nödvändigt man varför Mac?

Kom igen nu Ni som är Mac användare och berätta för mej, varför?

Kommentarer
Postat av: anne

För mig är det för att resten av familjen har dem OCH att man inte kan få virus i Macar. Dotter och maken anser att man kan använda bättre program i Macar vad jag tror mig ha förstått och dottern är en mästare på alla smarta kortkommandon (som jag ännu inte lärt mig så många av).



Och så är de snygga! :)



Kanske Selma har bättre svar att ge?

2010-07-21 @ 20:53:50
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Men hur håller det där argumentet att det finns mer program till vanliga PC. En jag känner skulle t ec göra några fotoböcker och där funkade inte Mac?

2010-07-21 @ 21:49:45
Postat av: Selma

Om man är intresserad av spel, ska man välja PC. Om man vill kunna mixtra i djupet av sin dator, välj PC. Om man vill kunna skriva, surfa, sortera bilder, redigera bilder, ha musik man ändå betalat för, inte gillar virus, inte tycker om att datorn ofelbart efter att man satt igång den fyllt av allsköns jag vet inte vad som gör att den blir påtagligt mycket långsammare efter ett litet tag, då väljer man mac. Det finns alldeles säkert fler program till PC men kan säkert vara som Annes dotter säger bättre till mac. Ett bra program räcker gott istället för en massa sämre, i alla fall för mig. Det var bland det första jag gjorde när sonen flyttat ut, jag köpte en mac. Jag behövde inga spel och jag hade ingen ständig support. Ibland kan det krångla med Safari, mac:ens webläsare, jag har laddat ner Mozilla också, drabbas jag av att det krånglar mot andra i vissa bloggar, somligt på Facebook och kanske beställa fotoböcker kör jag Mozilla, då kan det funka. Man har i iPhoto som följer med mac:en en del fina möjligheter till fotobokstillverkning också. Och så är de så snygga! Min dator funkar alltid med maken PC är det alltid något. Hans hackar och tjatar om virusprogram och gömmer musik på ställen där de inte går att hitta. Näe, tyvärr är jag inte sponsrad av Apple.

2010-07-22 @ 08:40:32
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: anne

Jag frågade maken och nu ska vi se om jag minns:



Kan inte få virus.



Mac:en är en helhetslösning där du får allt som i ett paket (PC är mer som att du behöver plocka in dina pusselbitar)-jag förstod det så.



Mac:en är mer användarvänlig i och med att du inte behöver vara datornörd och kunna konfigurera saker och ting till höger och vänster.



Traditionellt använde musiker, fotografer, konstnärliga själar Mac, men dessa funktioner får man numera även i PC.



Design.



Attityd/image - du förmedlar att du gillar hi-tech no fuss!



Apple hade (har?) helt underbara reklamfilmer om Mac vs PC, kolla dem, om inte annat så för nöjes skull.



Och angående Safari som Selma nämner, jag/vi använder Mozilla rakt av.

2010-07-22 @ 09:02:49
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

TAck för alla svar.

2010-07-22 @ 10:10:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0