Det regnar inte i hela Sverige idag.

Läser man Aftonbladet idag på nätet så får vi veta att det är otroligt eländigt över en stor del av riket idag. E4:an är totalt icke körbar och vi bör hellst hålla oss hemma och samtidigt hålla oss med gummabåt tills dess vägarna är farbara.
Jag vill i detta sammanhang visa några bilder från Öland, från det landskap där Aftonblaskan har visat bilder från Böda Sand där husvagnsfolket åker hem och inte vill vara kvar. Konstigt tycker jag eller är det stadsbor vi pratar om? Minns när vi var på semester med den ombyggda folkabussen eller med husvagnen senare, hur mysigt det var när det regnade.Hur vi delade det lilla utrymmet som fanns. Vi spelade spel, läste, lyssnade på radio och pratade. Tror inte någon i familjen for illa av detta.
Men åk hem från Öland Ni bara! Nej ok jag fattar att regn och små utrymmen definitivt inte passar alla. Är livet t ex inte så stabilt innan eller med tonårsbarn kanske detta inte är grejen, jag vet.
Så här såg det ut idag på Norra Öland.
Fredagen den 29 juli på NOrra Öland utmed vägen strac innan avtagsvägen mot Sandvik.
Visst har det regnat. På Öland i varje fall där vi befinner oss har det dock mest regnat under kvälls-resp nattetid vilket är räddningen vilket innebär hela dagar ute trots regn och skyfall.
På cykel mot Djupvik.
Jaha nu måste vi välja väg. Stenhuggeri finns det också. Tror Johan Theorin har tillbringat mycket tid på sommrarna i denna bygd runt framförallt Djupvik. Skall f.ö lyssna på honom i nästa vecka om allt passar i tid.
Fiskebodar i Djupvik
Fiskebodar i Djupvik, eller i varje fall f.d. Har man lite pengar man inte vet vad man skall ha till, kan man investera i en fd fiskebod vid Djupviks steniga stränder.
Djupviks badplats
Ölandsstenar vid Djupvik
Stenar vid Djupviks stränder
Mera sjöbodar fast lite större.
Ytterligare sjöbod fast denna gång lite större.
Läckert
Denna gången tar vi denna vägen.
På vissa fritidshustomter har inte vattnet torkat upp ännu.
Och inte på ängarna bredvid heller...
Sommarbrevlådor på rad. Fast en och annan är bofast också och får förmodligen än så länge sin post hela året också.

Kommentarer
Postat av: Suss

Och, här i Örebro har det regnat mest i hela landet. Det kunde jag lätt se på alla utekrukor fulla med vattnet och blommorna i sina plastkrukor flöt som strandade valar högst upp. Nu vill vi se solen igen! Stackars orienterare säger jag bara, men nu får de åka hem till sitt.

2010-07-30 @ 22:41:23
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja det är helt gräsligt för orienteringsfolket mitt i vattenmassorna.

2010-07-30 @ 22:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0