Impotent livskamrat sökes...

Nja det söker jag väl inte men boken var helt underbar.

Sista veckan har jag vakat vid min brors dödsbädd. En annorlunda uppgift. När någon mestadels inte är kontaktbar men känner att man finns där måste man använda tiden. Man kan inte bara sitta där en flera dagar i sträck utan att prata utan att byta tankar och känslor med någon.

I förvirringens tillstånd fick jag inte med mej något läsbart och när jag gått igenom avdelningens lektyr vilket mestadels handlade om ett resemagasin som specialiserat sig på Thailand och Phuket dit jag förmodligen aldrig kommer att åka. Jag vill inte flyga så långt och så länge bl a. Det fanns en bokhylla också med inte vet jag om det var väl valda böcker från lasarettsbiblioteket inkl en jättebibel som jag inte kunde hitta i.

Men jag hittade denna boken ovan, Titeln var Impotent livskamrat sökes på Bonniers förlag, utgiven i slutet på 90-talet. Författaren heter Gaby Hauptmann. En fullkomligt sanslöst rolig historia med förvecklingar och tokigheter samtidigt som den har en stor portion allvar i sig.

Carmen 35 är så vansinnigt trött på alla män som hon dejtar(!) Hon är också halvtihop med Peter tror jag han hette som bara verkar vilja ha sex med henne. Hon är trött på alla som ser henne som objekt och bjuder på mat och tror detta skall inkludera mycket mer. Hon sätter in en annons "impotent livskamtat sökes" och breven börjar droppa in...Mitt i allt detta lär hon också känne den gamla damen i trapphuset, Elvira 80 år vilkens liv visar sig ha en spännande historia. Allt samman knyts ihop i slutet i boken. Jag gillar trassligheter med humoristisk underton och denna boken har detta. Jag gogglade på boken. Många har läst den och dömt ut den totalt utom ett fåtal personer. Men det finns människor till allt. Jag gillade den och kanske är det så att när jag behöver koppla av så vill jag inte ha det allra djupaste. Det är mitt liv så ofta fyllt av i så stor mån ändå.

En stunds underhållning alltså!


Kommentarer
Postat av: anne

En så kontrastfull situation du beskriver; vaka hos din bror samtidigt som du läser en sanslös historia. Kanske var det just vad du behövde för stunden?Kram på dig!

2010-02-14 @ 12:45:58
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

Livet är kontraster. När man gått igenom lite sorger lär man sig att det är så, mitt i eländet måste man vila för att orka med. Det verkar klokt att läsa en sanslös bok i det läget. Jag hoppas att det är så bra det kan med dig!

2010-02-14 @ 13:00:30
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Anonym

Det finns alltid människor som tror sig veta hur andra skall hantera sorgen. För mig går sorg, saknad och rädsla alltid att blanda ihop med smått roliga tokiga galna saker för att få ihop det och för att orka med. Sorgen och saknaden blir inte mindre för det, bara en del av livet liksom.

2010-02-14 @ 13:47:23
Postat av: Suss

Herta, Vad mycket du har gått igenom den sista veckan! Jag är ledsen för din skull, att mista en nära anhörig. Det väcker många tankar, minnen och konstiga associationer. Plötsligt är en del bara slut och ändå går livet vidare! Kram.

2010-02-14 @ 18:14:42
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

Den titeln verkar bekant för mig, trots det kan jag inte minnas om jag läst den eller endast läst om den.Att mista en kär anhörig är tungt, jag hoppas att inte dödsprocessen blir alltför utdragen för din bror. Det är en jobbig tid för alla som finns runt omkring.2010-02-14 @ 20:17:30
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Herta, jag håller med dig - det är verkligen en rolig bok! Jag fick den i present när jag var 20 och bodde i Tyskland. Det är ju en tysk bestsellerförfattare som har gett ut många böcker i samma genre, så du har mer framför dig att läsa! De senaste tycker jag inte lika mycket om, några verkar vara lite hastigt skrivna (tjäna mer pengar?) men den här boken du beskriver har jag i kärt minne.Ps. Tillvarons kontraster är verkligen en del av det existentiella!

2010-02-15 @ 10:54:16
URL: http://jennysrum.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0