Fixa sexpacket!


Vad kan man göra för att förbättra?

1. Plankan

Så gör du: Ligg på magen på en träningsmatta. Res hela kroppen i en rak linje, så att kroppstyngden vilar på tårna och armbågarna. Håll upp höften och håll ryggen rak. Spänn magmusklerna och andas normalt. Håll positionen i tio sekunder. Upprepa tre gånger.


2. Sned planka

Så gör du: Ligg på sidan på en träningsmatta och res hela kroppen med ena armbågen och fötterna som stöd. Stanna i positionen i tio sekunder. Upprepa tre gånger.

– Den här övningen är väldigt bra för att attackera magens sidomuskler, eller de så kallade kärlekshandtagen. Är du nybörjare kan du göra övningen lite lättare genom att pressa kroppen upp och ner i stället för att hålla den mer statiska, lyfta positionen.


3. Rulla boll

Så gör du: Sitt på knä i en upprätt position. Placera båda händerna, med knutna handflator, på en balansboll framför dig. Håll armarna sträckta. Rulla nu bollen först framåt och sedan tillbaka igen. Var noga med att axlarna, magen och knäna är i en rak linje under hela övningen. Upprepa varje rullning tio gånger i tre set.

– För att göra övningen ännu mer effektiv kan du placera händerna närmare dig själv. På så sätt måste du rulla bollen längre och din magträning blir mer intensiv.
 
Jag hittade dessa tips i Aftonbladet på webben den 27/1 2010. Klickar Du på länken finns det också bra bilder hur Du gör. Tipsen kommer från Joe Dowdell, kändistränare.

Jag kan konstatera att plankan är en av mina gamla favoriter som finns känd hos de breda folklagren som tränar tror jag, att ligga på sidan och pressa har vi väl gjort lite då och då om vi försöker hålla formen och att jobba med boll, ja det har funnits också.


Kommentarer
Postat av: anne

Jag fick träningsvärk bara av att läsa detta...

2010-02-28 @ 22:12:25
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vi får fundera vidare...

2010-02-28 @ 22:22:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0