Har någon dött?

Telefonen ringer......
Herta: Ja det är Herta.
Okänd dam: Är det Herta?
Herta: Ja
Ingen där
Ingen där
Ingen där
Samtalet bryts
Herta försöker att hitta telefonnumret i telefonen utan resultat. Damen ifråga lät så allvarlig och telefonnumret var nytt och okänt. Människan ifråga lät inte som en telefonförsäljare utan mera allvarligt sinnad.
Telefonen ringer igen.....
Herta: Herta
Okänd dam: Ja hej det är gamla svägerskan ( som inte säger gamla svägerskan utan anger sitt gamla namn som hon haft i alla tider)
Herta: Hej och samtalet fortsätter i ca 30 minuter.
Som kuriosa kan nämnas att när samtalet kom satt Herta i TV-fåtöljen och halvsom samtidigt som programmet "Bonde söker fru" utspelade sig. En av bönderna hade just visat upp sina helt ljuvliga små ponnies, det var sommar och solen sken och Herta halvsov och tyckte att detta var var hon orkade med en vanlig onsdagskväll med 2½ arbetskvällar på raken. Hon var helt borta i nyllet och undrade vem det var. Damen lät allvarlig och sekunderna var långa innan kontakt skapades såtillvida att Herta förstod vem det var och att ingenting hade hänt med någon anhörig någonstans. Sådana samtal har inte varit helt ovanliga i det Hertanska hemmet.
Herta hade sovit i två timmar tror hon när samtalet kom. Får man göra det en vardagskväll så här? Borde man inte röja hemma eller något typ koka äppelmos eller något annat maffigt.

Kommentarer
Postat av: Suss

Jag tycker "Bonde söker fru" låter som det var precis vad du behövde en kväll som den du beskriver.

2011-10-12 @ 23:10:43
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Selma

Det klart man får.

2011-10-13 @ 08:09:20
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Jo då man får sova! Och ska nog sova i fåtöljen. Enda andra godtagbara alternativ är att tvinga fram en promenad eller att äta.

2011-10-13 @ 09:10:27
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0