Ullared



 

Sitter och kollar på Tv ikväll. Har blivit mycket Tv de sista veckorna. Ikväll är det både "Sveriges fulaste hem" och "Ullared". Detta sistnämnda program följer en massa människor som shoppar loss på Ullared. Vi får följa en barnfamilj som har sommarens semester, 14 dagar i Ullared.  De shoppar för hela året för ca 50 000:- Två veckor på semestern ägnar de åt detta. 
 Vi får också följa en kille, singel, som arbetar i varuhuset. Han är ensam, letar och längtar efter en livskamrat, någon att dela vardagen med. Inte så lätt om man bor på småorter. Är det lätt någonstans förresten om man inte är som mängden?

Har Du varit i Ullared? Vad tycker Du om detta fenomen? Hur har denna kommers kommit att bli? Är det bara billiga priser? Är det småländsk innovatörskap och entreprenörskap? Vad handlar det om? Vad får svenska folket att vallfärda till detta ställe?

Jag åkte till Ullared med Oskarssons buss, en kärringresa från Nyköping tillsammans med en kollega. Vi skulle uppleva hur vårärvara i bussen drog ned medelåldern totalt är. Några damer hade också förmodligen motvilligt släpat med sina män. Vi handlade för sammanlagt en tusenlapp. Kollegan lyckades också få med sig ett kvastskaft hem på bussen. Ingen av oss förstod varför hon köpte detta?


Ett sällskap firar en kvinnas 50-årsdag därnere. Hon skickas in att köpa presenter, 12 st som skall slås in i paket för sammanlagt 300 kronor. Sen har sällskapet någon form av paketspel tillsammans med ett inmundigande av alkoholhaltiga drycker. De verkar ha mycket trevligt.


Nu kommer ett meddelande till min man här på bloggen ( om han nu läser den)

JAG VILL INTE FIRA MIN 50-ÅRSDAG NÄR DEN NU KOMMER PÅ ULLARED.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0