Hertas nässelsoppa på mormors vis.

Men vi plockade. Mamma berättade om hur järnrik soppan var och att den därför var väldligt bra. Så nu skall det kokas, i år igen. Nässlor det är gott det!

Herta har förutom gräsklippning och rissläpning, plockat nässlor idag på eftermiddagen. Nu skall de hanteras för det skall bli soppa ikväll.

Hertas recept
2 l n |
1,5 l v |
2 st grönsaksbuljongtärningar 1 dl gräslök 2 msk smör 3 vetemjöl 1 dl grädde Serveras med var sitt hårdkokt ägg. |
Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar i en gryta. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila ifrån spadet och häll tillbaka det i grytan.
Hacka gräslöken. Hacka sedan nässlorna eller finfördela dem i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter.
Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Strö över gräslöken.

Soppan är färdig.

Nu äter vi, på gammalt sopp-porslin från Härnösand.
Kommentarer
Postat av: Suss
Tack, tack för det recptet, jag har nyss kommenterat till dottern att hon har gratis mat på tomten. Hon nappade inte, sa bara: "Ja ja ja!"
Svar: Blogga gärna om damtoaletten på Vasakyrkan, det lät spännande.
Trackback