Hertas älgköttsgryta i tryckkokare

- 2 kg älgkött ( ungefär)
- flytande rapsolja ( skall vara smör som inte fanns hemma)
- 400 gr färska champinjoner
- 1 liter vatten
- 2 bitarköttbuljongtärning
- 5-7 enbär
- en skvätt rödvin
- 4-6 vitlöksklyftor
- Maizenamjöl till ev redning
- 3-5 morötter
- 5-6 palsternackor
- 1 gul lök
Bryn köttet i stekpanna el liknande och koka det sedan i tryckkokaren i 20 minuter.
Lägg över det i uppläggningsgrytan och lägg i grönsakerna i tryckkokaren. Täck med vatten och koka 6-7 minuter. Lägg grönsakerna i uppläggningsgrytan. Red med Maizena efter smak och önskemål.
Serveras med potatis och röd vinbärsgelé. '
För bakgrundsinfo se här
Kommentarer
Postat av: Freedomtravel
Jag har en kompis som driver den här sidan:
www.tryckkokning.se
Postat av: Selma
En tryckkokare har jag länge varit nyfiken på.
Postat av: Herta
Fredomtravel: Jag var inne där och kollade tidigare idag.
Selma: Köp en. Jag köpte min billigt på en tyskägd butikskedja:).
Postat av: Britten
Älggryta gör jag ofta ..Har dock aldrig provat i tryckkokare
Postat av: Inga Magnusson
Det här låter supergott! Älgkött är tacksamt att laga mat av, smakrikt.
Varför kokar Du i tryckkokare?
Postat av: Anonym
Inga: Jag köpte denna för några år sedan. Förmodligen minns jag min mamman och ur gott det blev, ville han en egen. När mannen såg detta så började han prata om strömförbrukning och att koktiden är mycket snabbare, allt det där visste jag.
Trackback