Behöver en ny dator så småningom.

 
Herta behöver en ny dator så småningom. Dell fungerar inte längre. Man kan inte spara något på den. Det går inte att jobba med bilder osv. Så Herta funderar och funderar? Har du några bra tips vad jag kan hitta på, behöver satsa på osv? (För att lugna dej kan jag meddela att den nya som flyttar in kommer varken att vara orange eller limegrön)

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Jag har inga råd att ge egentligen. Vi har med tiden kommit att köpa datorer där vi vet att vi kan få praktisk support och hjälp utan att åka för långt hemifrån. Och innan vi handlar, en försäkran om hjälp att föra över sånt som vi vill ha med till en ny dator. Och hjälp med att hitta och installera nödvändiga program. Alltså det handlar mer om god service än om märke. Lap-top har det blivit att ha för det mesta, men en iPad med mobilt bredband för att kunna ta med när som helst och vart som helst.

Svar: Jag vill ha det enkelt. orkar inte vara nörd.
Herta bloggar

2012-07-01 @ 00:04:17
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag köpte en Samsung nu senast, den är nog bra både större minne bättre bildkvalitet och lågstrålande enligt försäljaren, med det tar tid att hitta alla finesser när man har ny dator, speciellt som jag har kvar den gamla på jobbet och kör två datorer parallellt.

Svar: Vad köpte du?
Herta bloggar

2012-07-01 @ 08:39:21
Postat av: vandrar

Oj det var jag som skrev, du ser.... på min andra dator ligger avsändaren kvar.

Svar: ok
Herta bloggar

2012-07-01 @ 08:41:06
Postat av: Selma

Jag säger som vanligt jag. Köp en Mac, det är är visserligen dyrare men tänk så mycket problem man slipper. Du har aldrig gett intryck av att vare sig vilja bygga om program eller spela avancerade dataspel så ...

Svar: Måste fråga dig Selma. Om jag t ex vill göra mappar till olika saker. Kan man göra det i mac. Jag har hört att om man t ex har många sparade filer i word och kallar filerna för olika saker så läggs de i en jättemapp. Måste väl vara fel. Berätta?
Herta bloggar

2012-07-01 @ 09:14:20
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

En gång till då. Jag har aldrig haft en Mac men de lär vara bäst om man vill jobba med bilder. Fast jag har Photoshop elements i min PC och det är också lättvindigt för bildbearbetning.

Svar: Intressent, detta med bilder. Min vanliga dator har pajat och fundrar lite eller en hel del egentligen.
Herta bloggar

2012-07-01 @ 10:38:28
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: anne

Jag har en MacBook privat och en HP Ex eller Pro eller vad den nu heter i jobbet. Om jag skulle köpa mig en ny som jag fick bestämma helt själv, så skulle jag utan tvekan köpa en Mac och jag tror jag skulle slå till på en Air som inte väger många hekton. Att bära omkring på en aldrig så liten dator gör en snedbelastad har jag upptäckt.

Mapp-problemet du skriver om här ovan har jag då aldrig hört talas om!

Svar: Har också kollat på air men den rymmer ju inte så mycket. Är sugen på en mac, alla problem med pc, kanske beroende på att vi:) håller på så mycket och det går liksom inte inbillar jag mig med macen. Blir en 13 tum i alla fall. Har också kollat HP Pro eller vad den nu heter. Skall väl vara en snarlik modell. Lite för manlig touch för mej möjligtvis( får man tänka så?) Mac air rymmer 128 mot mac book 256 minsta modellen.
Herta bloggar

2012-07-01 @ 12:39:10
URL: http://annnne.blogg.se
Postat av: Jess

Vill du jobba med bilder rekommenderar jag verkligen en Mac!

Svar: Jag vill det. Vill bara att den skall funka med lite andra grejor, typ vissa program, kunna koppla ihop med annat. Det går väl inte att koppla till en vanligt tv hdmi utgång eller vad det nu heter...
Herta bloggar

2012-07-01 @ 17:08:34
URL: http://maisongrey.blogspot.se
Postat av: Selma

Jag har aldrig upplevt att det där med mappar skulle vara ett problem. Dels kan man göra mappar och lägga sin dokument i den ordning man vill dels sorterar musik och bilder sig mer eller mindre själva. Bilderna lägger sig i iphoto i datumordning och det är lätt att också köra ansiktsigenkänning och att märka dem efter var de är tagna. Kort sagt, jag har aldrig upplevt mappar som ett problem även om jag ju tappar bort saker ibland eftersom jag glömt vad jag döpt dem till och var jag la dem men det brukar lösa sig det med.

Svar: Låter bra. Nu vill jag ha en enkel dator. Inget strul som jag är trött på. Vill kunna hålla på med bilder och lite dokument, kanske ganska mycket egentligen. Hur är det för Dig när du kopplar ihop med annat, minneskort, tv:n , andra hårddiskar osv?
Herta bloggar

2012-07-03 @ 07:48:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0