Kalmar vann äntligen SM guld och BMM-syrrorna säger nolltolerans!




Efter 98 år eller var det 99 år så har ett av våra smålandslag vunnit allsvenskan! Grattis! Äntligen börjar det bli lite intressant att se på allsvenska fotbollsmatcher igen. Jag är trött på AIK, Djurgården och Hammarby. Trött påsnack om dyra spelarköp osv.
Med ett SM-guld runt halsen kan Kalmar FF nu skratta hela vägen till banken åt andra allsvenska klubbar som fått hundratals miljoner i riskkapital. Ett långsiktigt ledarskap och en tro på fotbollsledare istället för näringslivshöjdare har gjort att den fattiga kusinen från landet lyckades med det omöjliga. Visst är det spännande och intressant.
I storstadsklubbarna fattas viktiga beslut av näringslivets höjdare som ibland är mindre kunniga i fotboll. Man glömmer vikten av långsiktighet i spelarfilosofi och ledarskap I Kalmar FF har fotbollskompetens och långsiktighet i ledarskapet styrt besluten. Samme tränare har varit ansvarig i 7 år. Där pratar vi om kontinuitet i ledarskapet.



Kalmarborna ute på torget för att möta killarna när de kom hem ifrån matchen i Halmstad.


och sen från det ena till det andra......

Barnmorskor talar om nolltolerans


""De flesta nyblivna mammor får fortfarande rådet från barnmorskorna att helt avstå från alkohol under amningsperioden trots Livsmedelsverkets råd om att alkohol i måttliga mängder inte skadar barnet.

Sveriges Radio har frågat barnmorskor och distriktssjuksköterskor i åtta län.

Av de 500 som svarat på enkäten säger åtta av tio att de fortsätter att rekommendera nolltolerans mot alkohol vid amning. ""
Det känns bra tycker jag att våra BMM-syrror talar utifrån mångårig kompetens och inte följer vindar som viner. Det blåser ganska ofta nu för tiden.

Kommentarer
Postat av: anne

Det är väl ändå så att det finns individuella variationer när det gäller alkoholens effekter både för foster och nyfödda barn som ammas. Om barnmorskorna (eller en annan auktoritet) OK:ar alkohol, så finns ju risken att den lågtoleranta individen skadas. Och så vet man väl också hur det är med alkohol ibland...jag tar liiite till..och så liiiite till igen. Nää, nolltolerans tror jag också på!

2008-11-16 @ 19:04:24
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0