Vi måste våga säga Nej!



Vad är det som gör att Cypern lockar så väldans? Läser idag i Expressen om Sonny knappt 16 som fick åka med en 25-årig kamrat och bekant till familjen till Cypern. Väl där blev det festande av och man kom i polemik med några andra ungdomar vilket resulterade i att Sonny och hans kamrat häktades och nu väntar på dom vilket kan resultera i 2 års fängelse.

Läs artikeln i Expressen.

Skall minderåriga få åka iväg till vissa turistorter. Uppenbarligen klarade inte den 25:årige kamraten av att ta ansvar och hantera de möjligheter som alkohol och partylivet erböd killarna.

Kan tänka  mig att pojkens mamma nu förbannar sig själv för detta. Vi minne ju också Calle som åkte till Kos och där han var på fel plats vid fel tidpunkt. Denna händelse är väl inte helt utagerad ännu. Calle var i alla fall myndig.

Släpp inte iväg underåriga ungdomar hur som hellst. Googla gärna på Fritidsresor och Ayia Napa på Cypern. Fritidsresor har sagt upp avtalet med hotellet då hotellägaren inte klarade av att hålla vakt ordentligt vid poolen samt hade poolen öppenhela nätterna. Nu samarbetar han med ett norskt bolag tror jag. På reseforum nät nätet diskuterar ungdomar mycket vart man kan åka om man skall till Cypern och hur man tar sig till just Kalypso.

Några ungdomar som uppnått vuxen ålder och mognad som varit där i sommar beskrev hotellet som jättesunkigt och äckligt med dålig service.

Läs gärna vad Lottie Knutsson på Fritidresor säger:

Jag blir bara förbannad på vad ett kommersiellt samhälle erbjuder för egen vinnings skull!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0