Facebook del 2

 


Det finns dock många tveksamheter med att komma i offentligehetens ljus. Läste en artikel i en kvällstidning om detta igår tror jag där man kan läsa att man i vissa sammanhang ordnar facebookfria zooner där det inte är ok att microblogga, twittra osv. tex att man kan inbjuda till en blgogfri fest. Men hörni, det är väl självklart att man inte skickar upp vilka bilder som hellst. Eller hur är det, plåtar ni lite hursom och skickar upp detta på facebook, förlåt lägger ut kanske man säger. Vi vill ha ett integritetsskyddat samhälle men kan beskriva våra liv, våra hem, hur vi tänker och resonerar hur som hellst. Men vi vill inte ha ett storebrorssamhälle? Jag får itne ihop detta!

Hur tänker och agerar NI andra?


Kommentarer
Postat av: Mia

Jag är mycket restriktiv med de bilder jag lägger upp på Facebook. I stort endast naturbilder... Jag berättar inget via Facebook som jag inte skulle kunna berätta för vem som helst på gatan...Jag tycker det är viktigt att tänka sig för.

2009-08-31 @ 06:59:42
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Ligger lågt, bara sådant som vem som helst kan se och ta del av i vilket sammanhang som helst.

2009-08-31 @ 20:07:13
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med Er. Lägger själv ut lite personbilder fast inte på andra hur som hellst. Mest familj och släkt om de vet om.

2009-08-31 @ 22:23:40
Postat av: Inga M

Jag tycker det är svårt eftersom min blogg i hög grad är en dagbok. Det blir konstigt att inte ha med bilder från vardagsliv. Men jag publicerar inte hela namnet på människor, då går det så lätt att googla fram info och inte omaskade bilder om jag inte fått lov. Och ibland frågar jag inte om lov för det känns som om de flesta inte vågar säga nej för de tror att jag blir arg eller ledsen om jag inte får publicera och så är det ju inte.

2009-09-02 @ 05:36:54
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Jenny

Min åsikt: Man lägger definitivt inte ut bilder på andra hur som helst. På Facebook lade jag en gång några bilder från en resa på mig och fd sambo (med tillåtelse) men det tog jag bort sen. Annars har jag inte använt foton där förutom på mig själv. På bloggen lägger jag tyvärr inte heller bilder på andra, av hänsyn till dem. I början frågade jag några av de närmaste angående några fina foton, men de ville helst inte och nu orkar jag inte fixa med det.Angående vanliga bilder (på saker, platser) är jag som regel noga med att ange källa, pga upphovsrätten. Men på senare tid har jag väl gjort några undantag om det är väldigt allmänna sidor, ej någons privata.

2009-09-03 @ 21:55:45
URL: http://jennysrum.blogspot.com
Postat av: anne

Ingen bloggarfart på dig? :)

2009-09-05 @ 10:23:42
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: britten...

Att lägga ut bilder på andra eller skriva om andra utan att fråga först det är total brist på respekt tycker jag och skulle absolut inte kunna göra det..är själv tveksam till facebook...kram till dig min bloggkamrat

2009-09-05 @ 19:39:45
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: LINNEA KEEN

ska vi bevaka varandra på BL?

2009-09-05 @ 20:02:37
URL: http://alittlebitoflinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0