Gäst hos Svante.

Ikväll har vi varit och hälsat på Svante. Svante är en tvåårig Sibirierkisse som bor med sitt husfolk vilka är kompisar till oss. De sibiriska katterna är kända för att funka bättre för personer med kattallergi varför vi ville åka och testa detta.

Är det någon som läser detta som har erfarenhet av kattallergi och att ha en sibirisk katt där det fungerar?


På internet kan man läsa följande om den sibiriska katten och pälsdjursallergi:

""Den sibiriska katten framställs i många sammanhang som en hypoallergenisk ras, som saknar proteinet FeLD 1 i sin hud. Det här proteinet anses vara just det som orsakar de allergiska reaktionerna hos de flesta människorna. Detta har dock inte vetenskapligt bevisats och även de erfarenheter som allergikerna har talar både för och emot. 
Det är mycket individuellt hur man reagerar på allergier och de faktorer som utlöser symptomen kan variera rätt mycket. Längden på djurets päls har dock ingen betydelse eftersom allergin är kroppens motreaktion mot de främmande proteinpartiklarna.""Kommentarer
Postat av: anne

Om det där är en bild på Svante så skulle jag skaffa en sådan kisse på stört om jag var du!!!Det finns en forskargrupp på KI där man studerat (bla) proteinerna i kattsaliven som tydligen är orsaken till kattallergi, inte pälsen eller dess uppförande i sig. Jag vet nu inte om det finns olika typer av allergireaktioner, men det finns ju de som klarar av vissa raser, Devon Rex är väl en sådan, men fulare katt får man väl leta efter....:O

2009-12-30 @ 10:47:36
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: TT

Även norska skogskatter lär vara lite bättre för allergiker, och det kan jag bekräfta eftersom min allergiska kamrat klarade av en kväll hos mej fast katten var hemma.

2009-12-30 @ 13:21:22
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för infon.

2009-12-30 @ 18:34:32
Postat av: Jessi

Vad lustigt, jag satt just och pratade om detta med en kattallergiskt kompis! Och om, det är Svante på bilden så är han ju bara för fin. :)

2009-12-30 @ 21:00:32
URL: http://jessi75.wordpress.com
Postat av: Anonym

Det är inte Svante på bilden.

2009-12-30 @ 22:42:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0