Gymet,familjelunch, shopping och the Queen.

Äntligen lördag. Som vanligt morgonpass på gymet och idag pratar vi spinning. Dagens instruktör, som vanligtvis kör lördagar är en av mina spinningfavoriter bl a för att hon har bra låtar och gillar schlagers. Jag märker att jag rycks med och kommer in i en annan värld. Jag tänker, går igenom veckan på jobbet, fundrar på nästa veckas arbete, fundrar på annat som är aktuellt just nu osv. Vi fortsätter med styrketräning och rejäl stretch. Därefter familjelunch på stan på Paus deli. Vi är på stan och somliga jobbar och tar lunch och vi ses. Jag vill rekommendera detta ställe, speciellt när innehavaren jobbar själv. Här har vi ätit en god kycklingsallad och gott kaffe därefter.



Det är halva halvapriset på stan på många ställen. Detta föranledde lite shopping. Vi hittade några brallor och jag en snygg kavaj för nästan inga pengar alls om man pratar klädkostnader.



Därefter hämtade vi våra tapetrullar. Nu skall det tapetseras här. Men först skall planering ske dvs allt skall plockas ner, vi skall planera för att leva under tiden...sedan sätter vi igång. Jag hoppas att vi är klara till påsk. Det är inte målet, det är vägen...här hemma hos oss.

Det är så dassigt väder idag. Regn och snörusk och mörkt och eländigt. Vad kan då liva upp till eftermiddagsfikat om inte en film. Tillsammans med en semestertidning i juletid fick jag DVD:s The Queen. ( Skribentens kommentar: När jag har semester/är ledig köper jag mej ofta en sk. veckotidning med blandat innehåll...dock ej kändisbilder. Dessa magasin läses bara hos frissan)



Här får vi följa en dramatiserad skildring av några månadeer i Englands historia. Filmen börjar med att Tony Blair tillträder som premiärminister 1997, prinsessan Dianas död och kungafamiljens hanterande av situationen. Filmen är förståss en dramatiserad historia.



Vi följer ett par månader det året.







Här har jag suttit och sett på "mammafilm" och gråtit i eftermiddag. Mammafilm är ett begrepp här hemma. Ordet beskriver film ofta drama och ibland komedi och inte sällan båda samtidigt. Sorgliga stunder kan gärna innfattas om dessa inte berör hela filmen hela tiden. Människors elände, ungar som far illa eller djur som dör mm hör inte till en sk mammafilm. Filmen skall för att kunna stämma in i denna kategori ge men som mamma en total avkoppling långt från vardagens verkligheter. Den skall inte vara av thriller/skräckkaraktär så att jag måste sitta och jaga upp mig.

Nu infaller snart helgen på riktigt.



I morgon är en ny dag.






Kommentarer
Postat av: anne

Jag kan tänka mig att du är nöjd med dina lördagar. Var är det du tränar? Friskis & svettis? Vi har inte varit till fiket du beskriver, vi går förbi ofta, men har inte tagit oss in. The Queen skulle jag mer än gärna se, misstänker att jag finge göra det ensam...

2009-01-24 @ 19:48:01
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0