Bakis - så orkar Du???????



Idag har tidningen Expressen smarta tips från en för mej så gott som okänd samhällsmedborgare , den sk Färjan-Håkan. Ämnet är "Bakis - så orkar Du". Denne Håkan rekommenderar ett par starköl dagen efter tillsammans med en rejäl hamburgertallrik med rikligt med majonäs och coleslaw, en rask promenad och mycket godis. Tidningen berättar dock kortfattat att en näringsexpert som inte namnges bestämt avråder från denna metod. Samma näringsexpert som Expressen talat med avråder dock från Förjan-Håkans metod när han dricker lite väl mycket och beskriver sig själv som sk bakfull.

Jag blir förbaskad när jag läser dylika reportage. Midsommar är en helg som vi ofta firar med familj, egna och andras ungar, släkt osv. Skall vuxna karlar och säkert kvinnor också supa sig fulla, så pass att tidningen rekommenderar eller i varje fall intervjuar personer som rekommenderar sk återställare dagen därpå? Vad är det för samhälle vi har. Iställer borde vi prata om Hur gör vi en midsommarhelg till en minnesvärd helg då vi har kul tillsammans, då vi får må bra och då vi får umgås och dela livet och glädje och ibland lite mer tråkiga saker med varandra i en tid då sommaren är som finast, nätterna som ljusast och vi har en lång härlig sommar framför oss?

Barn märker alltid att föräldrar inte är nyktra och är som de vanligtvis brukar vara. Det är bullshit att påstå att barn inte tycker att det gör något när vuxna dricker och framförallt dricker sig berusade. Barn tycker inte om detta.

Apropå midsommar så blir jag också beklämd när jag tänker på vad som hänt i Köpingsvik på Öland igår. En kille, 21 år gammal med livet framför sig blir knivskuren till döds. Jag tänker på hans familj. Han har funnits med i ett sammanhang och han kom ner till Öland för att ha roligt och umgås med kompisar.

Istället blev det en tragedi, pga alkoholen, igen.

Kommentarer
Postat av: annebelle

Jag håller med. Läste just att Systemet har 2,5 miljoner (!) kunder de fyra dagarna innan midsommar. En vanlig dag 200 000. :-o Det sups något hejdlöst på midsommar och jag tycker inte att det är ett dugg tjusigt, lockande eller festligt.

2009-06-21 @ 09:56:51
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Mia

Instämmer i dina tankar! Samtidigt så vet vi mycket väl att midsommarhelgen är en helg som mycket sprit rinner ned i struparna på svenska folket, oavsett vad vi tycker. Alkohol i måttliga mängder har jag inget emot, förhöjer stämningen, tycker jag.

2009-06-21 @ 11:42:05
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har inget emot människors alkoholintag så länge ingen annan far illa av det. Var och en har ett eget ansvar och så länge alla tar detta ansvar är det inget bekymmer.

2009-06-21 @ 12:12:24
Postat av: Tanten

Min mamma kom från Albacken, Gulliksläkten från Hällesjö, You know. ;-)

2009-06-21 @ 12:39:06
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Tizzel

Hej!

Tack för påhälsning i min blogg och för fina ord.

Det här du skriver om är inte roligt... Och det händer gång på gång, år efter år!

Den vackraste tiden på året, och folk väljer att supa bort den och i värsta fall riskera att dö ifrån den - allt på grund av en fylla!

Ha en fin söndag!

2009-06-21 @ 13:09:00
URL: http://tizzel-o-tazzel.blogspot.com/
Postat av: anne

Klart att barn märker att föräldrar är fulla! Och helt sanslöst att Expressen skriver en artikel med råd att ta återställare. Eller, är det sanslöst? Just på grund av denna grad av oseriös journalistik så läser jag sgs aldrig kvällstidningarna.



Jag antar att bakfylla för många är ett naturligt tillstånd dagen efter en helgdag, som vuxen har jag svårt att förstå detta även om jag kan konstatera att det är så. Att bara säga att det gäller inte mig eller oss, eller att jag hoppas jag slipper stöta på dessa personer i trafiken, känns bara fegt. Vad finns att göra tro?



2009-06-21 @ 13:53:46
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Fröken V

Tack snälla Herta för din kommentar hos mej. Om du visste vad det värmde att någon där ute skrev ett par ord. Tänk att du faktiskt läste mitt inlägg! Det gör mej stolt.

Jag önskar dej den bästa av söndagar och en fortsatt skön sommar.



Kram Fröken V

2009-06-21 @ 14:54:34
URL: http://froken-v.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Jag håller med dig. Utan att själv vara nykterist på något sätt far jag alltmer illa av alkoholen i samhället och vet att den förstör otroligt mycket, både genom brutalt våld och genom sakta sönderfall inom familjer.

2009-06-22 @ 19:23:18
URL: http://jennysrum.blogspot.comspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0