Tråkiga ytliga hem....



Jag satt och surfade på hemnet en stund ikväll. Vad har hänt med våra hem? Har vi inget personligt längre. (Dessa bilder är inte från hemnet eller från privata hem men skulle kunna vara)



Moderna kök



Sovrum med kuddar. Var sjutton skall man lägga kuddarna under natten så de inte ligger och samlar damm? Och hur många är det som arrangerar sina sovrumskuddar innan vi sticker till jobbet i arla morgonstund. Fixar och trixar vi inte bara om det kommer folk?



Och sen då.Var lägger vi all kuriosa? Var lägger vi tidningarna vi håller på att läsa, var ställer vi kaffekoppen? Och när skall vi sitta på de höga stolarna invid väggen. Sitter vi bekvämt i dem? Vad får plats på lilla runda bordet emellan? En kopp kaffe, ett glas vin? Hur tänker man? Var lägger jag kuddarna när jag sitter i soffan. De får inte plats. Jag vet,  jag har köpt tre stora blaffor, jättesnygga, på Indiska men i alla fall, snyggast och bekvämast när vi inte sitter i soffan.

Var är mina bokhyllor? Var är den vettiga konsten på väggarna? Var är de gamla prylarna som följt mej genom åren, minnen från tidigare århundrade, från svunna tider?

Kommentarer
Postat av: Anna

jagf håller med, alla har samma stil på hemmet nu för tiden.

2009-05-06 @ 06:53:13
URL: http://smultronet1.blogg.se/
Postat av: Tanten

Dit det bär så bär det som mormor brukade säga. Det känns som om man vill hitta medelvägen fri från plotter men ändå med plats för persoligheter. Framförallt vill jag inte ha ett hem där jag själv inte skulle kunna vara för att jag skulle störa intrycket med min fluriga person.

2009-05-06 @ 08:10:34
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det var det mest sanna jag läst på länge!! Har inte tänkt på det så innan jag läste detta.. Himla bra skrivet du!! :))



Ha en kanondag och ställ din kaffekopp på vardagsrumsbordet ;)



Kram Pernilla

2009-05-06 @ 08:54:21
URL: http://anderspernilla.blogg.se/
Postat av: Herta

Pernilla: Jag kommer att fortsätta att sätta kaffekoppen på vardagsrumsbordet. Vårt bord framför sofforna har en historia. Kanske skall jag blogga om den någon gång...om jag vågar eller finner det lämpligt!



Eller som Du "Tanten"säger man måste ju passa in själv. Annars blir det tokigt. Vi håller som sagt på att göra om vardagsrummet....ett utdraget projekt men det är viktigt att tänka att man skall trivas och passa innär man lever där själv, inte när släkten kommer eller någon fyller år eller nåt.

2009-05-06 @ 10:16:17
URL: http://hertablogggen.blogg.se/
Postat av: Jenna

Det var verkligen supergott, och enkelt snabbt snabbt att laga. Det finns ännu mer roliga idéer på Quorns hemsida!

2009-05-06 @ 13:00:19
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: chatila

tack så hemskt mycket för den fina kommentaren. det värmer. och ni kan jag ju tadel av din blogg!:)

kram

/Chatila

2009-05-06 @ 13:49:48
URL: http://chatila.blogg.se/
Postat av: Amanda

Hej!! Det var mycket funderingar du hade! Ska nog försöka få in ett svar på detdär som ett inlägg i bloggen faktiskt.. Det är väldigt intressant! Så imorgon finns det ett svar på dina frågor.. Åtminstonde så gott jag kan svara!



Och jo jag håller verkligen med dig om att dessa moderna hus är supertråkiga!!! utsidorna bara, är jättetråkiga fyrkanter... XD

2009-05-06 @ 14:04:47
URL: http://apg.blogg.se/
Postat av: Jenny

Det här var jättebra skrivet! Något som säkert många funderat på, men inte formulerat. Det är lätt att ryckas med av den moderna inredningsstressen...

2009-05-07 @ 22:46:31
URL: http://jennysrum.blogspot.com
Postat av: Herta

Precis, och det ser likadant ut hos många människor, inget personligt och väldigt ytligt ( läs torftigt)

2009-05-08 @ 09:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0