Hemma igen - rapport mm kommer så småningom.





Nu är vi hemma igen efter en resa som har varit lite utöver det vanliga när man åker på semester. Vi har sett platser, åkt runt i hela detta land. Vi har varit uppe vid Libanons och Syriens gräns och sett in över dessa länder. Vi har sett hur människor lever i gränsbyarna och vi har pratat med människor och hört deras berättelser. I söder har vi sett in i Jordanien som ligger väldigt nere vid Eilat där vi badat och Solat och bränt oss.

Vi har sett de heliga platserna. Vi har samtalat med människor när vi gästade Västbanken och hört mycket om palestiniernas situation. Vi har träffat främst kristna palestinier som inte är så många och som har det väldigt svårt men vi har också träffat muslimska palestinier. Vi har till skillnad från Kim Novak badat i Genesarets skö och i varma källor och självklart också i Döda havet.

Vi har besökt ett community där judar, muslimer och kristna lever tillsammans sedan många år och vi har fått höra om vad de har haft för svårigheter osv med att genomföra dette. Alltså ett samhälle där kärleken övervinner hatet.

Inne på Västbanken har vi sovit över, i Jeriko på ett muslimskt lyxhotell som var tänkt för rika män från Saudarabien men som nu fick även oss som gäster. Kul att gå runt i sammanhang som påminde om amerikanska filmer, nån gång i livet.
Vi träffade några muslimska män som berättade hur de hade det, under mullbärsfikonträdet ( vi mötte dem då vi var där)
I Betlehem som ligger innanför muren har vi gästat bla en skola som för många år sedan startades av svenskar och som arbetar med barn som har extra svårigheter av olika slag. En skola som tar emot både muslimska och kristna barn och som även arbetar med föräldrarna. Här jobbade lärare och socialarbetare tillsammans.

Vi har som sagts tidigare badat och solat i Eilat efter att ha tagit oss igenom först Juda öken och sedan Negeve öken( vet inte om jag stavar rätt just nu), 30 mil.

Vi har haft magsjuka i gruppen väl framme i Eilat och vi har delat varandras vedermödor, i detalj. Jag tillhörde av av de 3 av sammanlagt 18 personer som klarade sig utan denna åkomma.

Rapport kommer när bilderna är iordning på hårddisken.




Kommentarer
Postat av: Suss

Jag ser fram emot mera om detta spännande resmål - och bilder! Vilken häftig resa, på många sätt, ni har gjort! Mycket intressant måste jag säga!

2010-04-24 @ 21:39:24
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia

Det är intressant att resa och uppleva. Precis som du beskriver har jag rest ett par gånger. Underbart! Ser fram emot bilder och mer berättelser...

2010-04-25 @ 06:11:02
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Då har du en hel del spännande saker att minnas och tänka på framöver. Då är det bra att ha en blogg att avlägga rapport i så du får samla allt detta! :)



Välkommen hem!

2010-04-25 @ 06:20:24
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Jess

Det ska bli väldigt roligt att se sina bilder! Jag är så nyfiken!

Verkar som ni haft det bra trots att flertalet blev magsjuka.

2010-04-25 @ 08:18:12
URL: http://maisongrey.blogspot.com
Postat av: Anonym

Rapporten kommer men vi har som sagt drygt 3000(!) bilde så det tar lite tid att sammanställa och särskilja eller om det kanske heter urskilja.

2010-04-25 @ 18:58:21
Postat av: skogsnuvan

Vilket äventyr. Ser fram mot bilder.

2010-04-26 @ 07:51:14
URL: http://skogsnuvan.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Försökte lägga in första dagens resesildring igår kväll. Det funkade inte helt plötsligt så jag forsätter en annan dag. Måste jobbba med annat ikväll.

2010-04-26 @ 20:58:57
Postat av: anne

Vad händer? Bara jobb?

2010-04-28 @ 21:43:19
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja, fyra kvällar denna vecka och sen deklaration.

2010-04-28 @ 22:33:26
Postat av: Anonym

Fantastiskt att få göra en sån här resa och en resa som varit efterlängtad så länge. Måste vara en märklig känsla att se platser vars namn är så välkända och bekant i andra sammanhang. Vi har nog alla en bild av hur det ser ut och jag antar att den stämmer dåligt med verkligheten.

2010-05-01 @ 13:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0