Kaniner i mängder


                                                                                 Foto Henning Fernström från SN:s arkiv

Som alla minns så hade vi kaninkonvent i Nyköping för en tid sedan.  Tennishallen där sammankomsten tillbringades rasade samman eller rättare sagt taket rasade samman och ett antal kaniner förolyckades. Ove Larssons borr lyckades med sina mannar tillsammans med frivilliga krafter rädda många kaniner och idag har vi sett frukterna av att många kaniner passade på att träffas och umgås mera intimt med varandra. Nya bekantskaper slöts och följderna får vi nu information om. Åtskilliga oplanerade kaninkullar har nu sett dagens ljus. Nya raser har uppkommit av typ blandras av alla de sort.
Hundratals fina avelskaniner sprang lösa efter att tennishallens tak rasade under kaninutställningen i Nyköping i februari.
En månad senare har mellan 50 och sjuttion oplanerade kullar gjort entré. Många nya kombinationer och färger har dykt upp och visat sig hos de nya små kaninerna. Fina avelskaniner som dvärgvädurar, Hermeliner, Lejonhuvade kaniner, vanliga bondkaniner och många fler raser hann para sig med varandra. Och nu har resultatet börjat visa sig. De små nya kaninerna börjar möta världen.

Kommentarer
Postat av: Mia

Ja, så kan det gå när drifterna får styra. Inte bryr de sig så mycket om sina anor då.... Syns ju även i vår egen art homo sapiens...

2010-04-10 @ 09:25:09
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Men har det synts till några tamkaniner utomhus tro? Alla dog väl inte utan en hel del torde väl ha sprungit som kos?

2010-04-10 @ 09:57:14
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Selma

En kaninprotest mot resonemangspartier, leve kärleken! ;)

2010-04-10 @ 12:32:10
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Inga M

Ja, just det, springer de här små blandraskaninerna lösa i stan eller är alla infångade igen? Och vad görs med blandraserna? Blir det ovanligt många kaninrätter kanske på krogarna runt om Nyköping?

2010-04-10 @ 12:59:56
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Var det ingen ansvarig som tänkte på det? Eller ville man se vad det blev av det hela? Det är väl så där nya raser uppstår, fast kanske inte så fort som för kaniner.

2010-04-10 @ 14:55:35
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tänkte och tänkte, det tänkte väl många på men taket hade ju rasat in och man försökte att rädda kaninerna som smitit ur sina burar så fort man kunde.

2010-04-10 @ 17:42:56
Postat av: Anonym

Många är infångade och man jobbade verkligen med att få fast så många som möjligt. Däremot så hade de ju fri tilgång till många nya kontakter de första dagarna innan man han fånga in flertalet av de som sedan fångades in.

2010-04-10 @ 18:01:44
Postat av: Suss

Herta, Dum kommentar av mig, så klart ingen tänkte på det när det var ett takras. Jag tänkte uppenbarligen inte heller......!

2010-04-11 @ 22:23:57
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0