"Du måste lyssna på Din man!"Herta hostar och kraxar fortfarande och med förmiddagskaffet i högra handen och med fjärrkontrollen i den vänstra sitter hon nu framför TV:n och kollar in Malou von Sifers förträffliga förmiddagsprogram En av dagens gäster är Maria Montazami, denna sk Holywoodfru som många i vårt svenska folk har lärt sig att älska.

Vi får följa med Malou in i hennes hem och se de inrednigstips hon ger. Bla blir det tydligt för mej att jag inte har fattat det här med tofsar...Här visar Maria upp en tofs, faktiskt den dyraste hon köpt.Kostnad 180 dollar.
Maria tipsar oss också om att man kan hänga en tofs på en fin flaska som hon gjort med denna och att det blir en fin dekoration i hemmet. Nu har tydligen svenska folket uppmärksammats på hennes stora tofsintresse. Hon får många fina tofsar per post i gåvor från Sverige. Kul för henne då hon har lite att växla om med(!).

Maria Montazani pratar också om vikten av att vi kvinnor lyssnar på våra män. " Har Du köpt något och han säger att Du skall lämna tillbaka detta så skall Du göra det" säger hon. Man skall göra som sin man säger. Fast det gör hon inte informerar Malou von Sivers oss också om. Hon har sätt hon hanterar sin man på enligt Sivers så att hon får som hon vill. Man vet inte varför Sivers ser så glad ut och skrattar när man lyssnar på Maria Montazani.

Denna kvinna får många inlägg på sin blogg från svenska tjejer och kvinnor framförallt från tjejer som vill vara hemma och som vill vara mer med sina barn.

Vad är det som gör att dessa tjejer blir så intresserade av denna Hollywoodfru och hennes liv och leverne att man tillskriver henne så mycket med kommentarer i hennes blogg, med brev osv? Vad är det som vi inte tillåter hos oss.? Finns det saker som inte är ok att prata om men som Maria Montazani "lever ut" och som helt plötsligt blir ok?

Herta som är uppväxt med en mamma präglad av det gamla samhällets regler och konventioner men som valde att ta avstånd ifrån detta, som lämnade den lilla byns livssätt för storstadens studieliv och familjeliv, som yrkesarbetade och pratade om kvinnans frigörelse osv har kanske lite svårt att tänka sig ett liv som hemarbetande. Eller det har hon. Men samtidigt förstår jag unga tjejer idag hårt präglade av tanken att de skall hinna med allt. Både vara mamma, göra karriär, vara snygg hustru, träna, ha tjejkompisar, ett trevligt hem och en massa andra saker. Allt detta går inte alltid ihop! Det gör inte det, åtminstone inte utan att betala ett pris och ofta är det kvinnorna som får betala priset. Ja ibland också förståss barnen men främst kvinnorna.

Hur vill vi ha det?
Hur mår vi bra av att ha det?

Kommentarer
Postat av: anne

Inte för att jag vet men jag tror att Maria Montazami vunnit folks hjärtan för att hon är snäll och vill väl. Hon framstår inte direkt som rocket scientist-material, men det kan nog bidra till hennes "berömmelse", men kan vara snäll och litet småosmart och ändå bli framgångsrik, vassa armbågar och käft är inte alltid nödvändiga. Att hon sedan verkar älska sin familj, sina barn och sin man, även om det är very American, så verkar hon nöjd och lycklig och då ställer man sig kanske frågan om just; vad är viktigt.För mig är svaret enkelt; barnen var viktiga. Jag var hemma i nio år och trots att min pension lär återspegla det, så var det värt varenda dag och avsaknad krona.

2010-12-29 @ 20:21:29
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Ja, detta är fascinerande! Jag har också klurat på vad det är vi faller för hos henne. Absolut är det snällheten, hon menar väl, både med sig själv och sin omgivning. Jag menar att hon lever efter devisen "älska din nästa så som dig själv". Hon tar sig friheten att gilla sig själv också och ber inte hela tiden om ursäkt för det. Det skulle vi nog vilja göra lite till mans, men det är inte gångbart i Sverige på något sätt. Sen pratar hon om att vårda sin familj på ett sätt som vi inte heller gör till vardags. Vi är mer fokuserade på jobb och samhälle. Familjen kommer med först när det är bekymmer, inte det här vardagsvårdandet som Maris sysslar med.

2010-12-30 @ 07:24:10
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0