"Det finns inget annat fack som har så...

"Det finns inget annat fack som har så många välutbildade förhandlare bland sina medlemmar" sa vår ombudsman.  Detta kan kanske låta lite kaxigt. Dock sagt i ett sammanhang och med kunskap om vad vi medlemmar ofta ägnar våra arbetsveckor åt så är beskrivningen ganska förståelig.
Äntligen veckoslut. Intensiv fm på jobbet och fackligt möte på lunchen. Vår eminenta ombudsman från Stockholm gästade oss. Kul att gå på fackmöte och lyssna på henne när man inte längre själv är aktiv i facket. Äntligen kan man tala i egen sak. Som facklig förtroendeman kan man aldrig prata för sig själv och för sin lön och arbetssituation. Jag tycker inte heller att man skall det. Man skall föra medlemmarnas talan. Allt annat är oproffessionellt. Men nu kan man ställa frågor och ha synpunkter på konstigheter och annat fundersamt. Bra genomgång och god lunchbufffé med kyckling och potatisgratäng bl a.

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Det är inte så att det i Ditt fack förekommer att de fackliga företrädarna egentligen tränar och förbereder sig för att söka (och få) chefstjänster?

Jag har hört att det annars kan vara så på en del arbetsplatser. Och då blir det inte så mycket riv i det fackliga arbetet, mest strykande medhårs för att förbereda för kommande karriär?

2011-01-28 @ 20:56:35
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Herta

Här stryks inga chefer medhårs.

2011-01-28 @ 21:03:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0