Predikans plats i Solsidans Sverige





- Om det du hör bjuder dig emot, om det får dig att känna dig riktigt provocerad och irriterad, då är risken stor att du har med evangeliet att göra.

Dessa rader fann jag i en artikel på sajten Segloras smedja. Ewa Lindqvist Hotz har i  sin artikel Predikans plats i Solsidans Sverige på ett tydligt sätt klargjort vad kristendom är. Eller vad den är i varje fall för mej. Det är dock lätt att glömma och att låta vardagslivets inredningsplaner rulla på.

Hon fortsätter " Det är ju kraftfulla texter vi har att göra med när vi läser bibeln. Orden bjuder tuggmotstånd. Påfallande ofta väcker de inte bara försiktiga frågor inom oss, utan de väcker också känslor av ilska och rentav antipati. Det är inte så konstigt. Evangelierna är inte neutrala texter. Det är en samling berättelser och vittnesmål som vill övertyga oss om att det som vi uppfattar som helt upp och ner, i själva verket speglar tillvarons innersta verklighet; den som är sist är först, den svage är starkast och det som vi tar för periferi är i själva verket världens mittpunkt.""



Kommentarer
Postat av: kyrksyster

Mmmm... det köper vi...

2011-07-26 @ 23:02:20
URL: http://kyrksyster.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0