Ris a´la Malta
Annandag jul. Idag har vi ätit kalvtunga, potatismos och förståss all övrig julmat framplockat från kylskåpet. I min ursprungsfamilj äter vi kalvtunga på julbordet Det är mager mat, funkar bra till allt det andra.
Till kaffet åt vi Ris á la Malta i massor med god hallonsylt. Jag formligen älskar denna efterrätt.
Ris á la Malta och apelsinris hör ihop med julen och får mig samtidigt att tänka på mormor. Hon kunde göra ris á la Malta mitt i sommaren när jag kom till Stockholm för att hälsa på henne. Det var gott då också, men numera är det enbart förknippat med jul. MMMMMM!
Hos oss pratar vi inte apelsinris. Vi pratar ris a la malta men halonsylt, en delikatess utöver det vanliga.
Ris à la Malta är mums, men tunga får inte sju vilda hästar mig att tugga i mig, spelar ingen roll hur mört och fint det är (serverades en av middagarna i Tokyo, som tur var fanns det annat att ta istället).
Ris a la Malta är favvomat här, men jag får hålla med Anne; sånt som andra redan haft i munnen har jag svårt för att äta ;-)
Undrade just vad vi glömde på årets julbord och ser nu när jag läser ditt inlägg att vi glömde ju rimmad tunga! Hur kunde vi det. Magert och gott är det!