Lördagsmorgon i småstaden


Lördagsmorgonens spinninginstruktör är alltid glada och jättepositiva J. När hon är i tjänst på gymet verkar det bara finnas möjligheter. Hon inleder med hur härligt det är att vi alla är uppe och tar vara på dagen ( fast med sina ord). Mitt i passet  konstaterar hon ytterligare en gång vad härligt det är att vi alla är med, tänk det är lördagsmorgon osv... Som avslutning får vi en massa positivt om hur duktiga vi alla är som satsat så mycket på passet och vi applåderar oss själva som avslutning på passet. Vi fortsätter med lite styrka  inkl stretch en timma och sen har instruktör J den goda vanan att komma ihåg att sätta på bastun. Kan en lördgsmorgon på gymet bli bättre

Vi drar till vårt nuvarande ( känns det som ) fikaställe. Idag blir det återigen pastasallad med kyckling och 6 tillval från salladsbordet. Jag satsar på fetaost, olivet, groddar, soltorkade tomater, röda bönor och kikärtor. Gott bröd fanns det också. Loka citron till och sen gott kaffe som avslutning.



Om någon undrar var vi var så var vi här...på Paus




Så långt en mysig f.m. Sen skulle vi gå till torget och shoppa en blomma till en kollega som fyller år snart. Då är det enn tråkig sida som dyker upp av vår stad igen.....eller inte av vår stad utan av människor som vill hit och slåss för sina ideals skull.  ´Tragiska människoödén, båda smånassar och AFA-gossar som kommer och belägrar stan. Jag blir så less, belarma inte vårt Nyköping. Dra härifrån ut långt bort från allt vad stadsliv heter.
Jag såg en liten kille som fick åka polisbil därifrån. Han såg ut att vara tonåring.  Är det värt detta. Ungdomarna behöver andra vettiga förebilder som kan leda in dem på helt andra, vettigare vägar.

En dam skulle handla blommor på torget och hon kunde inte komma fram till tältet för att handla. Polisen hade blockerat torget med ett stort antal pikébussar samt ett antal vanliga polisbilar. Människors lördagar på stan förstörs av detta.

Många äldre i vårt land minns vad Hitler gjorde. Jag har själv hört min mamma berätta om det ariska Tyskland där den rena rasen med ljusa friska människor var de enda som var välkomna. Mamma berättade med avsky i rösten om det samhället så långt ifrån en omsorgsfull människosyn man kan komma.

      







Kommentarer
Postat av: Mia

Ja, verkligen trist när de dessa "brungossar" drar in i dagens samhälle! Vad är det som gör att unga människor dras till en ideologi som är så människofientlig, måntro!?



Jag hoppas att det är ett snabbt övergående fenomen, tyvärr är jag inte så säker på att det är så...

2009-02-07 @ 17:36:49
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

Oj då, det där missade vi alldeles, vi var inte inne i stan förrän vid 15-tiden.



Vi har fått SIDA-pengar för att bekosta baltiska kollegors deltagande vid en kongress vi arrangerar i september. Vi tänkte att går det att bekosta "golvfolkets" deltagande, så vill vi försöka göra det. Problemet är litet att etablera kontakt, dessa länder är inte på samma organisatoriska nivå som vi, och vi hoppas på att inte bara de mer seniora ska delta. Kanske finns inget intresse, men det tror vi knappast. Vi får se hur det går, spännande är det iaf! :)

2009-02-07 @ 19:01:21
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0